Сьогодні 28 березня 2024 р.

Команди «Динамо» U16 і U17 помірялися силами з хорватським «Осієком»

Дитячо-юнацькі команди академії «Динамо» вікових категорій U17 (футболісти 2005-го року народження) та U16 (гравці 2006-го року народження) продовжують перебувати в Угорщині через війну в Україні, яку спричинила російська агресія. Тут вони мають змогу тренуватися на базі академії Пушкаш під керівництвом професійних тренерів, а також проводити матчі із провідними командами Словаччини, Чехії, Австрії, Румунії, Хорватії та Угорщини.

Як повідомлялося раніше, українці обома складами вже зіграли з «Академією Пушкаш» U19, з віце-чемпіоном Словаччини – командою DAS, із ще одним представником цієї країни – «Локомотивом» (Кошице). Позаминулого тижня відбулися ігри проти команд угорської академії «Ілиш» (Illés Akadémia-Haladás), а після того, як ряд гравців 2005-го року народження вирушив до розташування юнацької збірної України U17, динамівці змішаним складом провели зустріч із старшими суперниками з угорського МТК (Будапешт).

Минулими вихідними відбулися виїзні поєдинки наших команд із австрійською «Аустрією» у Відні. А цієї середи, 27-го квітня, динамівці приймали однолітків із хорватського «Осієка».

16-тирічні кияни під керівництвом Олексія Дроценка та Павла Чередніченка пропустили першими наприкінці першої половини зустрічі після стандартного положення, але змогли відігратися та вийти уперед наприкінці другого тайму, завдяки голам Пономаренка та Калина, які відзначилися з різницею в одну хвилину.

У те, як проходила гра та розвивалися події на полі, внесла свої корективи погода, адже командам довелося грати за сильної зливи, яка не вщухала ні на хвилину. М’яч швидко рухався по полю, гра була контактною, мали місце зіткнення у результаті силової боротьби, адже гравці не хотіли поступатися у жодному ігровому моменті.

Українська команда грала добре, хлопці багато комбінували, але у першому таймі підвела реалізація. До пропущеного м’яча призвела подача від кутової позначки, коли динамівці не дограли до кінця із опонентами та отримали гол «у роздягальню».

Після перерви кияни переважали суперника у всіх аспектах, що втілилося у два забиті м’ячі наприкінці зустрічі. Спочатку Пономаренко відгукнувся на флангову передачу та переправив м’яч у сітку метрів з 11-ти, а за хвилину ще один фланговий простріл вздовж лінії воріт замкнув Калин, який зіграв на випередження.

«ДИНАМО» U16 – «ОСІЄК» U16 – 2:1 (0:1)
Голи:
Пономаренко (83), Калин (84) – (44).
«Динамо» U16: Суркіс, Захарченко, Коробов, Кусий (Мариновський, 46), Кузьменко, Іщенко, Осипенко, Білий, Шевченко (Калин, 60), Кузик, Пономаренко. Також на заміну виходив Хмельовский, мали місце зворотні заміни.

***

«Динамо» U17 також зустрілося із «Осієком». Українські хлопці, діями яких в Угорщині керує Сергій Кузнецов, у цікавому та непростому поєдинку поступилися з рахунком 4:6. Як видно, гра виявилася результативною – глядачі побачили одразу десять забитих м’ячів. Динамівці двічі виходили уперед, а «Осієк» двічі відігравався. А після цього хорватам вдалося забити ще чотири м’ячі, на які українці відповіли двома.

Команди активно розпочали поєдинок, хорвати намагалися заволодіти ініціативою, відсунувши гру від своїх воріт, але їм це не вдалося. Динамівці після однієї з атак повели у рахунку – після прострілу зліва, Зоренко із меж штрафного майданчика переправив м’яч у сітку, вивівши свою команду уперед. Одразу наші хлопці могли відзначитися ще раз, але забракло влучності.

Після цього гра перемістилася у середину поля, де було багато боротьби за м’яч на кожному клаптику. В одному з моментів хорватам вдалося провести результативний випад та зрівняти рахунок ударом метрів з 13-ти. Втім, засмучувалися кияни недовго – вже через кілька хвилин хороший удар зліва вдався Калину, який відновив перевагу своєї команди.

Але і «Осієк» не збирався миритися із таким положенням справ, і вже через дві хвилини знову відновив рівновагу – 2:2. До завершення першого тайму хорватам вдалися ще дві ефективні атаки: спочатку перший удар суперника прийняла на себе стійка, м’яч летів у ворота, але його встиг вибити воротар, та на підбиранні першим опинився гравець «Осієка» і з близької відстані таки добив сферу у сітку. А незабаром суперники збільшили свою перевагу, скориставшись помилкою у захисті.

Щойно розпочався другий тайм, як «Динамо» пропустило ще один м’яч після вдало розіграного стандартного положення. Динамівці відповіли влучним ударом Осадчого, якому асистував Зоренко. Загалом, друга половина зустрічі проходила на половині поля хорватів, але хоча нашим хлопцям і вдавалося пройти оборону суперника, удари по воротах цілі не досягали.

Гра проходила на хороших швидкостях, достатньо емоційно та напружено. У кожної з команд були хороші можливості відзначитися, і вони ними скористалися. Після удару Федоренка воротар накрив м’яч вже за лінією воріт, тож арбітр вказав на центр поля. Але за 10 хвилин до завершення гри кияни пропустили ще один небезпечний прохід хорватів, який завершився взяттям воріт. Надалі потенційно гольові моменти, яких було у динамівців вдосталь, у забиті м’ячі до фінального свистка так і не втілилися.

«ДИНАМО» U17 – «ОСІЄК» U17– 4:6 (2:4)
Голи:
Зоренко (8), Калин (27), Осадчий (56), Федоренко (75) – (24), (29), (37), (40), (50), (79).
«Динамо» U17: Авраменко, Цілик, Скочеляс (Кусий, 70), Федоренко, Котуха (Тітов, 78), Бойченюк, гравець на перегляді, Осадчий, Калин (Пашников, 46), гравець на перегляді, Зоренко.

27 квітня 2022 18:28







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

ЧЄ-2024 (U19), еліт-раунд кваліфікації. Україна – Швейцарія. Увесь матч

 

26 березня 2024 16:40

ЧЄ-2024 (U19), еліт-раунд кваліфікації. Україна – Латвія. Огляд матчу

 

24 березня 2024 19:13

ЧЄ-2024 (U19), еліт-раунд кваліфікації. Україна – Латвія. Повний матч

 

23 березня 2024 17:00