Сьогодні 16 квітня 2024 р.

Збірна України: підсумкове тренування, барбекю та збори до Львова

Олександр ГЛИВИНСЬКИЙ

Сьогодні, під час вечірнього тренування на ОСК «Металіст», національна команда врешті-решт зібралася в повному, без жодних винятків, складі. Голкіпер Андрій Лунін, який напередодні разом з юнацькою збірною U-20 здобув право виступати у чвертьфіналі чемпіонату світу, приєднався до старших колег. 





Значення Луніна для збірної
Як би не хотілося допомогти молодим, та все ж надалі їм доведеться торувати свій шлях до подіуму мундіалю без воротаря головної команди. Андрій Лунін у нинішньому складі – де-факто перший запасний Андрія Пятова, який тривалий час конкурує з ним за місце у стартовій одинадцятці, а тому залишити його поза складом національної збірної в матчі з ключовим конкурентом було б нерозважливо. Інтереси головної команди завжди мають залишатися на першому місці, й рішенням викликати Луніна тренерський штаб лише підтвердив послідовність та відданість заздалегідь обумовленим пріоритетам вертикалі збірних команд. 

Підсумкове тренування збору
Андрій жваво включився в роботу першої команди: помітно, що він перебуває в гарному змагальному тонусі після матчів юнацького чемпіонату світу. Сьогодні на «Металісті» синьо-жовті провели тренування, яке традиційно було інтенсивним і мало на меті підсумувати напрацювання ігрової структури. Тренерський штаб перебуває на завершальній стадії формування стартового складу, відтак конкурентна боротьба за потрапляння до перших 11-ти якраз досягає апогею.

Барбекю й посвячення новачка
Після насичених робочих буднів сьогодні ввечері у хлопців буде невеличка емоційна розрядка. Вечеря відбудеться не у звичному залі ресторану, а на повітрі. Барбекю не лише внесе різноманіття у процес приймання їжі, а й стане місцем посвячення новачка у збірники. Дебютант на нинішніх зборах один – голкіпер Юрій Паньків, тож хлопці в очікуванні сценічного виконання.

Андрій Паньків вибрав пісню, яка свого часу була обрана уболівальниками для супроводу збірної – «Їхали козаки». Перед виконання Юрко подякував хлопцям та тренерському штабу за неймовірну атмосферу і прийом у головній команді.

Паньків став не єдиним виконавцем. Після поразки у міні-турнірі на сьогоднішньому тренуванні свою композицію мала виконувати ціла команда. Їх витягнув соліст Руслан Маліновський, який романтично заспівав пісню з репертуару Френка Сінатри.

На цьому міні-концерт був вичерпний, адже попереду важливі ігри. На завершення вечері тренери, гравці та персонал збірної подякували за гостинність й турботу власникам та працівникам  готелю Superior Golf & Spa Resort, в якому провели дванадцяти денний збір.

Із Харкова до Львова
Завтра вранці синьо-жовті ще проведуть ранкове тренування на «Сонячному», після чого пообідають у готелі й вирушать до аеропорту. Виліт чартерного рейсу Харків – Львів заплановано на 16.30.

У столиці Галичини національна команда розміститься у «Гранд-готелі». Вечірнього тренування в день приїзду не заплановано. Відтак наступне заняття буде офіційним передматчевим і відбудеться 6 червня на «Арені Львів».

Склад збірної України
Воротарі: Андрій Пятов («Шахтар»), Юрій Паньків («Олександрія»), Андрій Лунін («Леганес», Іспанія).
Захисники: Сергій Кривцов, Микола Матвієнко, Богдан Бутко (всі – «Шахтар»), Микита Бурда, Віталій Миколенко (обидва – «Динамо»), Олександр Караваєв («Зоря»), Ігор Пластун («Гент», Бельгія), Едуард Соболь («Яблонець», Чехія). 
Півзахисники: Віктор Циганков, Микола Шапаренко, Володимир Шепелєв (усі – «Динамо»), Тарас Степаненко, Марлос, Віктор Коваленко (всі – «Шахтар»), Євген Коноплянка («Шальке», Німеччина), Андрій Ярмоленко («Вест Хем», Англія), Руслан Маліновський («Генк», Бельгія), Олександр Зінченко («Манчестер Сіті», Англія), Роман Безус («Гент», Бельгія), Мар’ян Швед («Селтик», Шотландія). 
Нападники: Роман Яремчук («Гент», Бельгія), Артем Кравець («Кайсеріспор», Туреччина), Артем Бєсєдін («Динамо»).

4 червня 2019 21:44







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Синьо-жовтий тріумф. Мудрик про свій гол, радість Довбика, інтерв'ю Судакова

 

27 березня 2024 15:55

Україна на Євро! Фани, емоції, стадіон, коментарі після матчу

 

27 березня 2024 15:00

Тренування національної збірної України напередодні матча з Ісландією

 

26 березня 2024 11:39