Сьогодні 19 квітня 2024 р.

Пучков: «Посісти перше місце нам під силу»

Fcslavutich.ck.ua

Учора, 2 лютого, в прес-центрі Центрального стадіону віце-президент ФК «Славутич» Володимир Ходак представив журналістам нового головного тренера команди Сергія Валентиновича Пучкова.

Ходак В.А.: – Нашою метою було запросити професіонального спеціаліста з досвідом роботи та досягненнями на тренерській ниві. Ми розглядали декілька кандидатур, але зупинили свій вибір саме на Пучкові Сергієві Валентиновичу, який погодився очолити команду. Для черкаського футболу, я переконаний, це знакова подія. Приємно відзначити, що на сьогодні влада не байдужа до футболу в області і особисто голова облдержадміністрації, почесний президент ФК «Славутич» Сергій Борисович Тулуб допомагає і підтримує нас. А саме тому ми маємо працювати над досягненням високих результатів в чемпіонаті України і мати перспективу подальшого розвитку футбольного клубу.

– Сергію Валентиновичу, так склалося, що після десятирічної перерви Ви знову очолили черкаську футбольну команду.
Пучков С.В.: – У 2003 році я ще був тренером-початківцем, а за десять років, що минули про всі мої досягнення любителі футболу чудово знають. 16 травня 2010 року я з «Таврією» завоював Кубок України і той рівень та якість гри, який демонструвала сімферопольська команда я буду намагатися прищепити в Черкасах. Нашим прагненням буде цікавий гостроатакувальний футбол. Мені імпонує довіра почесного президента і віце-президента клубу. На вчорашній зустрічі я почув від Сергія Борисовича Тулуба слова підтримки, щодо організації навчально-тренувального процесу та проведення зборів. Першочергове завдання – заповнення вболівальниками трибун чаші Центрального стадіону, для якого ми і граємо.

– Сергію Валентиновичу, які зміни чекають на команду «Славутич»?
Пучков С.В.: – Я повинен зустрітися з кожним з футболістів, визначитися, чи «горять» у нього очі і чи готові вони виконувати завдання поставлені перед командою. Я перегляну всіх виконавців на відповідність рівню вирішення нашої мети. Кожному буде наданий шанс проявити себе. Зрозуміло, що дуже важко буде наздогнати ФК «Десна» (Чернігів) – надто вже великий 14-очковий відрив в турнірній таблиці, проте посісти друге місце, я вважаю, нам буде по силам. Хочу зазначити, що в Черкаси я приїхав не гроші заробляти, а створити футбольну команду, яка б відповідала вимогам керівництва клубу.

– Володимире Анатолійовичу, який, був наведений найвагоміший аргумент, після якого Сергій Валентинович вирішив приїхати до Черкас.
Ходак В.А.: – Були переговори, певний час ми обговорювали всі «за» та «проти». Сергій Валентинович мені говорив, що саме в Черкасах він розпочинав свою тренерську кар’єру. Інколи оцінюють домовленості певним фінансовим підкріпленням, ми ж вели, в першу чергу, конструктивну розмову. Сергій Валентинович має досить серйозний досвід, має амбіції і він налаштований створити боєздатний колектив.

– Хотілося б дізнатися, скільки коштів клуб готовий інвестувати в трансфери нових футболістів?
Ходак В.А.: – Як ви знаєте, далеко не завжди значний фінансовий ресурс дає змогу вирішувати командам свої завдання. Існує багато прикладів, коли високобюджетні команди не досягали своєї мети. Найважливішими для нас на даному етапі є організація та забезпечення функціонування команди. На сьогодні не стоїть першочерговим завдання вкладання значних коштів в придбання нових футболістів. В нашій команді є досить досвідчені виконавці – Євген та Олег Тарасенки, Валентин Горкун, Олексій Крупниченко, Шандор Вайда. Також в полі нашого зору велика група вихованців черкаського футболу, які грають в інших професіональних командах. Сподіваюся, що в них буде бажання приєднатися до нас і виступати в чемпіонаті під прапором футбольного клубу «Славутич».

Пучков С.В.: – Всі фінансові питання будуть обговорюватися в розумних межах. Ви погляньте, що зараз коїться в українському футболі, які команди знімаються з чемпіонату. Футболіст в команду повинен приходити з бажанням грати. Я підтримую Володимира Анатолійовича в його думці, що в «Славутичі» повинні грати місцеві футболісти. Згадайте 2003 рік, хто грав тоді в мене – майбутній володар кубка України та кращий бомбардир чемпіонату Олександр Ковпак, десять років тому тут був Олександр Казанюк, який згодом виступав за команди Прем’єр-ліги – сімферопольську «Таврію» та ПФК «Олександрію», нинішній гравець «Славутича» – Женя Тарасенко, який згодом провів кілька сезонів у львівських «Карпатах». Можливо Казанюк іще повернеться в Черкаси, Олександр – це та людина, для якої на першому місці в його професіональній діяльності стоїть футбол, а не гроші.

– Володимире Анатолійовичу, ви щойно згадували Шандора Вайду, який зараз знаходиться на перегляді в охтирській команді і, можливо, покине «Славутич».
Ходак В.А.: – Це не факт. Наскільки відомо, Шандор має бажання продовжити термін дії контракту з нашим клубом.

– Сергію Валентиновичу, як буде проходити підготовка до весняної частини чемпіонату?
Пучков С.В.: – Три збори будуть в Черкасах: перший – 14 днів, а два наступні по 12. Ми будемо учасниками турніру в Білозір’ї. З 16-го по 28 березня планується поїздка до Туреччини на останній підготовчий збір. Уже у найближчий вівторок команді буде представлений новий тренерський штаб і ми приступаємо до повноцінних тренувань.

3 лютого 2013 00:41







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Нива Бузова – чемпіон Другої ліги-2022/23. Шлях до тріумфу

 

29 травня 2023 08:00

Вторая лига. Суперфинал. Металл – Подолье 1:0. Обзор матча

 

16 червня 2021 20:43

Николаев-2 прервал 18-матчевую беспроигрышную серию Металлиста-1925

 

12 листопада 2017 22:18