Сьогодні 28 березня 2024 р.

Кочетов: «На Конгрессе ФФУ призовем Конькова подать в отставку»

Алексей ЗЛОТНИК

Як відомо, 19 листопада відбувся Виконком національної футбольної федерації, де, попри очікування, не було ухвалено жодних резонансних чи доленосних рішень. Тому стурбованій громадськості доведеться чекати до 18 грудня, коли пройде Конгрес ФФУ, де, сподіваємося, буде дана відповідь на ключове запитання: як – позитивно чи негативно – можна розцінювати результати дворічної роботи чинного глави вітчизняного футболу? 

Готуючись до цієї події, сайт Espreso.tv склав своєрідний опитувальник – анкету на три запитання різним людям, безпосередньо причетним до того, що 2 вересня 2012 року керівником Будинку футболу став Анатолій Коньков.

Першим на них відповів глава Федерації футболу Києва Ігор Кочетов.

– Чи читали ви нещодавній відкритий лист ДЮФК «Поділля» до футбольної громадськості і яке ваше ставлення до тез, висловлених у ньому?
– Усе, що написано в тому листі, підтримую. Вважаю, що керівництво ФФУ вчинило злочинно. Бо як інакше розцінювати те, що гроші від УЄФА та ФІФА, призначені на розвиток дитячо-юнацького футболу в Україні, на будівництво в регіонах міні-стадіонів, направили на будівництво нікому не потрібного манежу нібито для збірних у Вишгороді, який використовуватиметься, в найкращому випадку, кілька разів на рік. Переконаний: не можна було допускати, аби відповідне рішення затвердили документально. Його треба скасувати, а процес будівництва – зупинити. Ми докладемо всіх зусиль, аби чітко зрозуміти, як проводився тендер на будівництво, хто виступає підрядчиком, як і куди пішли гроші. І те, що я говорю, – то не моя особиста думка, то думка міської федерації футболу столиці України. Коли хтось паразитує на футболі, та ще й так нахабно, з цим треба боротися.

– На початку вересня виповнилося два роки перебуванню на чолі ФФУ Анатолія Конькова: як розцінюєте його діяльність на своєму посту, зокрема, виконання ним даних у передвиборній програмі обіцянок?
– Обіцянок у своїй передвиборній програмі та під час Виконкому він дав чимало, але не виконав жодної. Я добре пам’ятаю, що він своїм пріоритетом назвав розвиток футболу в регіонах, але затія з вишгородським манежем і відміною будівництва міні-стадіонів у областях говорять самі за себе. Можу коротко окреслити своє ставлення до нинішнього глави Федерації: прекрасний у минулому футболіст і, на жаль, нікудишній менеджер.

– Чи голосували ви за Анатолія Конькова на Виконкомі 2 вересня 2012-го і яку лінію поведінки оберете на Конгресі, що пройде 18 грудня поточного року?
– Два роки тому федерація футболу Києва, як один із колективних членів ФФУ, сказала «так» Конькову. Причини дві: по-перше, він п’ять років був членом Виконкому нашої міської федерації, тому мені здається природнім, що ми голосували за людину, добре ознайомлену з проблемами футболу в столиці, зрештою, нам здавалося, що ми добре його знаємо; по-друге, у передвиборній програмі Анатолій Дмитрович обіцяв велику увагу приділяти дитячо-юнацькому, масовому футболу, а ми йому повірили. Повірили, а вже за кілька місяців зрозуміли, що допустили велику помилку, бо всі його обіцянки виявилися порожнім звуком. Тому можу відверто зізнатися: вже давно між ФФ Києва та ФФУ немає жодних зв’язків. Наголошую: ми помилилися, ми визнаємо це. Взагалі зрозумійте – футбол у нашій країні є потужним соціальним явищем, одним із небагатьох явищ взагалі, кому люди все ще довіряють. А якщо хтось на ньому, повторюю, паразитує, такого не можна допускати. Якщо ми говоримо, що з весни у нас – нова країна, яка потребує очищення в усіх суспільних галузях, то футбол осторонь не може залишитися. Якщо ми кажемо про люстрацію, люструвати треба все. Тому на Конгресі ФФУ ми закликатимемо Конькова подати у відставку.

21 листопада 2014 12:44







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня повномасштабної війни

 

27 березня 2024 18:50

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 762-го дня повномасштабної війни

 

26 березня 2024 19:55

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 760-го дня повномасштабної війни

 

24 березня 2024 21:00