Сьогодні 28 березня 2024 р.

Шевченко: «Рад вернуться в Италию в качестве тренера»

Головний тренер збірної України Андрій Шевченко провів прес-конференцію в Генуї напередодні товариського матчу з командою Італії.

– Я дуже радий повернутися до Італії в якості тренера, – звернувся до присутніх Шевченко. – Ця країна дала мені дуже багато. І я сподіваюся, що моя команда завтра на цьому стадіоні покаже, як дійсно вміє грати.

– Якого матчу ви чекаєте завтра та якою буде ваша команда?
– Звичайно, наша команда, як і італійська, має певні кадрові проблеми. Гравці виступають в різних чемпіонатах, що створює певні складнощі. Також не буде з нами завтра Ярмоленка. Але, попри все це, ми будемо намагатися постати сильною командою та показати дуже хороший футбол.   

– Напередодні в Роберто Манчіні допитувалися щодо складу на завтрашній матч, він всіляко ухилявся від прямої відповіді. Чи є у вас готове рішення щодо завтрашнього складу?
– Відповідь у першу чергу повинні дати самі гравці на футбольному полі. Є футболісти, які мають певні проблемі. Тому сьогоднішнє тренування дуже важливе. Подивимося під час заняття, в якому стані вони зараз перебувають. Деякі тільки сьогодні приєдналися до нас, вони виступають у різних європейських чемпіонатах. Будемо спостерігати, якою буде їхня реакція на футбольному полі, і вже потім будемо приймати рішення щодо складу. 

– Цікавить ваша думка щодо нападників, які зараз є в розпорядженні тренера збірної Італії. Ви самі були свого часу одним із найсильніших гравців цього амплуа в Серії А. Зараз у збірної Італії існує проблема з гравцями, які можуть якісно грати в нападі…
– Італія – взагалі країна талантів. Можливо, зараз в італійській команді немає конкретного гравця нападу, який може повести партнерів за собою. Але є дуже багато молодих талановитих футболістів. Зокрема, я нещодавно в інтерв’ю говорив про одного гравця з «Мілана», не хочу зараз повторювати його прізвище…

– Коли ви грали в Італії, зокрема в 2006 році, у цієї країни була зовсім інша збірна. Чому так сталося?
– Якщо самі італійці не можуть дати відповідь на це питання, то хіба я можу більш об’єктивно оцінити цю ситуацію? Для того, щоб «Скуадра Адзурра» знову стала такою ж якісною командою, як тоді, потрібен час. Але, повторюся, в Італії є дуже багато талановитих молодих гравців, але потрібно дати їм час, щоб вони досягли таких самих висот.

– Раніше у складі збірної України зазвичай переважали гравці «Шахтаря». Чи вдалося вам стабілізувати цю ситуацію?
– «Шахтар» – це дуже сильна команда, одна з найсильніших в Україні. Тому ми широко використовуємо гравців цього клубу. Мені дуже прикро, що деякі з українських футболістів не мають постійного місця в складі своїх зарубіжних клубів. Можливо, український національний чемпіонат останнім часом трохи втратив свій рівень. Італія – дуже сильний суперник, але завтра на полі ми будемо боротися.

– Сільвіо Берлусконі нещодавно придбав клуб «Монца». Якщо він запропонує вам стати головним тренером цієї команди, якою буде ваша відповідь?
– Я нещодавно привітав Сільвіо Берлусконі з днем народження та з придбанням нового клубу. Я дуже радий, що така людина повертається до футболу. Ми з ним пожартували на цю тему, але зараз я зфокусований на тому, щоб вивести збірну України до фінального турніру чемпіонату Європи-2020, тому інші пропозиції щодо роботи не розглядаю.

– Бути тренером збірної України в цей історичний момент – як ви почуваєте себе в цій ролі?
– Я дуже гордий бути тренером національної команди України. Відчуваю дуже велику відповідальність. Я прийшов до збірної після невдалого виступу в чемпіонаті Європи 2016 року. Було дуже нелегко сформувати нову команду, підняти дух колективу, змінити повністю всю структуру гри. На жаль, ми програли в кваліфікації чемпіонату світу Хорватії, яка згодом грала у фіналі мундіалю. Але, на мою думку, ми показали якісну гру в тому відбірному турнірі. Я бачу потенціал багатьох гравців, і це налаштовує мене дуже позитивно. Моє головне завдання – показати хороший результат, і ми зробили це в останніх матчах Ліги націй. Головна мета, як я вже казав, – вивести збірну на Євро-2020.

– Сьогодні ви з командою відвідали міст Моранді. Що відчували в цьому трагічному місці?
– Ми з командою хочемо бути разом з італійським народом. Дуже багато людей втратили в цій трагедії своїх близьких. Мені дуже важко знайти потрібні слова, Італія стала для мене другою батьківщиною, і я хотів би висловити співчуття італійському народу з приводу цієї трагедії.  

9 жовтня 2018 21:10







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Синьо-жовтий тріумф. Мудрик про свій гол, радість Довбика, інтерв'ю Судакова

 

27 березня 2024 15:55

Україна на Євро! Фани, емоції, стадіон, коментарі після матчу

 

27 березня 2024 15:00

Тренування національної збірної України напередодні матча з Ісландією

 

26 березня 2024 11:39