Сьогодні 20 квітня 2024 р.

ТелеКлуб. Манівці УАФ і складності зростання

Ігор СУХОВИЙ, «Футбольний клуб»

Тиждень тривог. «Колос» приєднався до «Ворскли» у далекому Караганди, залишившись без єврокубкового сезону. «Шахтар» полетів до Монако, щоб розпочати вирішальний двобій за путівку в ЛЧ. А національній збірній усе обіцяють призначити наставника, хоча до матчів відбору на ЧС-2022 з Казахстаном і Францією залишається часу, як заячий хвіст.

Якось дивно і непевно. Стрімко мчить назустріч вересень, коли збірній України не медом намазаний довгий переліт до Нурсултану, а через чотири дні вдома приймати чинних чемпіонів світу. А враження таке, наче ми виграли ЄВРО і спочиваємо на лаврах. Старт групової стадії Ліги чемпіонів тут взагалі за дужками. УАФ покладається на топ-клуби, які якось повезуть.

Але вибух невдоволення стався. Навіть у «Великому футболі» не обійшлися без традиційного розуміння «санта-барбари» з призначенням головного тренера збірної, а Вацко назвав коментарі про тяганину відмазкою. Підкріпили сюжет четвергового Виконкому УАФ виходом на камери Протасова. Той пробурмотів про рутину, пов’язану з дитячим і жіночим футболом і пообіцяв, що сьогодні персону нового наставника синьо-жовтих точно обнародують.

Малесенька ремарка стосовно жіночого футболу. Шеф Павелко у жодній промові на своїй «вишуканій мові» його не оминає. Недаремно і арбітриня Монзуль у нього серед передових, хоча у чоловічому футболі вона ще додає зайвої нервозності. Доведено подіями четвертого туру УПЛ.

ХИТРІ ХОРВАТИ І ПРИВІТ ВІД БОСНІЙЦЯ

Повернуся до модератора Денисова. Він намагався дивувати, як може. В останньому ефірі представ білявим. Сподіваюсь, що на честь динамівського нападника Раміреса, що в перенесеній грі 1-го туру з «Минаєм» виступив асистентом блискучого Буяльского і загнав свій перший гол в УПЛ з пасу Караваєва. Це був дебютний доробок Еріка у ще звичному образі чорнявого венесуельця.

Білявим ми його побачили знову на каналі «2+2» у контрольному матчі «Динамо» з «Інтером», де справи пішли не так жваво. Втім, про уроки гри в передмісті Мілану, де киянам перепало не лише від хмар комашні над газоном, трохи згодом. Адже у команди Луческу ще є час, щоб набивати гулі перед стартом у головному клубному турнірі Європи.

Куди, до речі, «Шахтарю» ще треба потрапити. Перед вильотом у князівство на перший матч плей-оф раунда Ліги чемпіонів у студії «ВФ» баян не порвали, але директора Срну запросили. Розважив Даріо всіх. Заспівав Лазаря про нелояльне суддівство до срібного призера, якого він і представляє. Розповів про нову доктрину власника клубу, яка відрізняється від минулих часів: «Панькатися з підготовкою ніколи. Щойно купили, одразу в склад і на поле».

Головний же кролик у циліндрі був пов'язаний з наставником «Монако». Ніко Ковач назвав фаворитом протистояння саме «Шахтар». Вам не слід уявляти міміку Срни у кадрі: «Чому він назвав? Бо він хитрий хорват. З Німеччини». Втім, хорват з Донеччини легко припустив реакцію Ковача на власне резюме: «А я вважаю фаворитом у нашій парі «Монако». Готовий до такого висновку хор в студії підхопив разом з головним виконавцем: «Два хитрих хорвата!»

ЇДЯТЬ ТЕБЕ МОШКИ!

А тепер про повчальний матч «Динамо» проти чемпіона Серії А. Він став можливим через перенесення гри 4-го туру УПЛ з «Інгульцем». Про дивний резонанс на цю подію у третьому блоці моїх роздумів.

Більшість гравців міланського «Інтера» намагалися сподобатися новому наставнику Сімоне Індзагі. А чи не найбільш мотивованим виявився новоприбулий на місце одного з найкращих форвардів світу Лукаку, що перебрався до Лондона, боснієць Джеко.

Перш, ніж говорити про його 35-річний вік, нагадую про веселий скепсис з посиланням на Едіна як на головну ударну міць збірної Боснії, з якою нашій грати двічі у згадуваному відборі до ЧС-2022 в Катарі. Через цю призму розглянемо клас нападника, що заграв з листа в «Інтері», наче був у його складі років десять.

Можна дивуватися комбінації, яка здатна надломити команду, більш зрілу, ніж київське «Динамо». Такі розіграші по нотах трапляються не часто і лише на Великдень. Проте один з його учасників Джеко міг нас покарати ще раніше, коли пробив без спротиву з воротарського майданчика. Та свого він досягне вже під час рейду-покарання за обрізку киян в атаці.

Показовою була і єдина до перерви динамівська проникаюча атака з фланга Кендзьора – Циганков – Кендзьора з переводом у центр на Раміреса. Форвард відгукнувся і спрямовував м’яч у дальній кут. Проте відчуйте різницю! Іменитий суперник ліг кістьми, щоб заблокувати удар.

Це і є ті розбіжності, про які в кадрі говорив Кулач, на котрого взагалі чекала зворотна заміна. Різницю в класі мав відчути і гравець, який зв’язував лінії попереду до перерви. Особливо, коли ти конкуруєш з Буяльским, відсутнім через пошкодження. Президент «Динамо» був поблажливим, говорячи про вік суперників, що зустрілися на полі. Проте той же Ледньов молодше усюдисущого Барелли лише на рік, і сам має визначити, яку прірву мусить скоротити між собою і Ніколо.

Так, команду Луческу не повинен лякати результат контрольної гри. В офіційних матчах Ліги чемпіонів, безумовно, додасться мотиваційна складова, яка спонукає грати на межі можливостей. І ми не побачимо того, що показав, здавалося б, безгрішний в УПЛ Гармаш. З’явившись на полі, Денис організував «Інтеру» дві атаки… в наші тили. А його швидкісний дриблінг у вірному напрямі завершився грандіозним падінням з власної волі.

ХТО Б РОЗПАТЯКУВАВ ПРО МОРАЛЬ

Тим часом в УПЛ в одноосібні лідери вийшла «Десна». Нічого не маю проти подвижницької праці наставника Рябоконя і його влучних коментарів. Зокрема про матч з «Дніпром-1», у якому, на його думку, його команда сама влаштувала собі тріллер.

Мені ж не вистачило продовження в «ПроФутболі», де модератор Звєров обіцяв дізнатися, про що після матчу з головним рефері Монзуль так довго говорив наставник дніпрян Йовічевич. В минулому складалося враження, що підлеглі Лучі були лояльними до «Ворскли», яку розхвалювали і в УАФ, і у «Великому футболі». Та поразка фінському КуПСу спонукає шукати нового фаворита суддівських уподобань? Не ставлю під сумнів покарання гостям з Дніпра, але футболісти гостро відчувають, де суддівська правда або кривда.

Нарешті, про натяки геть безпідставні. У «Великому футболі» Срна підняв на щит тему пенальті, якого не дорахувався «Шахтар» у програному матчі «Олександрії». Вчасно. Але, мабуть, цього було мало. Під завісу ефіру запалала дискусія: а чому це київське «Динамо» не дотримується календаря?

Запівалою обрали Метревелі. Спочатку оратора підтримав Вацко, але нагадав про добровільний обмін датами матчів між Ігорем Суркісом і власником «Інгульця». За домовленістю команди зустрінуться в Києві в середу, а в другому колі – на відкритті нового стадіону, який збудує для клубу з Петрово Олександр Поворознюк.

Сумнів у Вацка залишився куций: «А раптом нову арену не відкриють у згадані терміни?» Тепер мені не вистачило широкої натури Поворознюка, щоб він особисто розвіяв побоювання зіркового коментатора. Батько «Інгульця» хоче, щоб свято відкриття неодмінно відбулося саме за участі чемпіона України.

Проте всі ці міркування не заспокоїли Метревелі. Він щось забелькотів про моральні норми… Я теж міг би згадати про обставини у тунелі під час перерви матчу «Динамо» – «Минай». Там про мораль вести точно треба. Та коли йдеться про Селезньова, то, мабуть, її згадувати недоречно. Не дивно, що зійшов нанівець і пафос ревнителя високих цінностей Міхо. Адже Срна на той момент зі студії вже випарився.

17 серпня 2021 18:53







Матеріали на тему

ТелеКлуб. Коридорчики Де Дзербі
11 серпня 2021 08:00


ТелеКлуб. Не каламутьте воду, куме…
3 серпня 2021 22:48


ТелеКлуб. З Каніджею, але поки без Раміреса
28 липня 2021 19:50


ТелеКлуб. ЄВРО без дірок!
21 липня 2021 10:30


ТелеКлуб. Хто б’є, хто малює, хто без титулу сумує
13 липня 2021 18:40


ТелеКлуб. Як нам ЄВРО показали
6 липня 2021 11:45




Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 786-го дня повномасштабної війни

 

19 квітня 2024 23:27

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня повномасштабної війни

 

18 квітня 2024 21:12

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 784-го дня повномасштабної війни

 

17 квітня 2024 22:34