Сьогодні 19 квітня 2024 р.

Украина U-19 – Греция U-21 1:3. Мемориал Лобановского

По материалам пресс-службы ФФУ

Юнацька збірна України зазнала поразки від команди Греції у матчі за третє місце XV Міжнародного турніру пам’яті Валерія Лобановського і посіла четверте місце у змаганнях.

Зважаючи на прикру поразку від молодіжної збірної Ізраїлю у півфіналі, команда Олександра Петракова прагнула завершити ювілейний турнір пам’яті Валерія Лобановського на мажорній ноті. Наставник синьо-жовтих виставив основу, награючи зв’язки для подальших виступів його підопічних у фінальній частині чемпіонату Європи U-19, яка у липні пройде на футбольних полях Фінляндії. Збірна Греції ж вийшла на гру повністю оновленим складом після нещодавнього фіаско зі Словенією, а тренерський штаб мав на меті у першу чергу переглянути, на що наразі здатний значно оновлений колектив.

Українці заволоділи ініціативою і зі стартових хвилин сміливо пішли в атаку. Однак із плином часу гра вирівнялася, і перший гідний згадки епізод стався на половині поля господарів. На 11-й хвилині Юсіс відгукнувся на флангову передачу від партнера і вразив ворота Кожухара, щоправда, наступної миті лайнсмен підняв прапорець, сигналізуючи про офсайд у грецького футболіста.

А вже на 21-й хвилині наш воротар був змушений витягувати м’яча із сітки власних воріт. Обрізка в опорній зоні призвела до виходу «два в один» і влучного пострілу Кір’якопулоса у дальню «дев’ятку». Без сумнівів, цей сценарній абсолютно не влаштовував українську команду, яка змістила гру на половину поля еллінів. І вже на 27-й хвилині Корнієнко змусив попрацювати у воротах Коцаріса, пробивши з 15-ти метрів у дальній нижній кут. А кутовий, який був результатом цієї атаки, став гольовим: Бондар на дальній стійці переправив «сферу» у ціль.

Здалося, що підопічні Петракова віднайшли свою гру і продовжитимуть тиснути на ворота греків, але вже незабаром м'яч несподівано опинився у рамці синьо-жовтих. Непорозуміння між Кожухарем та Корнієнком призвело до нелогічного автоголу і лідерства гостей по перерві.

У другому таймі запанувала тактична боротьба з великою кількістю єдиноборств у другій третині поля і мінімумом загроз біля обох воріт. Ситуацію дещо змінила низка замін від Петракова, який в екваторі другої половини гри випустив на поле чи не півкоманди свіжих виконавців. Українська збірна додала у швидкості, агресії, конструктивній грі, але, на жаль, численні комбінації не знаходили адресатів. Натомість, у компенсований арбітром час Коцопулос остаточно зняв усі питання щодо володарів бронзових нагород змагань.

На стадіоні «Колос» у Борисполі збірна Словенії розгромила команду Ізраїлю з рахунком 3:0 і стала переможцем ювілейного турніру пам’яті Валерія Лобановського.

На церемонії нагородження переможці та усі учасники змагань отримали з рук першого віце-президента ФФУ Олега Протасова та головного тренера молодіжної збірної команди України U-21 Олександра Головка кубки, медалі та почесні грамоти.

Також було визначено володарів індивідуальних призів за підсумками турнірних баталій:

найкращий воротар – Константінос Коцаріс (збірна Греції);

найкращий захисник – Валерій Бондар (збірна України);

найкращий півзахисник – Максим Плакущенко (збірна Ізраїлю);

найкращий нападник – Ян Ребас (збірна Словенії).

XV Меморіал Лобановського. Молодіжні збірні

Матч за третє місце

УКРАЇНА – ГРЕЦІЯ – 1:3
Голи:
Бондар (28) – Кір’якопулос (21), Корнієнко (31, автогол), Коцопулос (90+4).
Україна: Кожухар, Бондар (к) (Снурніцин, 65), Попов, Миколенко, Цитаїшвілі (Мусолітін, 72), Хахльов (Бєляєв, 65), Корнієнко, Булеца (Янаков, 72), Супряга (Кулаков, 72), Дришлюк (Веремієнко, 80), Конопля.
Греція: Коцаріс, Сварнас, Катраніс, Евангелу, Карахаліос (к), Юсіс (Масурас, 62), Бузукіс (Васілудіс, 46), Нацос (Стайкос, 62), Фасідіс, Кір’якопулос (Хацийованніс, 72), Мораїтіс (Коцопулос, 72).
Попередження: Кулаков (79), Попов (89) – Евангелу (76), Хацийованніс (85), Карахаліос (90+2).


31 травня 2018 20:53







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня повномасштабної війни

 

18 квітня 2024 21:12

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 784-го дня повномасштабної війни

 

17 квітня 2024 22:34

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 783-го дня повномасштабної війни

 

16 квітня 2024 20:30