Сьогодні 19 квітня 2024 р.

Турнир памяти Банникова: Украина поспорит за пятое место

У групі А відбулися останні матчі групового етапу: збірна Ізраїлю з рахунком 3:0 розгромила команду Болгарії та з 6-ма очками вийшла до фіналу турніру Баннікова. В іншому матчі групи, команда України мінімально поступилась збірній Сербії – 0:1 і тепер у Борисполі побореться за 5 місце. Команда Сербії зіграє в матчі за третє місце, а Болгарія – за 7.
 
Програвши заключний поєдинок у групі, «синьо-жовті» фінішували на третій сходинці в квартеті А й тепер зіграють у матчі за п’яте місце.
 
Перед останнім поєдинком у групі турнірна ситуація для України склалася таким чином, що для того, аби посісти перше місце в квартеті, «синьо-жовтим» необхідно було перемагати команду Сербії. Балканцям, котрі у другому турі мінімально перемогли збірну Болгарії, потрібно було брати три бали в матчі з українцями та сподіватися, що Ізраїль втратить очки у поєдинку з Болгарією. У підсумку зі своїм завданням краще впоралися серби, але перемога Ізраїлю у паралельному матчі не дозволила балканській команді фінішувати на першій сходинці у своїй групі.
 
Втім, незважаючи на важливість результату, обидві команди досить жваво, майже без розвідки розпочали поєдинок. У стартові хвилини зустрічі активнішими були українці, котрі вже до середини тайму провели кілька небезпечних атак. Але, на жаль, ніхто з не зумів замкнути фланговий простріл, а після розіграшу кутового вдало зіграли захисники сербської команди. Згодом все той же Ісаєнко, пробиваючи з меж карного майданчику, влучив у стійку, а м’яч після навісу Цитаїшвілі, який виявився найспритнішим на підборі, головою на кутовий перевів захисник сербської команди.
 
Поступово сербській збірній вдалося не лише відсунути гру від власних воріт, а й перехопити ініціативу. Сприяла й цьому тактика сербської команди, котра не гребувала дрібними порушеннями, зробивши ставку на силову боротьбу. Як наслідок – кілька небезпечних моментів поблизу воріт українців. Одного разу Тадічу не вистачило дещиці, аби переправити м’яч у ворота Дані. В іншому випадку наш голкіпер впорався з ударом Нешковіча головою.
 
З кожною хвилиною боротьба ставала все запеклішою, а лікарям обох команд доводилося надавати допомогу гравцям. В українців пошкодження отримав Мельник, у балканців – Штошіч. А вже у компенсований арбітром час гості забили: Алекса Янковіч, отримавши довгу передачу, вдало навісив від кутового прапорця, а Філіп Ступаревіч ударом головою відправив м’яч у сітку воріт українців.
 
Початок другої половини зустрічі пройшов за сценарієм дебюту першого тайму. Щоправда, серби атакували гостріше, до того ж українці частіше помилялися. Зокрема в одному випадку лише майстерність Дані врятувала «синьо-жовтих» від голу, коли все той же Ступаревіч вийшов на побачення з голкіпером після «обрізки» Мельника.
 
Під завісу зустрічі українці перехопили ініціативу. Посприяли цьому й заміни, проведені тренерським штабом «синьо-жовтих». Кілька разів, здавалося, що після масованих атак українців м’ячу немає куди діватися, крім воріт, але самовідданість сербських футболістів зіграла свою роль. Як, наприклад, у одному з епізодів, коли голкіпер балканців уже був «відіграний», але захисники мужньо кидалися під м’яч, а Волошин, завершаючи атаку, не влучив у ворота.
 
Чим менше часу залишалося до фінального свистка, тим частіше сербська збірна застосовувала футбольні хитрощі, будь-що прагнучи зберегти переможний рахунок. На останніх секундах зустрічі українці отримали право на штрафний удар, воротар гостей зіграв не дуже вдало, але заштовхати м’яч у ворота нікому із гравців «синьо-жовтих» не вдалося.
 
XIII міжнародний турнір пам’яті В. Баннікова. 3-й тур
 
Україна U-16 – Сербія U-16 – 0:1
Гол: Ступаревіч (40+1)
Україна U-16: Дані – Тарадуда, Мельник, Снурніцин, Сорокін (Волошин, 21), Холод (Дмитренко, 60), Ващишин (Білошевський, 60), Цитаїшвілі (Супряга, 41), Ісаєнко (Ременяк, 70), Харжевський, Степанчук (Куценко, 41).
Сербія U-16: Мілошевіч – Марковіч, Павловіч, А.Янковіч, Штосіч, Ступаревіч, Тадіч (Кокір, 61), Нешковіч (Милосавлєвіч, 80+1), М.Янковіч (Зекай, 79), Каменовіч, Шепарі (Сімоновіч, 79).
Попередження: Каменовіч (80+1), Кокір (80+4)
 
Команди розпочали київську гру нервово, і доволі часто фолили. Першими небезпечний момент створили болгари, коли отримали право на штрафний. Ізраїль відповів одразу двома чудовими нагодами, але на заваді двічі ставав голкіпер збірної Болгарії Груєв. Але все ж таки на 24-й хвилині юні ізраїльтяни свого домоглися – швидкий Сісай забив перший м’яч. Перед самою перервою номінальні гості могли подвоїти рахунок на табло, проте після швидкої атаки лівим флангом Карцев з вбивчої позиції пробив поруч зі стійкою.
 
Ситуація на полі у другій половині матчу не змінилися, хоча болгари, візуально, більше тримали м’яч, але атаки від гравців збірної Ізраїлю були швидкі та небезпечні. В одній з них активний Карцев відірвавшись від захисника пробив низом, цей удар голкіпер парирував, але першим на добиванні був Брамі – 2:0.    
 
Після цього болгари геть опустили руки, і вже за дві хвилини після другого голу, голкіперу збірної Болгарії довелося втретє виймати «круглого» з сітки воріт.   
 
Таким чином, з активом у 6 залікових пунктів першу сходинку посідає команда Ізраїлю, яка й гратиме у фіналі 15 травня на НТК ім. В. Баннікова. А хто саме буде суперником ізраїльтян стане відомо по завершенню гри в групі В Чехія U-16 – Латвія U-16.
 
XIII міжнародний турнір пам’яті В. Баннікова. 3-й тур
 
Болгарія U-16 – Ізраїль U-16 – 0:3
Голи: Сісай (24), Брамі (71), Хен (73) 
Болгарія U-16: Груєв – Міхайлов (Манчєв, 73), Каракашев, Мітєв, Стефанов, Методієв, К. Дімітров (Д. Дімітров, 63), Крушовські (Лічєв, 63), Л. Л. Йорданов (Х. Йорданов),  Гаврілов (П'єров), Мітков
Ізраїль U-16: Маоз – Села, Штросберг (Арзі, 78), Блоріан, Сісай, Елмкеш (Амер, 73), Брамі (Маджуб, 73), Хен, Карцев,  Махлюф, Дахан (Берковітц, 57)
 

Команда

І

В

Н

П

М

О

1

 Ізраїль

6:2 

2

 Сербія

3

2

0

1

2:2

6

3

 Україна

3

1

1

1

2:2

4

4

  Болгарія

3

0

1

2

0:4

1

14 травня 2016 19:06







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

U19. Олександрія – Динамо. Повний матч

 

12 квітня 2024 15:00

U-19, 23-й тур. Динамо – ЛНЗ. Огляд матчу

 

07 квітня 2024 17:54

ЧЄ-2024 (U19), еліт-раунд кваліфікації. Україна – Швейцарія. Огляд матчу

 

26 березня 2024 16:40