Сьогодні 29 березня 2024 р.

Вторая лига. Обе «Нивы» укрепили тылы, боевой характер «Полесья»

Після повернення з відпустки гравцям тернопільської «Ниви» представили нового співвласника ФК, Богдана Федорківа, який раніше був президентом футбольного клубу «Агронива» – бронзового призера обласного чемпіонату.

Уболівальники «Ниви» сподіваються, що завдяки підтримці Богдана Федорківа в тернопільських футболістів зникнуть фінансові проблеми, і вони зуміють вибороти путівку до першої ліги. Поки що ж підопічні Василя Малика стартували на Меморіалі Ернеста Юста й поступилися аматорам зі львівського «Високого Замку» – 1:2.

Тим часом ще при одній «Ниві», вінницькій, почала функціонувати рада тренерів, яку очолив відомий фахівець Володимир Рева, що донедавна був наставником жіночої збірної України. До її складу ввійшов і керманич «Ниви» Олег Шумовицький. Рада займатиметься стратегічним розвитком усієї вертикалі ФК – від першої команди й молодіжного складу до місцевих ДЮСШ, з якими підписані угоди про співпрацю. До речі, подоляни вже провели перший контрольний матч цього року: у Житомирі вони вели у грі з «Поліссям» – 2:0, але все ж змушені були капітулювати, пропустивши тричі поспіль.

Цікаво, що підопічні Анатолія Безсмертного, одні з лідерів групи «А», програвали й по ходу наступного спарингу – із 19-річними вихованцями донецького «Шахтаря», проте завдяки результативним діям Дениса Голенкова та Євгена Немтінова відсвяткували вольову перемогу – і знову з рахунком 3:2. Завершили футболісти «Полісся» перший етап підготовки протистоянням із «Чайкою» (Петропавлівська Борщагівка), в якому також виявилися сильнішими – 2:0.

У свою чергу в «Ужгороді» новий головний тренер Михайло Іваниця не приховує, що в селекційній роботі йому доведеться розраховувати виключно на виконавців, що виступають в обласному чемпіонаті. Поки що на перегляді перебуває квартет потенційних новобранців, які взяли участь у трьох спарингах. Спочатку ужгородці поступилися першоліговому «Минаю» – 1:3, потім розгромили дублерів словацького «Татрана» – 8:0 і розійшлися миром зі ще однією командою із сусідньої країни, «Кошице», – 2:2.

Що ж до команд групи «Б», то її лідер «ВПК-Агро» цими днями бере участь у традиційному турнірі, де його суперниками є аматори, і паралельно проводить спаринги з командами майстрів сусідніх областей. В останньому підопічні Сергія Соловйова в гострій боротьбі поступилися першоліговому «Гірнику-Спорту» з Горішніх Плавнів – 1:2. Найближчі переслідувачі команди з Дніпропетровської області свої контрольні поєдинки проводили з перемінним успіхом. Херсонський «Кристал» не уникнув розгрому в Одесі від «Чорноморця» – 0:5, а «Гірник» декласував новокаховську «Енергію» – 4:1. За належної підготовки криворіжці з їхнім підбором виконавців ще можуть замахнутися на місце на п’єдесталі пошани.

5 лютого 2020 10:34







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Нива Бузова – чемпіон Другої ліги-2022/23. Шлях до тріумфу

 

29 травня 2023 08:00

Вторая лига. Суперфинал. Металл – Подолье 1:0. Обзор матча

 

16 червня 2021 20:43

Николаев-2 прервал 18-матчевую беспроигрышную серию Металлиста-1925

 

12 листопада 2017 22:18