Сьогодні 29 березня 2024 р.

Махинации с футбольной травой: столичные власти обвинили в сговоре с ФФУ

За підсумками тендерної процедури, що по суті була бутафорною, комерційна компанія Федерації футболу України – ТОВ «ФФУ Продакшин» - отримала підряд на будівництво понад 60 футбольних полів у столиці. Наразі компанія зриває строки проведення робіт і за це мають відповідати, як чиновники, так і «бізнесмени». Про це у коментарі УНН розповів член постійної комісії КМР з питань власності Михайло Буділов.

За його словами, ТОВ «ФФУ Продакшин» має бути заблокований доступ до участі у тендерних процедурах, якщо компанія не може належно виконати взяті на себе повноваження.

«Ми цю тему розвиваємо. Це питання дуже важливе для міста і громадськість має про це знати. Але замовником тут є міське комунальне підприємство. КП, коли визначало переможця торгів, коли проводило торги, мало у своєму технічному завданні прописати, що будівельні потужності і кількість працівників потенційного переможця повинні бути не меншими такого-то значення... Тобто, вони мали розуміти, про які об’єми мова. А вони зробили такий тендер, що зайшла на нього лише одна організація, яка, по суті, і перемогла. Але це був ніякий не конкурс, а така собі бутафорія під одну організацію.

А потім виявилося, що ця організація не може у нормальній кількості збудувати ці поля. На сьогодні у Деснянському районі вони працюють, але об’єкти ще не здали, хоча й мали це зробити ще на початку травня, згідно договорів», – розповів депутат.

Він зауважив, що відповідати за зрив робіт із будівництва футбольних полів з боку «ФФУ Продакшин» повинні, в тому числі, і чиновники від столичної влади, які стали замовниками послуг від «комерційної дочки» ФФУ.

«Я вважаю, що відповідати, давати пояснення має і замовник, і «ФФУ Продакшин». Також це має робити саме КП, яке допустило таку ситуацію. Це їхня зона відповідальності. „ФФУ Продакшин» лише скаже, що вони подали ті документи, які були передбачені (на тендер). І все на цьому. Тож, нехай КП терпер розкаже, як воно організовувало тендер, що його виграла фірма, яка не може виконати роботи», – зазначив Буділов.

Насамкінець, депутат вислови упевненість, що столичні чиновники у цьому конкретному тендерів діяли у змові із «ФФУ Продакшин».

«Те, що вони були у змові – це ясна річ і логічна. Тепер мають давати пояснення, в першу чергу, – КП», – резюмував він.

Нагадаємо, від ГПУ та НАБУ вимагають порушити кримінальне провадження за фактами викритого журналістами корупційного скандалу навколо закупівлі послуг з реконструкції та будівництва футбольних полів зі штучною травою по всій країні. Левову частку бюджетних коштів на цьому освоїло саме ТОВ «ФФУ Продакшин», яке при цьому ще й значно завищило ціну на свій товар, переконані ЗМІ.

13 червня 2018 11:02







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня повномасштабної війни

 

28 березня 2024 20:47

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня повномасштабної війни

 

27 березня 2024 18:50

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 762-го дня повномасштабної війни

 

26 березня 2024 19:55