Сьогодні 28 березня 2024 р.

Фоменко: «Тренер не может быть доволен всем»

Александр ГЛИВИНСКИЙ

Головний тренер збірної України Михайло Фоменко поспілкувався з журналістами після матчу Албанія – Україна (1:3).

– Перемоги у контрольних іграх сприяють гарному психологічному настрою перед стартом у фінальному турнірі. Чи задоволені ви тим станом, в якому нині перебуває команда?
– Як я вже неодноразово казав, контрольні ігри – важливі, але їхнє значення не варто переоцінювати. І настрій, і мотивація будуть зовсім іншими, коли розпочнеться фінальна частина. Будуть інші команди і буде інший футбол. Не знаю тренерів,  які були б усім задоволені. Із того, що ми сказали хлопцям на установці, щось виконано, а щось ні. З іншого боку, ми завжди кажемо гравцям: виходячи на футбольне поле, ви маєте пам’ятати, головне – це результат.
 
– Незважаючи на те, що матч відбувався на нейтральному полі, фактично ви грали на виїзді, з огляду на велике число албанських уболівальників. Попри це, чи відчували ви сьогодні підтримку українського сектора?
– Звісно, адже ми граємо для наших вболівальників! Ми завжди поважали, поважаємо і будемо поважати наших фанів. Це наш 12-ий гравець на футбольному полі. Ми казали про це хлопцям і перед матчем з румунами, і тепер. І ми раді, що футболісти не засмутили наших фанів.
 
– Заважаючи на сьогоднішню стартову одинадцятку, Чи можна сказати що ви визначилися з основним складом на Євро?
– Ми ведемо цілеспрямовану підготовку до фінальної частини, до початку якої залишається ще майже 10 днів. Дай Боже,  щоби гравці не отримували травм. А те, що у них дуже багато бажання зіграти у фінальній частині – цього не забереш. Головне, щоби їхні емоції допомагали, а не руйнували. Казати зараз чи ми задоволені чи ні, ще рано. Відбулася фактично наша заключна контрольна гра, однак шмат роботи ще належить зробити. Сьогодні щось виходило, щось ні, не можна бути задоволеним всім. А ось те, що є бажання виконати поставлене завдання – це важливо. Не просто вийти на футбольне поле, а, перше за все дотриматися принципів побудови гри, які гравці отримують на тактичних заняттях
 
– Збірна багато забиває – і це тішить, але в той же час, багато і пропускає, а це насторожує. Як би ви могли оцінити дії захисту і воротаря у сьогоднішньому матчі?
– Якщо ми пропускаємо голи, вся команда відповідає за це, бо всім колективом ми обороняємося і атакуємо. Те, про що ви запитуєте – це грубі помилки. Коли гравці припускаються таких помилок – це означає, що над певними аспектами гри слід працювати, відшліфовуючи ці моменти на тренуваннях. Як би люди не хотіли, але теорія – це теорія, а всі помилки виправляються лише через практику. У нас ще буде розбір ігрових епізодів і відповідна робота на тренуваннях. Хлопці  будуть попереджені: ті недоліки, які мали місце сьогодні, у сьогоднішньому дні повинні і залишитися, а не перенестися на завтра чи післязавтра.
 
– У першій і другій половині матчу ми бачили дві різні збірні України. Чому лише у другому таймі ви випустили на поле гравців, які більш креативно працюють на атаку?
– Перш за все, існує таке поняття, як конкуренція. Гравець, який виходить на заміну, прагне довести собі, тренерам і партнерам, що він сильніший за свого конкурента. Це – природній процес, за рідкісним винятком, коли людина не хоче рухатися вперед, але я такого вже давно не зустрічав.
 
– Чи матиме шанс Коваленко вийти в основному складі на противагу Гармашу, оскільки, на наш погляд у Коваленка більший атакувальний потенціал, ніж у Гармаша?
– Відповідаючи щойно на запитання вашого колеги, я сказав, що у збірній існує конкуренція. Якщо упродовж того часу, що залишився, Коваленко доведе, що сильніший за Гармаша, буде грати. Все залежить від ставлення до роботи і від виконання поставлених завдань. Своєю грою футболісти повинні змусити нас зробити вибір на їхню користь. Як ми завжди кажемо, шанси є навіть тоді, коли їх немає (сміється). Але у Коваленка є шанс.

4 червня 2016 08:00







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Синьо-жовтий тріумф. Мудрик про свій гол, радість Довбика, інтерв'ю Судакова

 

27 березня 2024 15:55

Україна на Євро! Фани, емоції, стадіон, коментарі після матчу

 

27 березня 2024 15:00

Тренування національної збірної України напередодні матча з Ісландією

 

26 березня 2024 11:39