Сьогодні 20 квітня 2024 р.

Кларк: «Наші хлопці теж хочуть у Катар...»

Головний тренер збірної Шотландії з футболу Стів Кларк напередодні поєдинку плей-офф на ЧС-2022 проти України поділився думками з пресою, закликавши зокрема не звертати уваги на розмови про те, що українці нібито не мають шансів пройти його команду.

«Ми взагалі не звертатимемо увагу на ці розмови. Добре, що ми граємо. Ми хотіли, щоб гра тривала, ніхто не хотів, щоб хтось прощався чи не грав у матчі. Добре, що вони мали змогу виїхати з країни, і деякі українські футболісти тренувалися протягом кількох тижнів. Вони грали з «Шахтарем» та «Динамо». Очевидно, до них приєднаються ще дев'ять чи десять гравців з усієї Європи. У них буде гарний склад. Українці будуть готові на 100 відсотків – так само, як ми.

У нас є люди, які переглянули всі три товариські матчі збірної України, і ми проаналізуємо їх. Участь в іграх брали тільки футболісти з чемпіонату України, і багато хто з них був викреслений із остаточного складу на ці матчі. Ми матимемо уявлення про певні схеми гри суперника, але це може змінитися, коли з'являться такі гравці, як Зінченко з «МанСіті», Миколенко з «Евертона», Яремчук з «Бенфіки» та Ярмоленко. Україна – гарна команда, технічно та тактично. Вони грають першим номером і приїдуть на «Хемпден Парк», щоб обіграти нас.

Усі кажуть, що Україна буде дуже мотивованою. Але я думаю, ви побачите, що наші хлопці теж мають мотивацію поїхати в Катар. Ми довго чекали на цю можливість. Такій країні, як Шотландія, важко пройти кваліфікацію на чемпіонат світу. Важко поставити себе в таке становище, коли ми у двох іграх від путівки до Катару. Я, мій персонал та мої гравці сповнені рішучості бути там.

Війна в Україні? Це не вплине на гру, ні на те, як вони грають, ні на те, як ми граємо. Це гра у футбол. Усі в Європі продемонстрували велику солідарність з Україною. Ми провели гру проти Польщі, де зібрали для них гарну суму грошей. Ми знаємо, що ситуація в їхній країні жахлива. Але це гра у футбол. Вони хочуть перемогти і ми хочемо перемогти. Я думаю, що це буде гарна гра, правда», - сказав Кларк.

Напередодні Кларк оголосив список футболістів збірної Шотландії, яким і належить зіграти проти України 1 червня.

24 травня 2022 11:44







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Синьо-жовтий тріумф. Мудрик про свій гол, радість Довбика, інтерв'ю Судакова

 

27 березня 2024 15:55

Україна на Євро! Фани, емоції, стадіон, коментарі після матчу

 

27 березня 2024 15:00

Тренування національної збірної України напередодні матча з Ісландією

 

26 березня 2024 11:39