Сьогодні 20 квітня 2024 р.

Сына Григория Суркиса признали лучшим вратарем на Dinamo Cup-2018 в Минске

Після завершення міжнародного футбольного турніру «Dinamo Cup-2018», що проходив у Мінську, організатори турніру відзначили цінними нагородами найкращих гравців у різних номінаціях.

Нагадаємо, що змагання проводилися серед футболістів вікової групи U-12 (гравці 2006-го року народження), а київське «Динамо» посіло друге місце, поступившись у фіналі по серії пенальті «Анжи».

Серед номінантів опинився і представник київської команди.

Найкращим воротарем організатори турніру визнали В’ячеслава Суркіса, який отримав відповідний приз. Особливо приємно, що до складу експертної комісії, яка визначала переможців, входив капітан молодіжної збірної Білорусі та провідні спеціалісти білоруського футболу на чолі з легендарним тренером збірної СРСР, знаменитим наставником збірної Білорусі та мінського «Динамо», яке він приводив до чемпіонства у 1982-му році, Едуардом Малофєєвим. На експертне журі справила враження надійна гра нашого голкіпера та його сейви під час матчів, а Едуард Васильович вручив йому заслужену нагороду.

undefined


Директор ДЮФШ «Динамо» Олександр Іщенко був присутній у Мінську на турнірі «Dinamo Cup-2018». Після закінчення змагань він поділився своєю думкою про виступ динамівців:

– По-перше, скажу, що подібні турніри нам дуже потрібні, оскільки вони на порядок вищі за ті змагання, в яких наші команди хлопців 2006-го, 2005-го років народження беруть участь в Україні. Першість Києва не дає нам об'єктивної інформації про те, на якому рівні перебуваємо, і чи відповідають наші футболісти високим вимогам міжнародного рівня. А такі змагання якраз і показують, в який бік нам рухатися, і «Dinamo Cup-2018» – зайве тому підтвердження.

По-друге, ми ведемо активну селекційну роботу, і на цей турнір запросили трьох футболістів з інших регіонів, яких поки не можемо взяти до академії. У нас була можливість подивитися їх у справі, і мене дуже порадувало, що ми не помилилися, зокрема, Валерій Краснощок, який і запросив цих хлопців, кваліфіковано виконав свої професійні обов'язки. Нам ці три хлопчика підійшли, ми провели переговори з батьками, і сподіваємося, що вони вже з літа будуть в нашій академії.

По-третє, цей турнір показав кваліфікацію наших футболістів, підвищені вимоги до них. Якщо ще рік тому багато хто скептично ставилися до того, що в команді хлопців 2006-го року народження тренується син Григорія Суркіса Слава, то тепер експертне журі турніру на чолі з легендарним тренером збірної СРСР, Едуардом Малофєєвим визнало його найкращим гравцем «Dinamo Cup-2018». Це свідчить про те, що кожен гравець, у якого є бажання і прагнення стати професійним футболістом, який працює і старається, може досягти того, до чого він прагне. До слова, саме полум'яна промова Едуарда Васильовича під час церемонії відкриття змагань і задала тон всьому турніру.

Наша команда виглядала на голову вище за інших суперників, але в фіналі ми не змогли подолати надбажання команди «Анжи». Такій самовіддачі і узгодженим діям в обороні можуть позаздрити навіть учасники Ліги чемпіонів. Хлопчаки були дуже «заведені» і досягли бажаного, перевівши матч в серію післяматчевих пенальті, де фортуна їм посміхнулася. А нам це показало як недоліки нашої підготовки, так і позитивні сторони, а також напрямок, в якому потрібно поліпшуватися. Якщо в атаці наші дії залишали приємні враження, то організація оборонних дій залишала бажати кращого.

Тож я дуже радий, що ми беремо участь в таких турнірах, що керівництво клубу з розумінням ставиться до їх важливості для іміджу «Динамо» і руху вперед клубної футбольної школи і академії. Наголошу, подібні змагання не лише корисні, але і життєво необхідні для нас.

27 лютого 2018 11:22







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

U19. Олександрія – Динамо. Повний матч

 

12 квітня 2024 15:00

U-19, 23-й тур. Динамо – ЛНЗ. Огляд матчу

 

07 квітня 2024 17:54

ЧЄ-2024 (U19), еліт-раунд кваліфікації. Україна – Швейцарія. Огляд матчу

 

26 березня 2024 16:40