Сьогодні 29 березня 2024 р.

Де квитки на матч Україна – Португалія?

Олексій ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ

Якщо пам’ятаєте «потєрянную намі страну СССР» не з нинішніх російських сералів, то примус до купівлі чогось непотрібного для вас не новина. Наприклад, партійної літератури в «довісок» до двотомника дефіцитного західного класика. Схоже, таку ж тактику «примусового» маркетингу сьогодні використовують при продажу квитків на футбол.

Багато хто вболіває за футбольну збірну України і вірить у її вихід у фінальну частину Чемпіонату Європи 2020 року. Чи не найважливішим матчем у відборі буде домашня зустріч із збірною Португалії 14 жовтня. Додаткова «родзинка» – легендарний Кріштіану Роналду на чолі суперників.

Очікуваний ажіотаж навколо матчу отримав несподіване «посилення» у вигляді схеми продажу, а швидше НЕпродажу, квитків.

Організатори матчу, Українська асоціація футболу (УАФ), для «мінімізації ризику викупу квитків перекупниками» встановили наступне – «Єдиним сайтом, де можна легально придбати квитки на домашні поєдинки національної збірної України проти Литви й Португалії у кваліфікації до Євро-2020, які відбудуться 11 жовтня на ОСК Металіст та 14 жовтня на НСК Олімпійський відповідно, є сервіс ticketsbox.com. Квитки, придбані на інших ресурсах, найвірогідніше – як вважає УАФ, – є фальшивками або квитками від перекупників, які будуть анульовані за підсумками спеціальної перевірки. Кошти за такі квитки не повертаються».

А далі найцікавіше:

Цитата: «Повідомляємо, що зараз на ресурсі ticketsbox.com триває продаж квитків на матч Україна – Литва. А що стосується гри Україна – Португалія, то, як ми й обіцяли, друга партія квитків на цей поєдинок надійде в продаж на початку жовтня», – йдеться в офіційному повідомленні на сайті УАФ.

І коли ми заходимо на цей прекрасний сайт, то з’ясовується, що квитки на матч Україна – Португалія можна купити тільки… після купівлі квитків на матч Україна – Литва в Харкові!

undefined


Тобто, щоб вболівальник збірної України потрапив на матч у столиці в понеділок, йому пропонують з’їздити на матч у Харків попередньої п’ятниці. Отже, будь-кому, крім харків’ян, треба брати як мінімум один вихідний, щоб з’їздити на цю зустріч. Плюс витрати на дорогу, плюс…

Більше того, квитки взагалі неможливо купити в касах стадіону. Тобто, якщо споживач не має банківської карти і доступу до Інтернету – шансів побачити Роналду на стадіоні у нього немає.

З точки зору закону, виглядає, що вболівальникам нав’язують такі умови придбання квитків на матч Україна – Португалія, які неможливі були б за умов конкуренції. А це вже має ознаки зловживання монопольним становищем.

Київське обласне тервідділення АМКУ вирішило розібратись, чи є порушення конкурентного законодавства при продажу квитків на матч Україна-Португалія. Українській асоціації футболу та ТОВ «Медіаконсалтинг» (агент з продажу квитків) надіслані вимоги, наразі триває збір інформації.

У разі доведення факту вчинення порушення конкурентного законодавства, порушнику загрожує штраф до 10% доходу за останній звітній рік.

Олексій ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ, Голова Київського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України

9 жовтня 2019 22:50







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Синьо-жовтий тріумф. Мудрик про свій гол, радість Довбика, інтерв'ю Судакова

 

27 березня 2024 15:55

Україна на Євро! Фани, емоції, стадіон, коментарі після матчу

 

27 березня 2024 15:00

Тренування національної збірної України напередодні матча з Ісландією

 

26 березня 2024 11:39