Сьогодні 28 березня 2024 р.

Вторая лига-2017/18. Анонс матчей 3-го тура

Два суперцентральних очних матчі лідерів, захоплюючі західноукраїнські дербі – друга ліга у третьому турі планує дивувати.

ГРУПА «А»

«Арсенал Київщина» відпочиває цього туру через непарну кількість команд.

30 липня 2017 рік. 17:00. м.Львів. Стадіон «СКІФ»
ФК «Львів» – «Поділля» (Хмельницький)
Арбітр
– Михайло Райда (Закарпатська обл.)
Дискваліфіковані: немає

Львівські містяни – творці однієї з найгучніших сенсацій другого раунду Кубка України. Новачкам ПФЛ вдалося розгромити «Волинь» – 3:0. Тож тепер, як і ФК «Львів» 2006-2012 років, цей клуб може вважатися «кубковим колективом».

Тим часом львів’яни піднесли іще один сюрприз – трансферний. Дозаявлено кількох новачків, у числі яких – і досвідчений Ігор Ощипко, захисник, який пройшов школу «Шахтаря», виступав за «Карпати» у Прем’єр-лізі та єврокубках, пробував сили в австрійському та німецькому чемпіонатах, викликався у національну збірну України.

Але основу львівського колективу складає власна молодь – і це споріднює його із «Поділлям», яке взагалі на 90% комплектується молодими власними вихованцями. Зважаючи на те, що досвідченіших гравців побільше саме у львів’ян, вони стартували в новому сезоні значно переконливіше.

ФК «Львів» встиг обіграти недавніх першолігівців – «Буковину» (4:3), а у Волочиську лише в кінцівці матчу пропустив єдиний м’яч від потужного «Агробізнесу». Найголовніший здобуток подолян на старті сезону – бойова нічия у Вінниці. Утім, «Ниві-В» хмельничани програли у кубку, а після цього вдома поступилися «Прикарпаттю».

30 липня 2017 рік. 17:00. м.Моршин. Стадіон «Медик»
«Скала» (Стрий) – «Агробізнес» (Волочиська, Хмельницька обл.)
Арбітр
– Іван Салаш (Калуш)
Дискваліфіковані: немає

Центральний матч туру Групи «А» – зустрічаються команди, які у чемпіонаті здобули абсолютний показник у 6 очок після двох стартових турах. І якщо від «Агробізнесу», чемпіона України серед аматорів, чогось такого й очікували, то «Скала» приємно здивувала.

Нагадаємо, після вильоту з першої ліги команда формувала колектив наново – досвідчених гравців, які починали минулий сезон у Стрию, тут вже давно нема. Відсутня й велика частина юні, яка грала навесні у першій лізі. Утім, згуртований Романом Гнатівим оновлений колектив зумів обіграти колег по нещастю – «Буковину» та «Тернопіль», котрі також вилетіли з першої ліги.

Форвард господарів Гладкий забив 4 м’ячі в двох стартових турах, тож його дуель з Темнюком, Семенцем та Грушею буде однією з родзинок матчу. У господарів буде перевага свіжості – вони з кубку знялися, а ось «Агробізнес» там відіграв уже другу поспіль серію пенальті, тож гості прибудуть після виснажливого матчу з охтирським «Нафтовиком-Укрнафтою».

30 липня 2017 рік. 18:00. м.Тернопіль. Тернопільський стадіон
«Тернопіль» – «Буковина» (Чернівці) 
Арбітр
– Роман Блавацький (Львів)
Дискваліфіковані: немає

Очне протистояння двох недавніх першолігівців відбудеться на фоні їхніх останніх невдач. Обидві команди програли «Скалі», тернополяни на кубок поступилися «Агробізнесу», буковинці – «Дніпру-1». Словом, за невдалий старт доведеться реабілітовуватися.

«Тернопіль» дозаявив кількох новачків, а «Буковина» напередодні анонсованого туру поповнилася ще двома новими іменами. Утім, статусне протистояння насправді зведе на полі дві досить молоді й малодосвідчені команди. На передній план тут, як зазвичай і буває, вийдуть морально-вольові якості.

Минулий сезон особливого сенсу пригадувати немає – склади суперників надто змінилися. Однак для статистики наведемо: «Буковина» двічі всуху обіграла «Скалу». В Стрию – 3:0 (забивали Темерівський, який нині у Вінниці, Раца та Немтінов), у Чернівцях – 1:0 (гол у Гуськова – нинішнього оболонця).

31 липня 2017 рік. 18:00. м.Вінниця. СК «Нива».
«Нива-В» (Вінниця) – «Нива» (Тернопіль»)
Арбітр
– Євгеній Цибулько (Черкаська область)
Дискваліфіковані: Дугієнко – немає

Нивівське дербі пройде на фоні втоми після кубкових змагань, де обидві команди зазнали прикрих поразок. Нагадаємо, тернополяни у Вишнівці поступилися «Прикарпаттю» (0:2), вінничани – у Новій Каховці «Таврії» (1:2).

Хоча обидва суперники поступилися у кубку, в чемпіонаті минулого тижня вони виграли. «Нива-В» у гостях розгромила «Полісся» (4:0), «Нива» вдома у Вишнівці здолала «Арсенал-Київщину».
Звісно, на боці господарів – більший досвід та вищий статус гравців. Однак гості не долали за цей тиждень неблизький маршрут Житомирщина – Херсонщина – Вінниця і не грали 120 хвилин у кубку. Тож, можливо, у цьому буде їхня невелика перевага.

31 липня 2017 рік. 18:00. м.Івано-Франківськ. Стадіон «Рух».
«Прикарпаття» (Івано-Франківськ) – «Полісся» (Житомир)
Арбітр
– Геннадій Серпутько (Одеса)
Дискваліфіковані: немає

Іванофранківці набрали хід – забулася прикра домашня поразка від «Агробізнесу», надалі команда Ковалюка підтвердила клас досить впевненими перемогами над менш досвідченими суперниками – «Поділлям» у Хмельницькому в чемпіонаті та «Нивою» у Вишнівці в кубку.

Нічим подібним «Полісся» похвалитися не може – слідом за прикрою поразкою від «Ниви-В» у першому домашньому матчі сезону (0:4) був і виліт із кубка. Єдиний аматорський клуб, який залишився у розіграші, – СКК «Демня» – здобув мінімальну перемогу, причому, гості догравали у меншості й могли пропустити ще.

Фаворитами протистояння, безперечно, будуть господарі – у них більше досвідчених гравців, у тому числі – топ-класу другої ліги. Проте житомиряни дозаявили кількох гравців і мають власне спортивне честолюбство. Вони спробують обірвати невдачі, пам’ятаючи, що найприкріших поразок прикарпатці зазнали саме вдома.

ГРУПА «Б»

30 липня 2017 рік. 15:00. с. Володимирівка. Стадіон «Інгулець».
«Інгулець-2» (с.Петрове) – «Суднобудівник» (Миколаїв)
Арбітр
– Олег Буяшов (Дніпро)
Дискваліфіковані: немає

Резервісти «Інгульця» стартували в новому сезоні дуже переконливо, завдавши «Металургу» поразки з рахунком 6:1. І хоча у виїзному матчі з «Таврією» вони поступилися, прогрес молодих гравців не залишився непоміченим: відразу кілька з них допомагали «Інгульцю» вибити з Кубку України «Таврію».

«Суднобудівник» з кубку вилетів ще у першому раунді – а потім стало відомо, що досвідчений Віктор Журов залишає клуб, тож президент Денніс Люкенс тепер буде поєднувати ці керівні функції із роботою головного тренера. У минулому турі «Суднобудівник» грав у міському дербі з МФК «Миколаїв-2» й здобув перше очко в сезоні – нічия 2:2.

30 липня 2017 рік. 18:00. м. Нова Каховка. Стадіон «Енергія».
«Енергія» – «Нікополь»
Арбітр
– Олександр Титов (Донецьк)
Дискваліфіковані: немає

Цікаве протистояння двох міцних середняків, котрі радують успішною роботою з молоддю. Команди цікаві кожна по-своєму, адже «Нікополь» у чемпіонаті ще не пропускав м’ячів (0:0 з «Миром» та «Реалом Фармою»), а «Енергія» стартувала з перемоги над «Суднобудівником» та бойової нічиєї 2:2 з «Дніпром» на виїзді.

Кубок приніс їм поразки від першолігівців («Енергія» поступилася «Жемчужині» – 1:4, «Нікополь» – столичному «Арсеналу», 0:1). Однак це означає, що вони можуть зосередитися на справах друголігових. А тут їм належить боротися у досить складні південно-східній групі тож очки у матчах із собі подібними особливо важливі.

Для кількох гравців команди господарів – Махнєва, Кирєєва та Вакулинського – це буде особливий поєдинок. Ще минулого сезону всі вони грали за «Нікополь».

31 липня 2017 рік. 18:00. м. Миколаїв. Центральний міський стадіон.
«Миколаїв-2» – «Дніпро»
Арбітр
– Д.Кубряк (Одеса)
Дискваліфіковані: немає

Цікавий матч відбудеться у Миколаєві. Місцева резервна команда першолігового клубу зіграє зі славетним «Дніпром» – клубом, який ще не так давно грав у Прем’єр-лізі діставався до фіналу Ліги Європи.

При цьому у другій лізі справи миколаївців йдуть навіть не гірше, ніж у іменитого клубу. Вони програли «Таврії» (1:2) – дніпряни з аналогічним рахунком поступилися «Реалу Фармі». А в минулому турі синхронно зіграли з однаковим рахунком 2:2 (одні – проти «Суднобудівника» в міському дербі, інші – проти «Енергії»).

31 липня 2017 рік. 19:00. м. Дніпро. «Дніпро-Арена»
«Дніпро-1» (Дніпро) – «Таврія-Сімферополь» (Херсон) 
Арбітр
– Владислав Дорош (Київ)
Дискваліфіковані: немає

«Дніпро-1» продовжує переможну ходу – підопічні Дмитра Михайленка виграли всі чотири свої матчі всуху, лідирують у Групі «Б» другої ліги та проходять у 1/16 фіналу Кубка України (2:0 над першоліговими «Сумами»).

Утім, «Таврія» на старті демонструє також гідні результати, що робить це матч центральним у Групі «Б» другої ліги. Після перемог над «Миколаєвом-2» (2:1) та «Інгульцем-2» (3:2) у чемпіонаті вона в екстра-таймі здолала «Ниву-В» (2:1) та пройшла далі у Кубку України.

«Таврія» – амбітний новачок, який, до того ж, постійно посилюється. Слідом за Воронченком запрошений інший динамівський вихованець – Шевель. Це досвідчені гравці, що виступали й на більш високому рівні. Тож на «Дніпро-Арену» завітає черговий непоганий суперник, який пройде іспит фаворитом сезону.

30 липня 2017 12:45







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Нива Бузова – чемпіон Другої ліги-2022/23. Шлях до тріумфу

 

29 травня 2023 08:00

Вторая лига. Суперфинал. Металл – Подолье 1:0. Обзор матча

 

16 червня 2021 20:43

Николаев-2 прервал 18-матчевую беспроигрышную серию Металлиста-1925

 

12 листопада 2017 22:18