Сьогодні 29 березня 2024 р.

«Динамо» U17 результативно зіграло унічию зі словацьким «Komarno»

Останніми днями динамівські команди академічних груп U16 та U17 проводять тренування та товариські матчі у різних місцях. Поки молодші кияни перебувають в Італії, старші продовжують підготовку до престижного міжнародного футбольного турніру Suzuki Cup в Угорщині.

У середу, 18-травня, підопічні Сергія Кузнецова провели черговий контрольний поєдинок на базі академії Пушкаша. Відзначимо, що з цього тижня динамівськими випускниками також керує тренер «Динамо» U19 Ігор Костюк, який наприкінці минулого тижня прибув до Будапешту, щоб під час робочого процесу оцінити можливості та рівень наших футболістів. Адже вже наступного сезону деякі з них поповнять склад юнацької команди та гратимуть на вищому рівні.

Гра із «Komarno» вийшла напруженою, цікавою та результативною. Глядачі побачили одразу вісім забитих м’ячів. Матч завершився бойовою нічиєю з рахунком 4:4, причому у першому таймі було забито лише один м’яч, а решта - у другому. Незважаючи на те, що у складі суперника грали старші хлопці, динамівці ні в чому їм не поступалися, а часто і переважали у багатьох компонентах гри.

Команди розпочали поєдинок у хорошому темпі, одразу шукаючи підходи до воріт одна одної. Суперники обмінювалися небезпечними атаками, але до гольових моментів справа не доходила. Першу реальну нагоду відзначитися створили наші хлопці: хорошу атаку лівим флангом розгорнули Грохольський та Янчишин, після чого останній виконав подачу на дальню стійку, яку прицільним ударом головою завершував Гусєв – воротар дивом зумів винести м’яч із самого кута воріт.

Це був певний «дзвіночок» для суперника, адже вже незабаром кияни реалізували одну із своїх можливостей: Михайлів чудовим своєчасним пасом обрізав усю оборону словаків та вивів Дзеня один на один із воротарем. Трохи зблизившись із ціллю, Микита не став очікувати, поки його наздожене захисник, а майстерним ударом відправив м’яч у сітку – 1:0.

Після ще одного чудового випаду, правим флангом до воріт прорився Гусєв та, зблизившись з воротами, намагався вразити дальній кут – м’яч на лічені сантиметри розминувся із дальньою стійкою. Надалі номінальні господарі продовжували володіти м’ячем, розгортати різноманітні атаки, використовуючи вільний простір. Але до свистка на перерву забитих м’ячів глядачі більше не побачили.

На початку другого тайму «Komarno» ледь не зрівняв рахунок – Косач у стрибку вибив м’яч із кута воріт. Але тепер це був «дзвіночок» вже для киян. Бо через кілька хвилин словакам вдалося не лише зрівняти рахунок, а й вийти уперед. Спочатку суперник влучив у кут воріт нашого голкіпера, а через кілька хвилин ще раз скористався помилкою у захисті нашої команди після виконання штрафного удару.

Після цих неприємностей динамівці додали у швидкості та в атакувальних діях. Тренерський штаб провів кілька замін, які додали свіжості діям наших гравців. І це принесло свої плоди, адже період у середині другого тайму став надзвичайно багатим на події. Команди почали грати по-хокейному, завершуючи взяттям воріт майже кожну свою атаку. Спочатку Микитюк заробив пенальті, який реалізував Кремчанін, зрівнявши рахунок, а через хвилину динамівці вийшли уперед, завершивши результативним ударом свою чергову атаку.

Втім, пройшло зовсім небагато часу, і «Komarno» знову зрівняв рахунок через індивідуальну помилку киян. Для того, щоб знову вийти уперед, нашим хлопцям знадобилося лише розіграти м’яч в центрі поля. Балаба помітив, що воротар суперника задалеко вийшов з воріт та сильним ударом з центру поля відновив перевагу своєї команди. Засмучувалися словаки недовго, не пройшло і двох хвилин, як вони провели швидку контратаку, у завершальній стадії якої нікому із господарів не вдалося завадити завдати влучного удару супернику.

Наприкінці поєдинку наші хлопці заробили небезпечний стандарт майже на лінії штрафного майданчика, який намагалися розіграти Янчишин та Микитюк, але м’яч влучив у стінку. Протягом останніх хвилин наші хлопці затиснули словаків біля їхніх воріт, але підводила реалізація – завершальним ударам наших футболістів не вистачало влучності.

У підсумку – бойова нічия 4:4.

Товариський матч

ДИНАМО U17 – KOMARNO U19 – 4:4 (1:0)
Голи:
Дзень (21), Кремчанін (69, з пен.), (71), Балаба (75) – (54) (60), (73), (77).
Динамо U17: Авраменко (Косач, 46), Котуха, Балаба, Сизонюк, Гусєв, Михайлів (Федоренко, 73), Бойченюк (Цілик, 73), Грохольський, Янчишин (Микитюк, 61), Кремчанін, Дзень.

18 травня 2022 15:27







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

ЧЄ-2024 (U19), еліт-раунд кваліфікації. Україна – Швейцарія. Огляд матчу

 

26 березня 2024 16:40

ЧЄ-2024 (U19), еліт-раунд кваліфікації. Україна – Латвія. Огляд матчу

 

24 березня 2024 19:13

ЧЄ-2024 (U19), еліт-раунд кваліфікації. Україна – Латвія. Повний матч

 

23 березня 2024 17:00