Сьогодні 18 квітня 2024 р.

Зінченко: «Виходом із цієї ситуації буде важка робота й глибокий аналіз»

У черговій прес-конференції, що відбулася сьогодні в Українському медіацентрі в Бухаресті, узяли участь гравці національної збірної Олександр Зінченко та Руслан Маліновський. Наводимо відповіді на запитання Олександра Зінченка.

– Після перемоги над Північною Македонією Георгій Бущан казав, що від любові до ненависті один крок. Чи відчули ви це на собі зараз?
– Нам не звикати до такої критики, на яку, хочу зазначити, ми заслужили. За стільки років у футболі я побачив, що в дійсності так і є, усе дуже швидко змінюється. Ми не виправдали очікування багатьох людей, в тому числі й свої. Але в нас залишаються шанси виправити ситуацію та вийти до плей-офф, реабілітуватися перед усією країною та вболівальниками.

– Наскільки важкий сезон міг вплинути на те, що збірна продемонструвала не найкращий свій футбол?
– Я буду говорити за себе. У мене був довгий сезон, дуже багато ігор, можна говорити про деяку втому. Але я не люблю шукати виправдань, бо це доля слабких. Я завжди люблю шукати причини тільки в собі. Так, у мене був непростий період після фіналу Ліги чемпіонів, це були кілька найскладніших днів у моєму футбольному житті.

Але з першого дня у збірній мене реанімували, я переключився. Чемпіонат Європи був для мене новою метою і мотивацією. Я намагався й намагаюся віддавати все можливе. На жаль, це не найкращі мої ігри за національну збірну. Відчуваю фізично я себе нормально, це більше справа у психології. Хочу зрозуміти, у чому проблема, у чому причина цих невдач.

Я готовий до критики, не раз уже її сприймав. Я впевнений, що це зробить сильніше мене й нашу команду. Будемо працювати над тим, щоб усе виправити і повернути ту віру вболівальників, яка була під час відбору до Євро.

– Якою була перша реакція Андрія Шевченка після вчорашньої гри?
– Яка може бути реакція головного тренера на такий результат... Усі чудово розуміють ситуацію, тут дуже складно підібрати якісь слова. Коли ми трошки відійшли, то все зважили. У нас залишаються певні шанси вийти до плей-офф.

– Якщо хочеш дізнатися, який у тебе друг, треба з ним пройти важку ситуацію. Ви дивитеся один одному в очі, чи можна зараз сказати, що у нас є справжня команда?
– Після приїзду до готелю після вчорашньої гри ми зібралися разом із хлопцями, і кожен озвучив свою думку з приводу ситуації. Ми довго розмовляли про це, у тому числі й сьогодні вранці. Це вже хороший сигнал, це говорить про те, що ніхто в команді не байдужий і всі хочуть виправити становище.

– Чому збірна України не зіграла з Австрією так, як у двох своїх попередніх матчах?
– Я не скажу, що ми добре грали і в перших двох поєдинках на Євро. У всіх трьох матчах ми не показали того рівня, на якому можемо виступати. Можливо, учорашня гра була найгіршою на турнірі. Я досі не розумію, у чому причина. Було багато різних обставин. Особисто для мене це не була та гра, яку я хотів би показати під час турніру.

Виходом із цієї ситуації буде важка робота й глибокий аналіз, що допоможе поліпшити свою гру. Це футбол, таке може статися з усіма. Звичайно, ми повинні взяти на себе відповідальність за результат. Але завжди є місце для розвитку.

– Як на вас впливала підтримка трибун під час матчів на чемпіонаті Європи?
– Приємно було грати вчора. Як мені здалося, увесь стадіон був у синьо-жовтих кольорах. Мені дуже шкода, що ми не змогли віддячити нашим фанатам та показати вчора позитивний результат. Дякую за підтримку як у вчорашньому, так і в інших матчах.

– У разі виходу до плей-офф Україна може зіграти з Францією. Як ви спробуєте обіграти цього суперника?
– Ви забігаєте наперед, оскільки є ще кілька суперників, проти яких ми можемо зіграти. Що стосується Франції, то вони чемпіони світу, тут нема про що більше говорити. У них є чотири рівноцінні склади, які змогли б вийти до півфіналу на будь-якому турнірі. Звичайно, наші тренери розкажуть нам про суперника.

Але ми зараз не говоримо про нашого наступного опонента, оскільки попереду ще два дні групового етапу. Я буду радий повернутися до цього питання, якщо ми пройдемо далі.

– Зараз у збірної України один із наймолодших складів на Євро. Якою ви бачите команду в подальшому? Якщо раніше це була збірна Ярмоленка й Коноплянки, то зараз можна сказати, що це збірна Зінченка й Маліновського?
– На даний момент у нас дуже хороший сплав молодості і досвіду, тому хотілося б давати результат прямо зараз. Це стає поганою звичкою – говорити про якийсь безцінний досвід для нас, у майбутньому, у наступному відборі.

Я розумію, що ми зробили недостатньо, щоб здобути результат. Потрібно розібратися в собі й у команді загалом. Але чомусь після кожного відбору й турніру ми говоримо про наступні. Я вважаю, що на сьогоднішній день у нас дуже хороша збірна. На папері ми можемо здобувати потрібний результат. На жаль, у цих трьох іграх ми цього не продемонстрували. Я не знаю, у чому причина, ми будемо ще розмовляти з тренерським штабом. Навіть якщо ми пройдемо до плей-офф, то нам потрібно щось змінювати у своїй грі...

22 червня 2021 17:44







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Синьо-жовтий тріумф. Мудрик про свій гол, радість Довбика, інтерв'ю Судакова

 

27 березня 2024 15:55

Україна на Євро! Фани, емоції, стадіон, коментарі після матчу

 

27 березня 2024 15:00

Тренування національної збірної України напередодні матча з Ісландією

 

26 березня 2024 11:39