Сьогодні 28 березня 2024 р.

У Києві вшанували пам'ять легендарного Валерія Лобановського

Cьогодні, 13 травня, виповнилося 17 років відтоді, як футбольний світ втратив одного з найкращих тренерів усіх часів – Валерія Васильовича Лобановського.

Цього дня, вже традиційно, родичі, друзі, учні та колеги великого тренера разом з журналістами і простими вболівальниками вшанували пам'ять Валерія Васильовича. Спочатку на Байковому кладовищі, а згодом і біля стадіону «Динамо», який носить його ім’я і де, як відомо, розташовано пам’ятник метру.

undefined

undefined

undefined

undefined


Покласти квіти до меморіалів Лобановському та сказати хороші слова в пам'ять про нього прийшли численні легенди «Динамо» – Володимир Мунтян, Леонід Буряк, Андрій Біба, Олексій Михайличенко, Володимир Безсонов, Олександр Заваров та інші.

undefined

undefined

undefined

undefined


Президент «Динамо» Ігор Михайлович Суркіс подякував усім присутнім за увагу до пам’яті тренера, але засмутив представників ЗМІ невтішним прогнозом – такого як Лобановський більше не буде:

«Поява ще одного Лобановського неможлива. Може й буде ще один тренер, який так само дуже багато досягне з «Динамо», але такого як він більше не буде. Це була унікальна людина.

Пройшло 17 років, як його не стало. Я пригадую кожну хвилину. Я був з ним, коли йому стало погано. Він не дозволив мені відвести його до лікарні. Можливо, якби дав дозвіл – все було б інакше в той день. Але він завжди приймав рішення сам, завжди робив так, як вважав за потрібне. Вірив, що саме його рішення найкраще.

І мабуть, це правильно, адже ми бачимо, скільки він досяг з таким підходом. А те, що він повернувшись до «Динамо» через стільки років вивів його до півфіналу Ліги чемпіонів – лише зайвий раз доводить, наскільки великою була ця людина. Зараз ми можемо лише мріяти про такий результат. Так, зараз ми всі засумували за великими перемогами київського «Динамо».

Окрім того, Лобановський був людиною, з якою можна було не лише про футбол говорити, а про все – про політику, про мистецтво. Кажуть, що він був жорстким. Ні, він не був жорстким – він був принциповим. Він змушував своїх гравців грати так, як він бачив футбол.

Ми пам’ятаємо Валерія Васильовича, і будемо пам’ятати завжди, поки живі».

Нагадаємо, що Лобановський біля керма «Динамо» виграв 8 чемпіонатів СРСР, 6 Кубків СРСР, 3 Суперкубки СРСР, 2 Кубки володарів кубків, 1 Суперкубок УЄФА, 5 разів ставав чемпіоном України та здобув 3 Кубки України.

undefined


13 травня 2019 13:45







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня повномасштабної війни

 

27 березня 2024 18:50

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 762-го дня повномасштабної війни

 

26 березня 2024 19:55

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 760-го дня повномасштабної війни

 

24 березня 2024 21:00