Сьогодні 20 квітня 2024 р.

U-18: Украина – Австрия 2:3. И Ярмоленко не помог

У вівторок, 13 жовтня, юнацька збірна України серед гравців віком до 18 років провела другий контрольний матч із однолітками з Австрії. Товариська зустріч, яка пройшла на стадіоні імені Віктора Баннікова, завершилася поразкою «синьо-жовтих» з рахунком 2:3.
 
Якщо перший матч (1:1) між цими командами проходив на зустрічних курсах з великою кількістю небезпечних моментів біля обох воріт, то сьогоднішній футбол запам’ятався глядачам великою кількістю єдиноборств і дефіцитом гострих атак. На австрійську збірну і взагалі чекав неприємний сюрприз: на розминці отримав пошкодження Хаутцінгер, у результаті чого наставнику команди Манфреду Цсаку довелося випускати на поле не розігрітого Данзо.
 
Українські та австрійські футболісти намагалися тримати високий темп і розігрувати до вірного комбінації, але воротарі при цьому переважно нудьгували. Перший по-справжньому серйозний момент біля наших воріт, який виник на 17-й хвилині, став гольовим. Рамадан здійснив швикісний рейд до володінь «синьо-жовтих» і вразив ближній кут, реалізував блискавичну контратаку. За дві хвилини голкіпер збірної України ледь не створив додаткові проблеми для партнерів. Герасименко зафіксував м’яч у руках за лінією штрафного майданчика, що помітив арбітр зустрічі. Розіграш вільного удару завершився потужним «пострілом» Ловріча у бік дальньої «дев’ятки», але «шкіряний», на наше щастя, пролетів вище воріт.
 
Підопічним Володимира Циткіна найчастіше не вистачало швидкості мислення у грі попереду. До того ж, і позаду періодично виникали проблеми, де наші захисники припускалися позиційних помилок. Одна з таких на 26-й хвилині закінчилася тим, що Рагуз виграв «другий поверх», скинувши м’яч у район 11-метрової позначки, а Данзо розстріляв Герасименка.
 
Друга половина зустрічі стала продовженням першої. Коглер виграв верхову боротьбу у Матвєєнка, а Данзо ударом головою відправив «сферу» до рук голкіпера. Вже у наступній атаці темношкірний форвард збірної Австрії ледве не поцілив у дальній верхній кут, але забити бодай ще раз Данзо сьогодні не судилося. Зате Кюсслер збільшив гандикап гостей до трьох м’ячів. На 72-й хвилині Герасименко майже врятував свою команду від голу після удару гравця віденського «Рапіда», але м’яч зрадницьки від стійки залетів у сітку.
 
Коли здавалося, що матч так і завершиться розгромною перемогою австрійців, господарям вдалося відновити інтригу. На все про все «синьо-жовтим» знадобилося останні 15 хвилин. Коглер рукою зупинив удар Ярмоленка у власному штрафному, за що був покараний червоною карткою. На відміну від Андрія Ярмоленка із національної команди у вчорашній кваліфікаційній грі ЧЄ-2016 з іспанцями, його тезка вразив ворота суперників, потужно пробивши по центру воріт.
 
Коли основний час матчу вже вичерпався, «синьо-жовті» ще раз досягли успіху. Воротар гостей Філа помилився на виході, перериваючи навіс Чеберка, а Смирному нічого не залишалося, як записати до свого активу результативний удар – 2:3.
 
УКРАЇНА – АВСТРІЯ – 2:3
Голи:
Ярмоленко (74, пен), Смирний (90) – Рамадан (17), Данзо (26), Кюсслер (72).
Україна (стартовий склад): Герасименко, Луньов, Матвєєнко, Бондар, Шапаренко, Дубінчак, Алібеков, Гудзь, Суханінський, Ярмоленко, Топалов.
Австрія (стартовий склад): Філа, Хандль, Рамадан, Рагуз, Філіп, Вьобер, Заханек, Коглер, Прірш, Ловріч, Данзо.

13 жовтня 2015 19:05







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

U19. Олександрія – Динамо. Повний матч

 

12 квітня 2024 15:00

U-19, 23-й тур. Динамо – ЛНЗ. Огляд матчу

 

07 квітня 2024 17:54

ЧЄ-2024 (U19), еліт-раунд кваліфікації. Україна – Швейцарія. Огляд матчу

 

26 березня 2024 16:40