Сьогодні 16 квітня 2024 р.

Кубок Героїв АТО: визначилися чемпіони сезону

За матеріалами прес-служби «Динамо»

В канун Дня захисника України на стадіоні «Динамо» ім. Валерія Лобановського відбулися фінальні матчі Кубка Героїв АТО – турніру, організованого Федерацією футболу учасників АТО спільно з ФК «Динамо» (Київ) та Федерацією футболу міста Києва.

Всеукраїнська Футбольна Ліга учасників АТО на Кубок героїв АТО – це наймасштабніша на сьогоднішній день програма психологічної та фізкультурно-спортивної реабілітації учасників бойових дій на Донбасі.

Цього року географія турніру охопила всю Україну. Починаючи з 2 квітня у 38 містах України змагалися 56 команд ветеранів АТО, а також сектору безпеки і оборони, які представляли ВСУ, Нацгвардію, Нацполіцію, СБУ , а також Державну прикордонну службу. Загалом у турнірі взяли участь понад 1500 ветеранів війни та учасників АТО.

Перший етап змагань тривав до 1 жовтня. Протягом цього раунду всі учасники були розподілені за географічним принципом на шість дивізіонів – Захід, Схід, Північ, Південь, Центр і Київ.

undefined

 
За підсумками відбірних циклів право поборотися за головний приз заслужили 16 команд, що представили різні регіони України. Протягом трьох днів, з 10 по 12 жовтня, на НТБ «Динамо» у Конча-Заспі вони провели матчі на виліт – 1/8, 1/4 та 1/2 фіналу.

У півфіналах ФК «Президентський полк» (Київ) переміг ФК «Волинь АТО» (Луцьк), а ФК «ВЧ 3008» (Вінниця) здолав ФК «Десна ЗСУ» (Чернігівська обл.).

Фінал та матч за третє місце відбулися за святкової атмосфери на стадіоні «Динамо» ім. Валерія Лобановського у п’ятницю, 13 жовтня. Кожна з команд мала на трибунах відчутну підтримку побратимів, тож емоції переповнювали як гравців на полі, так і вболівальників. Вирішальні матчі тривали по 60 хвилин.

Спершу було зіграно матч за бронзові нагороди, у якому змагалися команди «Волинь АТО» (Луцьк) та «Десна ЗСУ» (Чернігівська обл.). Поєдинок видався вкрай рівним та напруженим, і у основний час переможця не було виявлено. Основний час завершився без голів – 0:0. Долю протистояння вирішувала післяматчева серія пенальті. Перемогу в ній з рахунком 5:3 одержала команда «Десна» з Чернігівської області.

undefined

 
У фінальному поєдинку за почесне звання чемпіонів Всеукраїнської Футбольної Ліги учасників АТО змагалися новачок сезону, ФК «ВЧ 3008» з Вінниці, та ФК «Президентський полк» (Київ).

Ще у першому таймі «Президентський полк» повів у рахунку завдяки голу Святослава Слободяника. Перший тайм завершився за мінімальної переваги «Президентського полку».

По перерві у ворота команди військової частини 3008 влетіли ще три голи, останній з яких було забито перед фінальним свистком. Тож ФК «Президентський полк» здобув упевнену перемогу з рахунком 4:0, а разом із нею Кубок Героїв АТО.

undefined

 
Незважаючи на таку впевнену перевагу емоції переповнювали переможців після фінального свистка.

undefined

 
Після завершення фінального матчу всі команди-учасниці фінального етапу вишикувалися на смарагдовому газоні, куди були запрошені почесні гості турніру та почалася церемонія нагородження переможців та призерів.

undefined

 
Урочисту церемонію супроводжував виступ військового оркестру. Вона почалася з вітальних промов. Першим перед учасниками турніру виступив президент ФК «Динамо» (Київ) Ігор Михайлович Суркіс:

«Шановні учасники АТО, наші воїни! Я дуже радий привітати вас на нашому стадіоні та сказати слова вдячності за те, що ви робите, захищаючи нашу батьківщину. Крім того, ви блискуче граєте в футбол. Я подивився фінал та скажу вам відверто: дай Бог, аби наші футболісти-професіонали викладалися на полі так, як робите це ви.

Враховуючи, що я є президентом клубу вже понад 20 років, можу з упевненістю сказати вам: ви викладаєтеся на полі як справжні чоловіки. Якби наші професіонали виходили на футбольне поле зі своєю майстерністю й так само билися за результат, як це робите ви, то ще більших успіхів досягли б і київське «Динамо», і наша національна збірна.

Передусім бажаю вам здоров’я! Вам та вашим родинам. Я пропоную проводити подібні турніри кожного року, а фінал та матч за третє місце проводити на нашому стадіоні. Двері для вас завжди відчинені, у будь-який час! Здоров’я вам, удачі та благополуччя!»

undefined

 
Також Ігор Михайлович вручив представникам кожної команди футбольні м’ячі та колекційні примірники книги «Золота команда», присвячені 90-річній історії клубу.

undefined

 
«Вже два роки футбольний клуб «Динамо» надає нам всіляку підтримку, завдяки чому ми граємо на найкращих футбольних полях України» – сказав президент Федерації футболу учасників АТО Руслан Руденко.

У відповідь від Федерації футболу учасників АТО та всеукраїнського об’єднання учасників АТО «Українці разом!» президента «Динамо» було нагороджено дипломом за вагомий внесок та активну участь у розвитку спортивних і дружніх зв’язків між футбольними командами сектора безпеки та оборони у змаганнях Всеукраїнської Футбольної Ліги учасників АТО.

undefined

 
Ще одним сюрпризом для учасників фінальної частини турніру стала поява на урочистій церемонії нагородження головного тренера київського «Динамо» Олександра Хацкевича, а також воротаря «біло-синіх» Максима Коваля.

undefined

 
Вони долучилися до президента клубу, президента Федерації футболу міста Києва Ігоря Кочетова, а також легенд вітчизняного футболу Володимира Мунтяна та Володимира Безсонова під час церемонії нагородження, вручаючи призи в індивідуальних номінаціях.

undefined

 
Найкращим захисником фінальних змагань Кубка героїв АТО став Сергій Кудря (ФК «Десна ЗСУ»), найкращим воротарем – Володимир Зінькевич («Волинь АТО»), найкращим нападником та бомбардиром – Максим Пилипенко (ФК «ВЧ 3008»), а найкращим гравцем турніру – Святослава Слободянюка ( ФК «Президентський полк»).

undefined

 
– Дякуємо вам за те що ви робите задля миру в країні. До того ж ви ще й популяризуєте футбол, граєте в нього, любите цей вид спорту. Я вдячний вам за вашу любов до футболу. У мене зараз серце калатає, адже я бачу перед собою таку кількість прекрасних молодих людей, які стоять за Україну, борються за неї, за свій народ. Я хочу побажати тільки одне – аби у цій країні наступив мир, світило таке сонце, як світить зараз, а люди були щасливими. У мирний час люди не повинні воювати та гинути.

undefined

undefined

14 жовтня 2017 11:45







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 780-го дня повномасштабної війни

 

13 квітня 2024 21:10

Динамо та Фонд братів Суркіс: допомога для пацієнтів Охматдита

 

12 квітня 2024 08:30

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 777-го дня повномасштабної війни

 

10 квітня 2024 21:49