Сьогодні 19 квітня 2024 р.

Футзал. Сборная Украины отстояла ничью против испанцев

28 січня національна збірна України з футзалу провела перший з двох запланованих спарингів проти чинного чемпіона Європи – Іспанії. Українська команда після тривалої перерви повернулася до Києва, і вболівальники віддячили їй за це майже вщент заповненими трибунами київського Палацу спорту. Було помітно, що кияни вже скучили за футзалом екстра класу. Нове сучасне покриття, придбане Федерацією футболу України за програмою УЄФА «Хет-трик», зробило можливим проведення футзальних поєдинків такого високого рівня в нашій країні.

Зі стартовим свистком українці заграли агресивно, незважаючи на іменитого суперника. Вже на 3-й хвилині був створений перший небезпечний момент біля воріт Хуанхо, якому в кидку довелося відбивати небезпечний удар Михайла Грицини. За дві хвилини Білоцерківець ледь не опинився віч-на-віч з Хуанхо, але після передачі Бондаря м'яч від себе відпустив. Намагалися вибудовувати свої активні дії й іспанці, але нашим хлопцям вдавалося тримати суперника на відстані від володінь Іваняка. Тим не менше, гостям дуже добре вдавалося стрімко виходити з оборони в атаку. Але все ж таки першими відкрили рахунок у матчі саме господарі. Після серії рикошетів точним ударом відзначився Микола Білоцерківець. Однак, через дві хвилини Хоселіто зміг переграти Іваняка. І на перерву команди пішли за нічийного рахунку.

У перерві товариського поєдинку обидві команди відгукнулися на ініціативу організаторів і зробили спільну фотографію з п'ятдесятьма дітьми-переселенцями, які в рамках проекту соціальної відповідальності «PLAY AWAY, PLAY EVERYWHERE» - «Грай в гостях, грай всюди» відвідали цей матч.

У другій половині гри клас іспанців дався взнаки, і тепер вже вони мали кращий вигляд на майданчику. Іспанці міцно взяли м'яч під свій контроль, і нашим хлопцям довелося на всі сто відсотків відпрацьовувати в обороні. Українцям вдалися лише дві контратаки, які могли б нести загрозу воротам Фабіо, який вийшов в «рамку» замість Хуанхо, але до вирішального удару справа так і не дійшла. Підопічним Олександра Косенка доводилося розраховувати тільки на контратаки. Гості раз по раз турбували Іваняка, який творив чудеса в «рамці», але навіть з пенальті їм не вдалося забити. Зазначимо, що наш воротар провів блискучий поєдинок.

На 38-й хвилині Шотурма «привіз» атаку на власні ворота «навозившись» з м’ячем поблизу власних воріт, і Разуванову довелося відбивати м'яч, який летів прямо у ворота, рукою. І це пенальті, а на додачу ще й червона картка! Але Іваняк потягнув удар Рафи Усіна. Однак ще дві хвилини треба було грати втрьох проти чотирьох суперників. Доклавши максимальних зусиль українці мужньо захищали власні ворота до фінального свистка – 1:1.

По завершенню поєдинку, перший віце-президент ФФУ Вадим Костюченко висловив подяку українським вболівальникам, які прийшли підтримати обидві команди:

«Дякую всім вболівальникам, які перетворили трибуни Палацу спорту на найбільший прапор України. Ваша щира підтримка – найцінніше для кожної команди. І тому у неділю, 29 січня, збірна України також на неї розраховує у повторній зустрічі. Приходьте та підтримайте «синьо-жовтих»! Також хотів би подякувати нашим гостям за те, що підтримали нашу ініціативу і зробили спільне фото з дітьми-переселенцями».   

Товариський матч

Україна – Іспанія – 1:1
Голи: Білоцерківець (11) – Хоселіто Фернандес (13).
Україна: Іваняк – Журба, Д. Сорокін, Бондар, Білоцерківець – Мик. Грицина, Мих. Грицина, Шотурма, Разуванов – Волянюк.
Іспанія: Хуанхо (Фабіо, 21) – Ортіс, Адольфо, Рафа Усін, Давід Гарсія – Бебе, Пола, Алекс, Хоселіто Фернандес – Толра, Айкардо.
Попередження: Журба (33), Д. Сорокін (36) – Хоселіто Фернандес (33).
Вилучення: Разуванов (38).

28 січня 2017 22:18







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня повномасштабної війни

 

18 квітня 2024 21:12

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 784-го дня повномасштабної війни

 

17 квітня 2024 22:34

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 783-го дня повномасштабної війни

 

16 квітня 2024 20:30