Сьогодні 28 березня 2024 р.

Вторая лига, 24-й тур. Анонс матчей

Анонс матчів 24 туру сезону-2018/19 у Другій лізі.

ГРУПА «А»

Неділя, 05 травня 2019 року. 15.00. смт. Макарів, стадіон «Центральний ім. М. Х. Бруквенка».
«Чайка» (Петропавлівська Борщагівка) – «Поділля» (Хмельницький).
Арбітр
– Павло Кисельов (Жмеринка, Вінницька область).
Дискваліфіковані: Кирило-Ілля Бабак, Андрій Муляр (обидва – «Поділля).

Обидві команди перебувають у групі аутсайдерів (господарі – восьмі, гості – дев’яті, між ними – чотири очка). Втім, у плані бойовитості та настрою різниця очевидна. «Чайка» – одна із найкращих команд весни на даний момент, вона набрала 9 очок в 2019 році, що є 2-3 показником Групи «А». «Поділля» за аналогічний період набрало всього 4 очка, це один із найгірших показників.

До того ж, якщо «Чайка» дала бій «Вересу» й програла на Рівненщині лише з мінімальним рахунком, то «Поділля» вдома зазнало поразки з рахунком 0:3 від тернопільської «Ниви». До того ж, відразу двоє гравців підпали під дискваліфікації – якщо врахувати, що хмельницька команда з осені набрала на виїзді всього одне очко, їй буде досить важко.

Неділя, 05 травня 2019 року. 16.00. с. Минай. Стадіон «Минай-Арена».
ФК «Минай» – ФК «Калуш».
Арбітр
– Сергій Задиран (Київська обл).
Дискваліфіковані: Василь Пиняшко – Ігор Поручинський.

Потужний матч двох команд із групи лідерів, які, тим не менш, навесні грають не дуже успішно. Всього по 4 очка у 5 турах – такі їхні показники. Як наслідок, ФК «Минай» відважився на тренерську зміну в дебютному сезоні серед професіоналів – Ігоря Харківщенка замінив 28-річний естонець українського походження Кірілл Куренко.

Його дебют припадає на матч проти команди, яка в таблиці відстає від «Минаю» лише на одне очко (закарпатці – четверті, прикарпатці – п’яті). На першому етапі суперники обмінялися домашніми перемогами (1:0 у Калуші, 2:0 у Минаї). У минулому турі «Минай» зазнав поразки на Черкащині (2:3), у той час, як «Калуш» в Івано-Франківську зазнав поразки від «Полісся» (1:2).

Неділя, 05 травня 2019 року. 16.00. м. Вінниця. ЦМС
«Нива» (Вінниця) – «Черкащина-Академія» (Білозір’я).
Арбітр
– Максим Поліщук (Кривий Ріг).
Дискваліфіковані: Ярослав Браславський («Нива» Вінниця).

Третя команда приймає лідера – чудовий матч для міста Вінниця, а також підтримати «Ниву», яка всуху виграла два поспіль матчі. Утім, після зустрічі з «Буковиною» дискваліфікованого основного й найдосвідченішого форварда. А на першому етапі «Нива», нагадаємо, не змогла забити «академікам» – 0:1 в гостях і 0:0 вдома.

Остерігатися вінничан під керівництвом молодого тренера Колінса Нгахи доведеться і «Черкащині-Академії». Хоча ця команда не знає поразок ще з жовтня (7 турів – 5 перемог та 2 нічиї), їй треба мати на увазі, що «Нива» наряду з «Чайкою» набрала по 9 очок, що є 2-3 показником 2019 року в Групі «А».

Неділя, 05 травня 2019 року. 16.00. м. Новоград-Волинський. Стадіон «Авангард».
«Полісся» (Житомир) – «Верес» (Рівне).
Арбітр
– Олександр Сахно (Київська обл).
Дискваліфіковані: Євгеній Немтінов – Тарас Пінчук.

Мінімальні перемоги на полях суперників – обидві команди на першому етапі пережили гіркоту поразок одне від одного вдома. Втім, нині суперники достатньо мотивовані, щоб битися тільки за результат.

Гості почули заяву про відставку головного тренера Шандрука після мінімальної перемоги над «Чайкою». Господарі відсвяткували вдалий виїзд на Прикарпаття, де вони вирвали мінімальну перемогу над «Калушем». Вони спробують реабілітуватися за розгромну поразку від «Черкащини» в черговому матчі в Новограді-Волинському. Якщо «Верес» іде шостим, то «Полісся» – другим зі сподіваннями на збереження плацдарму та повернення на вершину.

Неділя, 05 травня 2019 року. 17.00. м. Чернівці. Стадіон КСОП «Буковина».
«Буковина» (Чернівці) – «Нива» (Тернопіль).
Арбітр
– Сергій Подригуля (Луцьк).
Дискваліфіковані: немає

Куниця оголосив про відставку з поста головного тренера «Буковини». Хоча чернівецька команда порадувала кількома гучними сенсаціями, загалом вона ніяк не може зробити ривка з останнього місця, бо конкуренти також набирають очки. Втрачена перемога над «Поділлям», коли в останньому домашньому матчі суперники відігралися наприкінці при нереалізованому пенальті чернівчан, умножилася мінімальною поразкою в Вінниці. Наразі від рятівного передостаннього місця «Буковина» відстає всього на три очка.

Тернополяни тим часом завдали розгромної поразки «Поділлю». Вони показали яскраву гру на в’язкому полі, створивши низку нагод забити. Це додає надій напередодні візиту в Чернівці, адже «Нива» та «Буковина» обмінялися домашніми поразками 0:2, ця пара завжди має напружені матчі та складні турнірні взаємини.
 
ГРУПА «Б»

Субота, 04 травня 2019 року. 17.00. м. Одеса. Стадіон «Іван».
«Реал Фарма» (Одеса) – МФК «Миколаїв-2».
Арбітр
– Людмила Тельбух (Дніпро).
Дискваліфіковані: Філіпп Філіппов – Євгеній Вітенко.

Тур відкриває протистояння аутсайдерів. У випадку успіху «Реал Фарма» наздоганяє резерв миколаївців та зміщає їх із восьмого місця. Між тим, зробити це буде не так просто. Згадаймо, МФК «Миколаїв-2» у попередньому матчі вдома виграв – 2:0. І хоче навесні реабілітуватися за свої невдачі.

Річ у тім, що резерв «корабелів» єдиний, хто програв усі весняні матчі. А між тим, у складі команди низка швидкісних молодих гравців та можливість «позичити» когось із першої команди.

Неділя, 05 травня 2019 року. 16.00. м. Кривий Ріг. Стадіон «Шахти Жовтнева»
«Гірник» (Кривий Ріг) – «Металург» (Запоріжжя)
Арбітр
– Павло Дубровець (Житомир)
Дискваліфіковані: Юрій Сачко, Євген Корохов, Едуард Сарапій (усі «Металург»)

Друга команда приймає третю. Їх розділяють 4 очка. В минулому турі «Гірник» розгромив «Нікополь» (3:0 вдома над аутсайдером), але ж «Мтеалург» здолав «Кристал» – 2:0. Перемога виявилася складною – і відразу трьох основних, стрижневих, гравців втратили запоріжці.

Наразі «Гірник» є єдиним клубом Другої ліги, який не втрачав очок навесні. Сім турів ще із жовтня не знає він поразок, а на першому етапі досяг переваги в очних зустрічах із запоріжцями – 3:1 та 1:1.

Неділя, 05 травня 2019 року. 16.00. м. Херсон. Стадіон «Кристал».
«Кристал» (Херсон) – «Мир» (Горностаївка).
Арбітр
– Олександр Солов'ян (Київ).
Дискваліфіковані: Іван Гливий («Кристал»).

«Кристал» програв всуху три поспіль матчі. Втратив після невдалого виїзду в Запоріжжя дискваліфікованого Гливого. А тут ще й в гості їде принциповий суперник, який минулого туру розгромив непереможного кілька місяців лідера («Кремінь» програв у Горностаївці 2:5).

Нагадаємо, очні зустрічі загалом складаються на користь горностаївців – вони виграли 5 із 8 при двох поразках, одна з яких технічна. В другому колі «Мир» виграв вдома у херсонців – 3:0. А наразі команда Сапельняка (найкращого тренера туру) в чудовій формі – чотири перемоги поспіль. В останніх 4 матчах форвард мирян Бойко забив 6 м’ячів при 1 асисті.

Неділя, 05 травня 2019 року. 17.00. м. Кременчук. Стадіон «Кремінь-Арена ім О. М. Бабаєва».
«Кремінь» (Кременчук) – «Таврія-Сімферополь».
Арбітр
– Олег Когут (Тернопіль).
Дискваліфіковані: немає.

Після розгромної поразки в Горностаївці (першої в сезоні з різницею в 3 голи) «Кремінь» має отямитися й повернутися в бойову форму. Суперник – гарний подразник. На першому етапі лідер не зміг обіграти «Таврію» (0:0 і 0:0) – повинен добре пам’ятати бойовитість цього суперника.

Звісно, сімферопольці з того часу оновилися – і втратили багатьох лідерів. Зокрема, Масалов перейшов якраз у «Кремінь»… Ведучи в рахунку 2:0 проти «Реал Фарми», «Таврія» вимушена була погодитися на нічию після двох голів одеситів. З останніх шести турів кримчанин чотири матчі завершили внічию при двох поразках – перемог вони не знають з осені.

Неділя, 05 травня 2019 року. 17.00. м. Нікополь. Стадіон «Електрометалург».
ФК «Нікополь» – «Енергія» (Нова Каховка).
Арбітр
– Павло Децюк (Чернігів).
Дискваліфіковані: немає.

Минулого сезону «Енергія» здійснила спортивний подвиг, завоювавши третє місце в Групі «Б» і якраз виїзд у Нікополь був вирішальним. Нині ж команди внизу таблиці. І в 9 матчах між ними не зафіксовано жодної нічиєї.

Новокаховці минулого туру виграли в Миколаєві (2:0), нікопольці, в свою чергу, зазнали крупної поразки в Кривому Розі (0:3). Якщо «Енергія» йде сьомою і сподівається наростити відрив від аутсайдерів, то ФК «Нікополь» гостро потребує очок, бо відразу на шість відстає від рятівного передостаннього місця станом на початок туру.

Як зіграють між собою команди, дізнаємося вже в неділю.

5 травня 2019 12:45







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Нива Бузова – чемпіон Другої ліги-2022/23. Шлях до тріумфу

 

29 травня 2023 08:00

Вторая лига. Суперфинал. Металл – Подолье 1:0. Обзор матча

 

16 червня 2021 20:43

Николаев-2 прервал 18-матчевую беспроигрышную серию Металлиста-1925

 

12 листопада 2017 22:18