Сьогодні 20 квітня 2024 р.

ФФУ и UNICEF проведут турнир для детей-переселенцев

22 грудня у Федерації футболу України відбулася зустріч першого віце-президента ФФУ Вадима Костюченка та керівника проектів з питань здоров’я та розвитку молоді представництва UNICEF в Україні Олени Сакович. Була досягнута домовленість про участь Федерації футболу України у 2017 році в організації та проведенні дитячого футбольного турніру «UNICEF Ukrainian football cup» для дітей-переселенців із зони АТО.
 
У ході зустрічі Вадим Костюченко підкреслив, що за ініціативою президента Федерації футболу України Андрія Павелка вже проводяться численні дитячі змагання, в тому числі й спрямовані на залучення дітей, які разом зі своїми родинами виїхали зі східних областей України та окупованого АР Крим.
 
«ФФУ разом з ФІФА та УЄФА вже реалізує проекти для дітей, які переїхали з зони АТО та анексованого Криму. Діють комплексні програми, в рамках яких за півтора року відкрито міні-футбольні стадіони у Донецькій та Херсонській областях, де проживає велика кількість переселенців. Заплановане будівництво такого стадіону у Луганській області. Крім цього, реалізуються програми для дітей, які переїхали з Криму до Херсонської та Миколаївської областей. По-перше, це щорічний дитячо-юнацький турнір «Крим – це Україна». А вже наступного тижня у Херсоні буде відкрито велике футбольне поле і розпочнеться будівництво Центру розвитку футболу для дітей з Криму», – наголосив перший віце-президент ФФУ Вадим Костюченко.
 
Керівник проектів з питань здоров’я та розвитку молоді представництва UNICEF в Україні Олена Сакович висловила надію на плідну співпрацю з ФФУ. Вона запропонувала підписати оновлений Меморандум про співпрацю між Федерацією футболу та UNICEF. Сторони обговорили деталі ще одного майбутнього спільного проекту: будівництва 30 футбольних майданчиків, штучне покриття для яких вироблятиметься на новому заводі ФФУ, та придбання 7000 футбольних м’ячів.
 
Турнір «UNICEF Ukrainian football cup» проходитиме у 301 школі Донецької, Луганської, Харківської, Запорізької та Дніпропетровської областей. Участь у футбольних матчах візьмуть діти 2005 року народження та молодші. Змагання триватимуть з кінця березня до початку травня 2017 року, а фінальні матчі відбудуться 19-21 травня у Києві. У фінальних іграх зіграють по дві кращі команди з Донецької, Луганської і Харківської областей та по одній кращій команді з Запорізької та Дніпропетровської областей.
 
Фінальні матчі турніру проходитимуть на інфраструктурній базі ФФУ – на реконструйованих полях НТКУ ім. В. Баннікова. У нагородженні переможців візьмуть участь гравці збірних команд України та зірки вітчизняного футболу.

22 грудня 2016 15:38







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 786-го дня повномасштабної війни

 

19 квітня 2024 23:27

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня повномасштабної війни

 

18 квітня 2024 21:12

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 784-го дня повномасштабної війни

 

17 квітня 2024 22:34