Сьогодні 28 березня 2024 р.

Кузнецов: «В Португалии нужен был результат»

Головний тренер юнацької збірної команди України U-17 Олег Кузнецов підвів підсумки участі команди в еліт-раунді чемпіонату Європи 2014-го року у Португалії. Нагадаємо, українські футболісти зайняли друге місце у 7-й відбірній групі і, на жаль, не потрапили до фінальної частини континентальної першості.
 
– Почнемо наше спілкування з Вашої оцінки виступів юнацької збірної України U-17 в еліт-раунді чемпіонату Європи 2014 року.
– Складно давати однозначну оцінку. Найголовніше для команди – результат, а його ми не досягли. Хоча я можу бути незадоволеним лише результатом гри із Португалією.
 
– Ви впевнено стартували у змаганнях, здолавши у першій грі команду Ісландії із рахунком 2:0. Однак кінцівка того поєдинку була нервовою, суперник захопив ініціативу і кілька разів загрожував воротам «синьо-жовтих». Наскільки важливою була та перемога? Адже в разі втрати очок гра з португальцями фактично ставала формальністю...
– Коли їхали на еліт-раунд, реально розуміли, що вирішальний матч у нас буде з Португалією. Ми розібрали гру з Ісландією. У них непогана збірна, яка у кваліфікації обіграла команду Росії. Але ми всі прекрасно розуміли, що конкуренцію за вихід у фінальну частину турніру нам складе саме Португалія.
 
– Чого не вистачило команді в матчі із Португалією? Настрою? Майстерності? Свіжості?
– Швидше за все, не вистачило реалізації. У нас були непогані моменти. На хорошому рівні провели перший тайм, не дивлячись на те, що пропустили гол перед свистком на перерву. Рахунок 0:3 абсолютно не відображає хід гри.
 
Можливо, на незадовільний результат вплинуло те, що не грали три основні футболіста збірної. Циганков не поїхав до Португалії, Михайліченко отримав жовту картку вже у першій грі, а також Фурсов змушений був пропустити цей поєдинок. На жаль, ми поїхали до Португалії делегацією, яка складалася всього з 18 чоловік. Відразу по прильоту дві людини захворіли. Проводили тренувальні ігри 7 на 7. Можливо, це позначилося у вирішальний для нас момент...
 
– Перед останнім матчем з Латвією Ви залишили на заміні Піхальонка і Лебедя. З чим були пов'язані кадрові зміни? Ви залишилися незадоволені їх грою у матчі із Португалією чи надали їм відпочинок після двох важких ігор?
– Ми хотіли дати пограти всім футболістам в еліт-раунді. В цілому, ми завжди ставимо на гру тих виконавців, хто краще готовий у конкретний вказаний момент.
 
– Розгромний рахунок 5:1 у матчі з Латвією можна назвати закономірним результатом гри?
– Добре, що ми достукалися до футболістів, що потрібно було гідно закінчити цей турнір. Рахунок міг бути як 10:1, так і 10:5. І у наші ворота було багато гольових моментів. До того ж, у всі ці дні, протягом яких ми були у Португалії, весь час лив дощ, тому поле було у жахливому стані.
 
– Розкажіть про найближчі плани юнацької збірної на другу частину 2014-го року…
– У середині серпня ми плануємо взяти участь у турнірі в Чехії. Будемо переглядати гравців і потенційних кандидатів до збірної під час фінальних змагань ДЮФЛ.

3 квітня 2014 19:19







Матеріали на тему

Евро-2014 (U-17): Украина – Латвия 5:1. Без финального турнира, но с победой
31 березня 2014 20:11


ЕВРО-2014 (U-17), Португалия – Украина 3:0. Осечка сине-желтых
28 березня 2014 20:40


Евро-2014 (U-17): сине-желтые начинают элит-раунд с победы над исландцами
26 березня 2014 18:32




Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

ЧЄ-2024 (U19), еліт-раунд кваліфікації. Україна – Швейцарія. Огляд матчу

 

26 березня 2024 16:40

ЧЄ-2024 (U19), еліт-раунд кваліфікації. Україна – Латвія. Огляд матчу

 

24 березня 2024 19:13

ЧЄ-2024 (U19), еліт-раунд кваліфікації. Україна – Латвія. Повний матч

 

23 березня 2024 17:00