Сьогодні 29 березня 2024 р.

Головко: «В нашей группе явных фаворитов нет»

По материалам оф. сайта ФФУ

Головний тренер юнацької збірної України серед гравців віком до 19 років Олександр Головко прокоментував підсумки жеребкування фінальної частини чемпіонату Європи 2015 року, який пройде у Греції на початку липня цього року.

– Олександре Борисовичу, поділіться думками щодо підсумків жеребкування фінальної частини чемпіонату Європи з футболу серед юнаків до 19 років... Чи задоволені Ви тим, які суперники дісталися збірній України?
– Результати жеребкування – хороші для нас, враховуючи склад учасників у групі «B». Звичайно, це не головні збірні країн, але у змаганнях U-19 ми маємо справу вже з рівнем, досить наближеним до дорослих команд. З ними можна конкурувати, але завжди важко грати і тим паче вигравати. Нам же випала рівна група. Говорити про явних фаворитів не доводиться. Зрозуміло, що збірна Франції дещо виділяється серед інших трьох учасників.

– Який календар чекає на юнацьку команду у фінальному турнірі континентальної першості?
– Ми починаємо з греками, друга гра – з французами, а остання – з австрійцями. Ігри проходитимуть увечері. Але є одна проблема – доведеться їхати на матчі більше 70-80 кілометрів в один бік. Другу зустріч ми граємо о 21:45, а це означає, що нам доведеться добиратися на стадіон близько години-півтори. Трохи проблематично буде з проведенням передігрових установок. До того ж, доведеться подумати, як готувати команду в день матчів і які проводити тренувальні заняття. Хоча умови для всіх однакові, і це суто тренерський головний біль.

Проживати ми будемо прямо на березі моря. Чотири команди з однієї групи мешкатимуть в одному готелі. До тренувальних полів можна дістатися за 20 хвилин. Ми ділитимемо тренувальне поле разом зі збірною Іспанії. В цілому, плануємо вилетіти прямим рейсом до Ларнаки 30 червня. Звідти вирушимо до тренувального табору на чотири дні. А вже 4 липня переїдемо до місця проведення фінальної частини Євро-2015.

– Які цілі Ви ставите перед командою на майбутньому чемпіонаті Європи?
– Головною метою було потрапити до фінальної частини чемпіонату Європи. Зараз пріоритетним завданням є вихід з групи і перемога в кожному наступному матчі.

– Ви вже спілкувалися з тренерами клубів щодо поїздки збірної U-19 на Євро-2015? Все-таки в липні стартує новий сезон у Прем'єр-лізі ...
– У нас є спільне розуміння цієї ситуації. Існує чотири категорії футболістів, яких я планую викликати на збір перед турніром. Ті, хто востаннє грали у травні, ті, хто закінчили виступи зовсім недавно, ті, хто повернуться додому з чемпіонату світу з Нової Зеландії, а також група травмованих футболістів, які готуватимуться до змагань за спеціальною програмою. Ми плануємо провести збір з 21 по 25 червня в Києві, де спробуємо привести всіх гравців до єдиного знаменника.

– Яке у Вас залишилося враження від гри 19-річних хлопців у складі збірної України U-20 на світовому футбольному форумі, що наразі триває у Новій Зеландії?
– Хлопці залишили дуже приємні враження. Інша справа, що вони є «локомотивом» у команді старшої категорії. Так вийшло, що і Коваленко, і Лучкевич, і Бєсєдін були ключовими гравцями команди Олександра Петракова. Ми ще не стикалися з такою ситуацією, коли з чемпіонату світу футболісти мають їхати на європейську першість. Це буде новий досвід для нас. Сподіваюся, гравці встигнуть фізично відпочити після матчів та скинути психологічний вантаж після несподіваної поразки від Сенегалу. Я вважаю, що команда була гідна проходити до наступної стадії змагань. Лише прикрий збіг обставин призвів до передчасного її вильоту з турніру.

– Розкажіть про саму церемонію жеребкування фінальної частини ЧЄ-2015. Чи могли збірні України та Росії опинитися в одному квартеті?
– Україну і Росію, згідно з Регламентом, розвели по різних групах. Збірна Греції в якості господаря першості потрапила до групи «А». Першою командою групи «B» стала Німеччина. Ми були другими після Греції, склавши компанію цій збірній у першій групі. Росія потрапила четвертою до нашого квартету, тому їх команда автоматично перейшла в іншу групу.

11 червня 2015 17:26







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

ЧЄ-2024 (U19), еліт-раунд кваліфікації. Україна – Швейцарія. Огляд матчу

 

26 березня 2024 16:40

ЧЄ-2024 (U19), еліт-раунд кваліфікації. Україна – Латвія. Огляд матчу

 

24 березня 2024 19:13

ЧЄ-2024 (U19), еліт-раунд кваліфікації. Україна – Латвія. Повний матч

 

23 березня 2024 17:00