Сьогодні 29 березня 2024 р.

Встреча Андрея Шевченко с наставниками и представителями клубов УПЛ

24 квітня у Будинку футболу відбулася робоча нарада за участі керівництва ФФУ, Прем’єр-ліги, головних тренерів і представників клубів елітного дивізіону, ініційована наставником національної збірної України Андрієм Шевченком.

На запрошення керманича «синьо-жовтих» пристали головні тренери та представники всіх клубів еліти, з технічних причин не змогли прибути представники «Дніпра», які повідомили про це учасників зібрання, адже всі розуміють, що проблеми, в яких через соціально-економічні реалії опинився український футбол, потрібно вирішувати колегіально та спільними зусиллями. Долучилися до зустрічі й президент Федерації футболу України Андрій Павелко та представники телеканалів-трансляторів чемпіонату Прем’єр-ліги.

Очільник ФФУ у своєму вітальному слові відзначив, що Федерація підтримає як саму ініціативу головного тренера національної збірної, так і всі рішення, які будуть прийняті на зустрічі. «Це дуже хороша ініціатива головного тренера національної збірної, – зазначив Андрій Павелко. – Вдячний головним тренерам та представникам клубів, адміністрації Прем’єр-ліги за можливість діалогу, в ході якого ми маємо знайти ті рішення, які працюватимуть на розвиток українського футболу. Зокрема, питання календаря чи формату чемпіонату в жодному разі не повинні нав’язуватися «зверху», чи прийматися в чиїхось інтересах, а мають враховувати позиції всіх клубів та збірної. Федерація футболу України – ваш партнер, а разом ми повинні напрацювати загальну стратегію розвитку. Впевнений, що такі зустрічі стануть постійними. Тренерський штаб збірної та наставники клубів налаштовані на конструктив та діалог, для того, аби сформувати єдиний напрямок розвитку українського футболу».

У свою чергу, Андрій Шевченко  відзначив, що найголовніше завдання на сьогодні – повернути глядачів в Україні на трибуни та інтерес у вболівальників до гри мільйонів. «Потрібно виробити чітку загальну стратегію та спільні рішення, які працюватимуть на розвиток українського футболу, враховуючи сучасні реалії та інтереси збірних команд країни», – заявив головний тренер національної збірної України.

Для того, аби наставники клубів, тренерський штаб збірної та канали, які планують транслювати матчі наступного чемпіонату УПЛ отримали можливість вже зараз розробляти плани на сезон-2017/2018, одним із питань порядку денного було обговорення плану-календаря та формату майбутнього чемпіонату. Дискусія вийшла цікавою, свої думки висловили всі бажаючі, а вже у вівторок робоча група, урахувавши всі побажання, у тому числі й представників каналів-трансляторів, представить на розсуд клубів остаточний варіант.
 
А ось пропозицію Андрія Шевченка щодо організації у наступному році зимових зборів національної та молодіжної збірних країни присутні підтримали одноголосно. За словами наставника «синьо-жовтих», при підготовці збірної важливий кожен день. До того ж, всі суперники нашої команди по відбірковому турніру чемпіонату світу-2018, крім збірної Косова, узимку проводили товариські матчі, або ж брали участь у міжнародних турнірах. Зокрема, Ісландія та Хорватія на турнірі в Китаї зіграли почергово зі збірними господарів та Чилі. Команда Фінляндії в ОАЕ провела матчі зі збірними Марокко та Словенії. Туреччина планувала контрольну гру з Молдовою, але перенесла поєдинок на більш пізніший термін.

Як відзначив Андрій Шевченко, проведення спільного тренувального збору для національної та молодіжної команд під час зимової паузи у чемпіонаті країни в місцях дислокації провідних клубів дозволить вирішити низку питань. По-перше, гравці збірної будуть перебувати у національній команді, але в той же час – на очах своїх клубних наставників. По-друге, такий збір допоможе зняти проблему для клубів із пошуком спаринг-партнерів на даному етапі підготовки: збірна зможе провести контрольні поєдинки з українськими команди, чи навіть своєрідний міні-турнір. Залишилося лише узгодити терміни збору.

25 квітня 2017 09:10







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня повномасштабної війни

 

28 березня 2024 20:47

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня повномасштабної війни

 

27 березня 2024 18:50

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 762-го дня повномасштабної війни

 

26 березня 2024 19:55