Сьогодні 20 квітня 2024 р.

Головко: «Когда включаем скорость, можем обыграть любого»

Головний тренер юнацької збірної команди України (U-18) Олександр Головко поділився думками щодо товариського матчу зі збірною Італії, в якому національна команда відсвяткувала перемогу з рахунком 2:1.

– Олександре Борисовичу, склад юнацької збірної України (U-18) на товариський матч зі збірною Італії виглядав дещо незвичним через відсутність багатьох основних гравців команди. Команду спіткали серйозні кадрові втрати напередодні навчально-тренувального зборі?
– Слід сказати , що збірна, складена з гравців до 1995 року народження, готується до свого першого відбірного циклу ЧЄ. Тому у список потрапили Солдатенко і Коваленко. Ми на них не розраховували, вони готуються у складі старшої збірної. Перед викликом до збірної виникли проблеми зі здоров'ям у Вачіберадзе і Борячука, їх також не було на зборах. По приїзду на збори на другому тренуванні відчув дискомфорт Гладкий. До гри готувалися 17 футболістів, тобто , вибору у нас не було, особливо − у центрі поля. В цілому, шість чоловік ми втратили через травми, а ще двоє будуть працювати вже у складі іншої збірної.
 
У нас є проблеми практично по всіх лініях. Можливо, меншою мірою – з фланговими нападниками. Є проблеми з крайніми захисниками. Ми зараз відмовилися від послуг Штаненко, Каплієнко вдало грає за дубль запорізького «Металурга», але цього мало. Вчора ми грали без нападників. Їх у нас просто немає. Справжніх центральних нападників у цій віковій групі зараз дуже важко знайти. Є різні хлопці, але вони відповідають рівню чемпіонату України − не більше.
 
– Чи слід говорити, що кадрові проблеми юнацької збірної зіграли з командою злий жарт у першому таймі товариського матчу зі збірною Італії?
– Щоб грати з суперником рівня збірної Італії, потрібно до цього матчу готуватися більше, ніж два дні. Щоб відчувати себе впевненіше проти такого непростого суперника, нам потрібно збільшувати тривалість збору. Але на це ми не можемо піти, тому що чемпіонат України – у самому розпалі. У такому складі ця команда грала вперше. Було багато нових хлопців, які не грали на Чемпіонаті Європи проти цієї команди. Ми знали, що буде дуже важко, але проявили характер. Головне, що ми не пропустили. І взагалі: наші хлопці можуть все, коли захочуть.
 
– Що ви сказали хлопцям у перерві матчу? Як підтримали команду, яка після перерви вийшла на поле заведеною та по-спортивному розлюченою?
– Я зробив акцент на тому, що Італія мала гольові моменти завдяки тому, що ми самі собі створили проблеми. Хлопці, які грали у центрі захисту, не зовсім якісно виконували свої функції у першому таймі. Тому початку атак у нас практично не виходило. Після перерви ми додали функціонально і включили швидкості. Виявляється, коли включаємо швидкості, з будь-якою командою можна грати.
 
– Яка була установка після другого забитого м'яча у ворота італійської команди?
– Нічого нового я хлопцям не сказав. Коли такі команди, як Італія, починають програвати, вони починають додавати у всіх можливих компонентах: і в боротьбі , і в швидкості, і в ментальній підготовці. Напевно, хлопці тримали в голові гру тримісячної давності, коли ми до 75-ї хвилини вели у рахунку, а потім пропустили два голи і поступилися супернику.
 
– Поділіться планами з підготовки юнацької команди на місяці, що залишилися у 2013 році…
– Плани розроблялися з урахуванням виходу нашої команди на Чемпіонат Світу. Ця гра розглядалася в якості підготовки, ще планували зіграти два товариські матчі зі збірною Норвегії. Це все залишається у планах. 12-го жовтня ми збираємося, а 14-го – вилітаємо до Норвегії. Хлопці, швидше за все, будуть з нинішнього списку. Крім того, вже на початку січня в Росії пройде Меморіал Гранаткіна. Нам потрібно буде вже цього року проводити ще один збір. Можливо, нам навіть доведеться разом зустріти Новий рік.
 
У цілому, сезон у хлопців – дуже важкий. Ми почали у січні з турніру в Мінську, потім були змагання у Туреччині. Ми збиралися практично через кожний місяць, адже ми вийшли на ЧЄ. Я вважаю, що ми мали дуже хороший режим роботи. Інша справа, що з об'єктивних причин ми не потрапили на ЧС. Італія і Хорватія були сильнішими за нас. По Росії не можу так сказати, хоча Росія стала чемпіоном Європи у цій віковій категорії. Потім був турнір у Чехії, який ми виграли. Це був хороший тонус для хлопців, адже завжди приємно перемагати. У нас є час, щоб готуватися. У нас є час, щоб шукати нових людей і давати шанс новим футболістам у складі нашої збірної.

27 вересня 2013 13:42







Матеріали на тему

Блохину нужны Головко и Михайленко
26 вересня 2013 18:50


ТМ. Украина (U-18) − Италия (U-18) − 2:1. Показали характер
25 вересня 2013 18:47


Головко – новый ассистент Блохина?
25 вересня 2013 08:00


Головко: «Ярмоленко болеет за команду по-капитански»
21 вересня 2013 12:48


Головко: «В «Динамо» пока есть проблемы в подборе основного состава»
17 вересня 2013 23:44


Головко: «Не уверен, что это сборная команда страны»
9 вересня 2013 23:47


Головко: «Победа «молодежки» закономерна»
4 червня 2013 21:16


U-17. Элит-раунд юношей Головко
24 березня 2013 22:11


Головко: «Хотим выйти на чемпионат Европы»
27 лютого 2013 15:12




Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

U19. Олександрія – Динамо. Повний матч

 

12 квітня 2024 15:00

U-19, 23-й тур. Динамо – ЛНЗ. Огляд матчу

 

07 квітня 2024 17:54

ЧЄ-2024 (U19), еліт-раунд кваліфікації. Україна – Швейцарія. Огляд матчу

 

26 березня 2024 16:40