Сьогодні 20 квітня 2024 р.

«Динамо» U16 обіграло «Пізу» в заключному спарингу в Італії

Київське «Динамо» U16 (футболісти 2006 року народження) продовжує серію товариських матчів у Італії. Нагадаємо, цього тижня у вівторок динамівці перемогли з розгромним рахунком 11:0 команду «Салес» U17, у середу святкували перемогу над командою «Каттоліка Віртус» U17 7:1 та у четвер виявилися сильнішими за «Аффріко» U17 - 11:1. У п’ятницю підопічні Олексія Дроценка та Павла Чередніченка перебралися до ще одного італійського міста Піза та провели там заключний спаринг на Апеннінському півострові. Цього разу суперником нашої команди стали однолітки з місцевого колективу «Піза». Відзначимо, що ця гра тривала два тайми по 40 хвилин.

Гра вийшла цікавою, бойовою, непоступливою та результативною. Глядачі побачили шість забитих м’ячів – два у першому таймі та ще чотири у другому. Суперник чинив гідний опір киянам, але здобути бодай нічию не змогли – динамівці перемогли з рахунком 4:2.

Як завжди, гості розпочали поєдинок дуже активно, тож не дивно, що вже на 9-й хвилині зустрічі наша команда повела у рахунку: кияни скористалися помилкою італійців у захисті, Пашко вийшов на ударну позицію та з центра штрафного майданчика потужно пробив повз воротаря, вивівши свою команду уперед. Невдовзі після цього у гру довелося вступати вже нашому воротарю – Суркіс зробив ефектний та ефективний сейв після удару суперника, у стрибку забравши м’яч та ліквідувавши загрозу. У відповідь ледь не забив Білий, але м’яч після його удару зліва у дальній кут пролетів зовсім поруч із хрестовиною.

У середині тайму нашому голкіперу ще двічі довелося демонструвати свою реакцію, нейтралізовуючи загрозу біля власних воріт після ударів гравців «Пізи». Ще одного разу Суркіс врятував після дальнього удару італійців з-за меж штрафного майданчика. Останні хвилини тайму українці провели біля чужих воріт, тож не дивно, що на останній хвилині першої половини зустрічі нашим хлопцям вдалося подвоїти рахунок: Осипенко у дотик замкнув передачу партнера приблизно з лінії воротарського майданчика, заставши воротаря зненацька – 2:0.

Другий тайм наша команда теж розпочала активно. Захист та воротаря «Пізи» час від часу тривожили Пашко, Осипенко та Іщенко. В одному з моментів події розгорнулися достатньо динамчно: після подачі від кутової позначки м’яч спочатку влучив у поперечину, а коли Захарченко намагався переправити його у сітку, рукою зіграв хтось із захисників господарів. Арбітр призначив пенальті, який чітко реалізував Пашко, ставши автором дубля. А ще через п’ять хвилин до чергового взяття воріт привело стандартне положення: Коробов підключився до подачі від кутової позначки, вистрибнув вище за всіх та та головою переправив м’яч у сітку.

Втім, засмучувалися господарі недовго: скориставшись помилкою у захисті, Ферарі перехопив м’яч та метрів з 12-ти вразив ворота киян, дещо скоротивши відставання у рахунку. У відповідь Пашко ледь не оформив хет-трик, але з його ударом у ближній кут впорався воротар. Активізувавшись у середині тайму, італійці змогли провести ще одну результативну атаку: знову Ферарі зачепився за м’яч та у боротьбі із нашим захисником приблизно з кута воротарського майданчика зміг переправити його у сітку. На більше господарі не спромоглися, адже решту часу українці провели на чужій половині поля, шукаючи можливості забити ще. Але італійці вправно захищалися, тож рахунок на табло більше не змінювався – 4:2 на користь динамівців.

Товариський матч

«Піза»
U16 - «Динамо» U16 – 2:4 (0:2)
«Динамо»:
 71. Суркіс (1. Микитенко, 41), 13. Коробов, 5. Захарченко, 3. Кузьменко, 17. Дикий, 14. Іщенко, 7. Осипенко, 8. Білий, 19. Пашко, 18. Кузик, 10. Лобко.
На заміну у другому таймі виходили:
 4. Кусий, 16. Чубов, 22. Шевченко, 6. Хмельовський, 9. Задорожний, 20. Мариновський, Скочеляс, 21. Калин, 8. Дикий.
Голи:
 Ферарі (58, 68) – Пашко (9, 52, з пен.), Осипенко (40), Коробов (57).

27 травня 2022 22:47







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

U19. Олександрія – Динамо. Повний матч

 

12 квітня 2024 15:00

U-19, 23-й тур. Динамо – ЛНЗ. Огляд матчу

 

07 квітня 2024 17:54

ЧЄ-2024 (U19), еліт-раунд кваліфікації. Україна – Швейцарія. Огляд матчу

 

26 березня 2024 16:40