Сьогодні 28 березня 2024 р.

Іщенко: «В Угорщині обговорили майбутнє команд ДЮФШ «Динамо»

У зв'язку з війною в Україні дитячо-юнацькі команди академії «Динамо» вікових категорій U17 та U16 перебувають в Угорщині на базах футбольних академій Пушкаша та «Кішварди». Докладніше про навчально-тренувальний процес та їхні перспективи розповів директор динамівської ДЮФШ Олександр Іщенко:

– Iз керівництвом академій ФК «Кішварда» та Пушкаш ми обговорили низку дуже важливих питань щодо нашого подальшого перебування тут з урахуванням різних варіантів розвитку подій в Україні. Нашим командам усіх чотирьох академічних груп було запропоновано брати участь у чемпіонаті Угорщини, якщо ситуація в нашій країні не дозволить відновити чемпіонат ДЮФЛ. Назва команд може звучати як «Динамо-Пушкаш» чи «Динамо-Кішварда».

Також я попросив включити динамівську команду U17 до списку учасників дуже сильного турніру «Suzuki Cup», в якому беруть участь бразильські, німецькі та інші сильні команди. Наступного дня ми отримали офіційне запрошення на цей турнір від академії Пушкаша.

Ще у Будапешті у мене була зустріч із керівниками академії Пушкаша та представниками Федерації футболу, на якій було підтверджено, що у випадку, якщо ми не зможемо грати у чемпіонаті України, угорська сторона дає нам можливість заявитись та брати участь у чемпіонаті Угорщини. Ми обговорили кілька варіантів розвитку подій.

В академії Пушкаша тренуються наші базові команди U16 та U17 – загалом 25 осіб. Минулого тижня вони тренувалися з угорськими командами різних вікових категорій, а з 22 березня розпочали роботу під керівництвом тренера Сергія Кузнєцова, який раніше працював у грецькому «Панатинаїкосі». Будучи футболістом, він грав у моїй команді, розпочинав кар'єру в угорському «Ференцвароші», а також виступав у Фінляндії, Модавії, Литві, українських клубах «Карпати», «Севастополь», «Говерла» і тепер мені було приємно зустрітися з ним знову. Він вільно володіє українською, угорською, англійською мовами. Ми обговорили всі деталі, а також зміст навчально-тренувального процесу – і базові заняття, індивідуальні, і групові. Разом із ним працюватиме аналітик Золтан Сільваші, а також тренер воротарів.

Декілька наших футболістів уже тренувалися з юнацьким складом академії Пушкаша U19, і ми не проти, щоб їх і надалі залучали до роботи зі старшими хлопцями, адже вони й у нас їздили на збір із командою Ігоря Костюка.

Хлопці займаються у дворазовому режимі на якісних полях, отримують хороше навантаження, робота у них цікава. У п'ятницю заплановано товариську гру з командою U19. Чекаємо ще на прибуття інших гравців академії «Динамо», щоб заявитися в чемпіонат двома командами – U16 і U17.

Передбачити подальший розвиток подій в Україні дуже складно. Залежно від того, як буде складатися ситуація, ми з керівництвом «Динамо», яке я регулярно інформую про запропоновані варіанти, прийматимемо подальші рішення. Вони також пов'язані з розвитком усього українського футболу.

Дуже важливо та приємно, що до нас тут ставляться дуже тепло. Країни всього світу розуміють складну та трагічну ситуацію, в якій опинилася Україна. Ми відчуваємо в Угорщині турботу та увагу. В академіях нам дуже допомагають, адже багато хлопців приїхали без екіпірування, їм усім видали форму. Але ми віримо в те, що скоро вдасться повернутися до Києва та надіти рідну, динамівську форму та продовжувати виховувати майбутніх футболістів.

Також зазначу, що минулого тижня у Мукачеві була зустріч із керівниками Федерації футболу України. Я отримав вичерпні відповіді на питання, що стосуються дитячо-юнацького футболу. На даний момент ми виконали головне завдання – змогли переселити наших дітей у безпечне місце. Деякі наші хлопці перебувають у провідних клубах Європи, куди їх забрали батьки – у Потругалії, Франції, Бельгії. Ми з усіма підтримуємо зв'язок, вони тренуються.

Повторюся, хлопці 2005 та 2006 років народження тренуються в академії Пушкаша, футболісти 2007 та 2008 р.н. – у Кішварді, гравці 2009 р.н. будуть у празькій «Славії» за сприяння нашого колишнього тренера Дениса Борсука. Мені вже телефонував спортивний директор «Славії» і інформував, що наші хлопці у них, і що для них створені всі умови щодо проживання та проведення навчально-тренувального процесу. Що стосується хлопців 2010 р.н., майже весь склад разом з тренером Сергієм Бондарем перебуває в Польщі.

Переживаємо, вболіваємо, віримо у краще та бажаємо нашим захисникам витримати все це.

Перемога буде за нами!

23 березня 2022 14:14







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

ЧЄ-2024 (U19), еліт-раунд кваліфікації. Україна – Швейцарія. Увесь матч

 

26 березня 2024 16:40

ЧЄ-2024 (U19), еліт-раунд кваліфікації. Україна – Латвія. Огляд матчу

 

24 березня 2024 19:13

ЧЄ-2024 (U19), еліт-раунд кваліфікації. Україна – Латвія. Повний матч

 

23 березня 2024 17:00