Сьогодні 29 березня 2024 р.

Выбор Шевченко на Турцию и Исландию

Александр ГЛЫВИНСКИЙ

Головний тренер національної команди України Андрій Шевченко оголосив список із 26 гравців, викликаних для підготовки та участі у відбірних матчах чемпіонату світу-2018 проти збірних Туреччини (2 вересня у Харкові) та Ісландії (5 вересня у Рейк’явіку). До 7 гравців з іноземних чемпіонатів, яких «коуч» викликав раніше, додалися футболісти, котрі виступають у Прем’єр-лізі України.

Склад збірної України

Воротарі: Андрій Пятов («Шахтар» Донецьк), Максим Коваль («Динамо» Київ), Андрій Лунін («Зоря» Луганськ).
 
Захисники: Ярослав Ракицький, Богдан Бутко, Іван Ордець, Сергій Кривцов (усі – «Шахтар»), Євген Хачериді, Микола Морозюк (обидва – «Динамо» Київ), Едуард Соболь («Славія» Прага, Чехія), Микола Матвієнко («Ворскла», Полтава).
 
Півзахисники: Андрій Ярмоленко, Сергій Сидорчук, Денис Гармаш, Віктор Циганков, Володимир Шепелєв (усі – «Динамо»), Тарас Степаненко, Віктор Коваленко (обидва – «Шахтар»), Руслан Ротань («Славія» Прага, Чехія), Євген Коноплянка («Шальке», Німеччина), Євген Шахов (ПАОК, Греція), Руслан Малиновський («Генк», Бельгія), Олександр Зінченко («Мачестер Сіті», Англія), Владлен Юрченко («Баєр», Німеччина).
 
Нападники: Артем Кравець, Артем Бєсєдін (обидва – «Динамо»).
 
 Клубний залік
 
Неофіційну першість за числом запрошених гравців цього разу отримав столичний клуб «Динамо», 10 представників якого викликані до табору головної команди. Від донецького «Шахтаря» у збірній буде 7 гравців. На третьому місці – вперше в історії українського футболу – празька «Славія». Після підписання контрактів з Русланом Ротанем та Едуардом Соболем, чеський момент несподівано став своєрідною «третьою силою» у таборі «синьо-жовтих». По одному представнику у нинішньому складі – від «Зорі» та «Ворскли». Для полтавського клубу ця подія – особлива, адже востаннє «ворсклянин» у таборі збірної був більше двох років тому (у березні 2015 року виклик отримав тодішній нападник «Ворскли» Артем Громов, але ані у відбірному матчі проти іспанців, ані в товариському проти латвійців участі не взяв). Доповнюють склад представники п’яти іноземних клубів.
 
Початок збору
 
Національна команда розпочне збір 28 серпня у Харкові, розмістившись к готелі «Superior Golf & Spa Resort». Наступного дня – 29 серпня – головний тренер збірної України Андрій Шевченко дасть прес-конференцію у конференц-залі стадіону «Металіст» (початок о 18:00), а о 18:30 на поле харківської арени вийдуть гравці «синьо-жовтої» команди для участі у відкритому тренуванні. Для глядачів стадіон «Металіст» 29 серпня буде відкритий з 17:00, саме з цього часу на гостей відкритого тренування чекає розважальна програма та розіграш призів.
 
У Харкові національна команда квартируватиметься до 3 вересня. Саме цього дня збірники візьмуть курс на Рейк’явік, де відбудеться матч 8-го туру кваліфікації до чемпіонату світу-2018.

25 серпня 2017 21:50







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Синьо-жовтий тріумф. Мудрик про свій гол, радість Довбика, інтерв'ю Судакова

 

27 березня 2024 15:55

Україна на Євро! Фани, емоції, стадіон, коментарі після матчу

 

27 березня 2024 15:00

Тренування національної збірної України напередодні матча з Ісландією

 

26 березня 2024 11:39