Сьогодні 16 квітня 2024 р.

Нагорняк: «Надеюсь, наши юноши настроены взять реванш у Бельгии»

Свій перший рік самостійної роботи біля керма наймолодшої ​​збірної України U-16 (футболісти не старші 2004 року народження) завершує Сергій Нагорняк, який поділився своїми враженнями від цього процесу.

– Сергію Миколайовичу, рік, що завершується, запишете в актив собі й команді?
– Чому ні? Навіть у товариських матчах хлопці показали хороший результат, хоча на перше місце ми це не ставимо. Наш тренерський штаб завдяки організованим УАФ ефективним зборам переглянув багато кандидатів до збірної. У наступному році селекція не припиниться, правда, вона вже буде не такою масштабною, якщо не виникне проблем із запрошенням футболістів. Кістяк команди потроху вимальовується.

– Ви згадали результати. У дев'яти поєдинках ваші підопічні сім разів виграли, одного разу зіграли внічию й одного разу поступилися. Це додало впевненості юним гравцям?
– Упевненість приходить із результатом. Перемога завжди приємна, але зараз ми робимо акцент на самій грі. І видно, що хлопці хочуть розуміти наші вимоги, за що я їм вдячний.

– Найбільш корисними були спаринги зі збірною Бельгії?
– Так. Суперник показав, над якими помилками нам слід працювати. Хлопцям потрібно розуміти, що в таких матчах концентрація має бути весь ігровий час. Цікаво, що в першому поєдинку з бельгійцями, в якому була зафіксована нічия, ми виглядали гірше опонента, а в наступному, програному матчі перевершували його. Загалом я прихильник того, щоб якомога частіше грати з топовими командами. У чемпіонаті такої школи футболіст не отримає.

– Збірна Бельгії буде одним із ваших конкурентів у кваліфікаційному раунді чемпіонату Євро-2021 (U-17). У групі з командами Грузії та Литви саме бельгійці будуть фаворитами?
– Так. Це сильна збірна. Але я сподіваюся, що наші футболісти захочуть взяти реванш. Збірна Грузії буде господарем змагань. Цей факт обов'язково додасть їй мотивації. У поточному році ми, до речі, зустрічалися і з цим супротивником, двічі обігравши його. Так от, у другій грі грузини дуже добре себе проявили. Перемога збірної України була непростою. А про Литву мені поки що складно щось сказати, оскільки ретельно балтійців ми ще не вивчали.

15 грудня 2019 21:18







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

U19. Олександрія – Динамо. Повний матч

 

12 квітня 2024 15:00

U-19, 23-й тур. Динамо – ЛНЗ. Огляд матчу

 

07 квітня 2024 17:54

ЧЄ-2024 (U19), еліт-раунд кваліфікації. Україна – Швейцарія. Огляд матчу

 

26 березня 2024 16:40