Сьогодні 29 березня 2024 р.

Турнир Банникова: Украина выходит в лидеры

ГРУПА А: УКРАЇНА ЗАХОПИЛА ЛІДЕРСТВО

У рамках ХІІІ Міжнародного турніру ім. В. Баннікова відбулись матчі другого ігрового дня у групі А. Україна здобула вольову перемогу над Ізраїлем – 2:1, а команда Сербії мінімально перемогла Болгарію – 1:0. Таким чином, Україна з 4-ра очками, захопила одноосібне лідерство в групі, у Сербії та Ізраїля по 3 очки, у Болгарії – 1 очко.
 
Юнацька збірна Україна U-16 зіграла свій другий матч на ХІІІ Міжнародному турнірі ім. В. Баннікова. «Синьо-жовті» у складному матчі зуміли здолати однолітків з Ізраїлю з рахунком 2:1.
 
Початок матчу юні українці, скажемо відверто, провалили. Швидкі і технічні ізраїльтяни раз-по-раз турбували нашого голкіпера – Бабічина. Дві чудові нагоди відкрити рахунок у матчі мав Дахан, проте в тих моментах вдача була на боці українців. Але все ж таки номінальні господарі домоглись свого і Еден Карцев вивів свою команду вперед.
 
До перерви «синьо-жовті» так і не змогли створити нічого конструктивного біля воріт суперника.
 
Друга половина гри кардинально відрізнялась від першої. Мабуть наставник українців Сергій Попов провів чоловічу бесіду у роздягальні, після чого його гравці вийшовши на поле та одразу перехопили ініціативу у матчі. Вже на 45-й хвилині зустрічі Петро Харжевський зрівняв рахунок у грі. Після подачі кутового захисники збірної Ізраїлю забули про Петра у своєму карному майданчику, і той технічно переграв Індібо. Ще за дві хвилини прудконогий Ісаєнко мав два забійних моменти, проте надійно зіграв голкіпер Ізраїлю.
 
Юні українці не втрачали надії аби вирвати перемогу у грі, і доля їм віддячила за наполеглевість на 72-й хвилині. Переможний м’яч у ворота ізраїльтян забив Артем Холод, який вийшов на заміну у другому таймі.

Таким чином ця перемога виводить «синьо-жовтих» на першу сходинку групи А. В іншому матчі нашого квартету збірна Сербії з мінімальним рахунком 1:0 перемогла болгар. Саме у протистоянні з сербами 14 травня в Обухові, вирішуватиметься доля путівки до фіналу.

ІЗРАЇЛЬ U-16 – УКРАЇНА U-16 – 1:2
Голи:
Карцев (23) – Харжевський (45), Холод (70)   
Ізраїль U-16: Індібо – Села, Штросбург (к), Арзі, Блоріан (Леві, 57), Сісай (Амер, 66), Елмкеш (Шимоль, 57), Брамі (Маджуб, 57), Карцев, Дахан, Берковітц (Ілай, 41)
Україна U-16: Бабічин – Мельник (3), Снурніцин, Білошевський, Ващишин, Цитаїшвілі (Волошин, 41), Ісаєнко (Сорокін, 74), Степанчук, Кулінич, Притула (Холод, 47), Дмитренко (Супряга, 22, Куценко, 80+3)
 
СЕРБІЯ U-16 – БОЛГАРІЯ U-16 – 1:0
Гол:
Нешковіч, 56 (1:0).
Сербія U-16: Мілошевіч – Зекай, Марковіч, Павловіч, Янковіч (Бошіч, 41) , Стошіч, Ступаревіч (Тадіч, 72), Кокір (Шепарі, 55), Нешковіч, Каменовіч (Зеліч, 64), Шимоновіч (Мілосавлєвіч, 72).
Болгарія U-16: Лалєв – Міхайлов (Келйовлюєв, 80), Каракашев (Х. Йорданов, 64), Мітєв, П’єров (Д. Дімітров, 64), Методієв, К. Дімітров (Манчев, 72), Крушовські, Л. Йорданов, Томов, Гаврілов.
Попередження: Марковіч (43) – Х. Йорданов (80+3).
 
Збірній Сербії, аби розраховувати на перемогу у групі після поразки у стартовому для себе матчі турніру, потрібно було брати три бали у поєдинку проти команди Болгарії, котра, в свою чергу, прибула до Обухова, маючи в своєму активі нічию у протистоянні з Україною. Зі своїм завданням балканці впоралися, проте матч вийшов не багатим на небезпечні моменти.

У першому таймі боротьба в основному точилася у середині поля: обидві команди зробили ставку на надійну оборону, розраховуючи у нападі на швидкі контрвипади. Краще це вдавалося номінальним господарям, хоча й кіперу збірної Болгарії вступати у гру довелося лише лічені рази.

По перерві перевага збірної Сербії стала відчутнішою. А вирішальною в матчі виявилася 56-а хвилина, коли Михайло Нешковіч влучним ударом завершив багато ходівку своєї команди.

Забивши гол, балканці не збавили обертів, провівши ще кілька непоганих атак – м’яч після флангових проходів гравців сербської команди прокотився в метрі від лінії воріт, та потурбувавши голкіпера Болгарії дальніми ударами. А потім – майстерно «засушили» гру, не давши номінальним гостям жодного шансу відігратися.

ГРУПА B: ДВОВЛАДДЯ ПІСЛЯ 2-ГО ДНЯ

12 травня, на стадіоні «Колос» у Борисполі відбулися матчі другого ігрового дня у групі В на Меморіалі В. Баннікова. Команда Грузії з мінімальним рахунком переграла Латвію – 1:0, а Чехія у надрезультативному матчі виявилась сильнішою за Молдову – 4:2.
 
Таким чином, після 2 турів, на вершині групи B – двовладдя, у Чехії та Грузії – по 4 очки, але у Чехії краща різниця м’ячів, у Латвії – 3, Молдова – 0 очок.

ЛАТВІЯ U-16 – ГРУЗІЯ U-16 – 0:1
Голи:
Іваніадзе (66)
Латвія U-16: Солоха – Лушнікіс (Лукс, 41), Стродс (Яунарайс, 41), Фроловс, Скляренко (Бірка, 71), Тоберс, Сауерс, Кокінс (Коротковс, 71), Зіємеліс (Зегеле, 25, Кіршс, 50, Люсінш, 60 ), Зеленковс, Салковскіс (Тонішевс, 41)
Грузія U-16: Буліскерія – Басаріа (Капанадзе, 53), Габедава, Гелашвілі, Харабадзе, Меквабішвілі (Явахішвілі, 78), Дарстмеліа (Лордкіпанідзе, 71), Давіташвілі (Ломідзе, 78), Іваніадзе, Какаурідзе (Бабунадзе,41), Шубітідзе (Габуніа, 53)
 
Ініациативою протягом усієї зустрічі володіла зібрна Грузії, гравці якої впевнено контролювали м'яч та штурмовали карний майданчик латвійської команди. Юнакі з Латвії у відповідь контратакували та шукали свою гру. Щоб змінити перебіг матчу, тренерський штаб збірної Латвії вдався до замін вже у середині першого тайму, проте це не дало результатів.
 
Друга половина поєдинку теж проходила за ініціативи збірної Грузії, які раз за разом виводили на ворота Солохи свого капітана Гіоргі Іваніадзе. Його блискавична гра та зусилля його партнерів по команді призвели до голу на 66-й хвилині. Після взяття воріт Грузія втратила ще дві нагоди збільшити рахунок, та матч завершився за її мінімальної переваги.
 
МОЛДОВА U-16 – ЧЕХІЯ U-16
Голи:
Ковченко (33), Пану (57) – Златоглавек (11, 21), Когут (15), Сілхан (76)
Молдова: Поповічі – Ревенко, Буорос, Пану, Недов (Ковченко, 27), Япаре, Тіганеску (Дубнюк, 58), Барабас (Коскодан, 27), Калінков (Стефу, 41), Осіпов (Чорній, 80)
Чехія: Бартак – Гусєк (Конопасек, 41), Узлік (Сімачек, 41), Златоглавек (Пічал, 60), Фісл, Стурса (Сілхан, 60), Вибірал (Александр, 60), Когут (Галус, 41), Папез, Хоніг (Майка, 72), Сухохлеб
 
Гравці з Чехії жваво розпочали матч та зробили заявку на перемогу вже у перші двадцять хвилин зустрічі. Дублем відзначився Томаш Златоглавек, третій гол у ворота Молдови на рахунку Когута.  Оговтатися після такого натиску юнакі з Молдови змогли ближе до закінчення першого тайму. На 33-й хвилині Володимир Ковченко, який вийшов на заміну, відновив інтригу у протистоянні.
 
Після перерви Молдова намагалася переломити хід зустрічі на свою користь та відіграла ще один м'яч: на 57-й хвилині відзначився Пану. Але фінальну крапку все одно поставили чехи, які під завісу матчу забили четвертий гол – зіграла ще одна заміна, а саме Войтек Сілхан.

12 травня 2016 22:03







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

ЧЄ-2024 (U19), еліт-раунд кваліфікації. Україна – Швейцарія. Огляд матчу

 

26 березня 2024 16:40

ЧЄ-2024 (U19), еліт-раунд кваліфікації. Україна – Латвія. Огляд матчу

 

24 березня 2024 19:13

ЧЄ-2024 (U19), еліт-раунд кваліфікації. Україна – Латвія. Повний матч

 

23 березня 2024 17:00