Сьогодні 18 квітня 2024 р.

ТМ. Скала – Буковина 1:1. Разошлись по-мирному

У п`ятницю, 19 лютого, у рамках підготовки до весняної частини змагань сезону-2015/16 футболісти стрийської «Скали» у контрольному поєдинку приймали друголігову чернівецьку «Буковину».

Перед матчем зі «Скалою», буковинці, які є прямими конкурентами стриян у боротьбі за здобуття путівки до першої ліги, провели спаринг в гостях проти вінницької «Ниви», яка з літа планує відновити участь у професійному футболі і яку очолює екс-керманич «Скали» Володимр Рева. Та гра закінчилася внічию – 1:1. З таким же рахунком розійшлися миром і команди в звітному матчі, який відбувався на полі зі синтетичним покриттям ФК «Скала» у с. Довгому. Гра залишила неоднозначне враження, адже були відрізки з різним наповненням, а також перевірка потенційних новачків і проба задіяти гравців на інших позиціях. Щось вдалося, щось – ні, однак, гра однозначно була корисною для обидвох команд і їх тренерського штабу.

Початок гри був за господарями, однак вже десь з п`ятнадцятої хвилини гості не лише вирівняли гру, а й почали дещо переважати «малиново-зелених», насамперед завдяки характеру і бійцівським якостям. До того ж у це міжсезоння «Буковину» вже підсилили чотири кваліфіковані виконавці, причому в кожній із ліній. Так, на позиції двох центральних оборонців діяли вихованець львівських «Карпат» Микола Жовтюк, який вже був капітаном буковинців, а восени захищав кольори рівненського «Вереса». У парі з ним грав Ігор Носарєв, який прийшов також з «Вереса». На правій бровці у захисті грав Тимур Рустамов, добре відомий стрийській команді, де ще три роки тому він був капітаном «малиново-зелених». Останнім часом Тимур виступав у команді першої ліги – «Болонь-Бровар» (Київ). У центрі півзахисту конструктором атак чернівчан був ще один екс-гравець «Скали» Андрій Кохман. А на вістрі атаки діяв високий і досвідчений 29-річний нападник Юрій Перін, який ще восени виступав за «Інгулець». Я так детально зупинився на новобранцях «Буковини» з тієї причини, адже вже 26 березня суперники в Чернівцях розпочнуть весняну частину саме очним двобоєм, який, без сумніву, можна буде вважати грою за шість очок. Нагадаємо, наразі «Скала», яка йде другою, випереджає команду Віктора Мглинця на чотири пункти.

Саме один із новобранців – Юрій Перін й відкрив рахунок на 31-й хвилині. Передувала цьому взяттю воріт ціла купа помилок з боку гравців «Скали». Спочатку, Богдан Іванченко дозволив супернику прийняти круглого на лівій бровці нападу «Буковини», потім Юрій Антонів не встиг заблокувати навісну подачу майже від кутового прапорця. Валерій Бондаренко помилився позиційно і лише спостерігав як Юрій Перін головою завдавав вирішального удару. Чомусь не вийшов на перехоплення й Денис Завгородній, адже гравець «Буковини» пробивав, знаходячись в межах воротарського майданчика.

Пропустивши гол, господарі, як і в дебюті гри, заграли активніше і ще до перерви могли двічі вразити ворота суперника. Спочатку, після подачі з кутового у виконанні Скакуна, небезпечно головою метрів з 8-9-ти просто по центру пробивав Валерій Бондаренко. М`яч пролетів у лічених сантиметрах від правої стійки. А ще через дві хвилини стрияни провели позиційну атаку, яку розпочав Антонів на правому фланзі (цього разу Юрій грав на позиції правого захисника). Цюцюра з допомогою Рябушка, який потягнув за собою суперника, звільнив простір партнеру і Василь пробивав метрів з 18-ти просто по центру. На щастя для гостей смугастий пролетів поруч з лівою стійкою.

Після перерви гравці «Скали» стали домінувати вже з перших хвилин. «Малиново-зелені» включили швидкість, стали пресингувати суперника і не випадково вже на 49-й хвилині зрівняли рахунок. Активний Олег Квич з правого флангу робив передачу, яку рукою перервав гравець, що знаходиться на перегляді в «Буковині». Футбольний вирок бездоганно, розвівши мяча і голкіпера в різні кути, реалізував Василь Цюцюра, який знову не пішов поля без забитого голу. Впевнений, господарі б дотиснули буковинців, однак на 60-й хвилині Васиь Малик зробив одразу п`ять замін, давши можливість зарекомендувати себе серед інших й трьом потенційним новачкам (контрольні матчі й слугують для того, щоб переглядати гравців і результат тут не головний). Чернівчани також значно змінили стартовий склад. У підсумку гра набула інших барв і в не найкращий бік.

Тепер суперники готуватимуться до чергових спарингів. 27 лютого підопічні Віктора Мглинця зустрінуться з ФК «Тернопіль», а стрияни вже завтра о 12 годині проведуть матч 3-го туру групового турніру Меморіалу Ернеста Юста проти ФК «Кохавинка» (Гніздичів). А одразу після цієї гри, о 14 годині, «Скала» U-17 прийматиме ФК «Підбуж». Обидва матчі відбудуться у с. Довге на полі навчально-тренувальної бази ФК «Скала».

СКАЛА (СТРИЙ) – БУКОВИНА (ЧЕРНІВЦІ) – 1:1
Голи:
Цюцюра (50, з пенальті) – Перін (31).
Скала: Завгородній (Герич, 46), Антонів (Мись, 46), Подоляк, Бондаренко (Максимович, 46), Березовий (Ботвинник, 60), Клименко, Рябушко (гравець на перегляді, 60), Іванченко (Квич, 46), Пришнівський (Маляренко, 60), Скакун (гравець на перегляді, 60), Цюцюра (гравець на перегляді, 60).

20 лютого 2016 13:04







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Нива Бузова – чемпіон Другої ліги-2022/23. Шлях до тріумфу

 

29 травня 2023 08:00

Вторая лига. Суперфинал. Металл – Подолье 1:0. Обзор матча

 

16 червня 2021 20:43

Николаев-2 прервал 18-матчевую беспроигрышную серию Металлиста-1925

 

12 листопада 2017 22:18