Сьогодні 28 березня 2024 р.

Як робота ТСК по Павелко розкриває параліч певної частини державних органів

Григорий МАМКА, депутат ВР

Отже, 21 лютого 2020 року мною, як Заступником Голови ТСК та заступником Голови Комітету з питань правоохоронної діяльності було направлене депутатське звернення до Держаудитслужби стосовно проведення державного фінансового аудиту фінансування і реалізації бюджетної програми «Будівництво футбольних полів зі штучним покриттям в регіонах України» у 2017-2018 роках.

Цьому зверненю передував висновок Рахункової палати в якому було встановлено, що бюджетна програма була впроваджена без жодних економічних обґрунтувань та з іншими порушеннями. Також за даними Рахункової палати, рішення про введення дозволу на 100% передоплату робіт з будівництва футбольних полів із штучним покриттям за бюджетні кошти стало однією з основних причин зловживань з боку підрядників та призвело до втрат бюджетних коштів. Тому на засіданні ТСК 13 лютого було ухвалено рішення про необхідність проведення Держаудитслужбою державного фінансового аудиту реалізації згаданої бюджетної програми.

Проте, 4 березня на мій запит, за підписом заступника Голови Держаудитслужби Юлії Солоняк приходить феноменальна відповідь, суть якої зводиться до того, що органи державного фінансового контролю наразі до 30 червня 2020 року перебувають у процесі перетворення в Офіс фінансового контролю, згідно Указу Президента України Зеленського від 08.11.19 р., а тому можливість проведення заходів державного фінансового контролю неможливе.

Отже, виявляється, що при реорганізації Держаудитслужби в Офіс фінансового контролю виникла ситуація, коли відбувається РОЗРИВ БЕЗПЕРЕРВНОСТІ у виконанні повноважень виконавчої гілки влади?!

Вакууму НЕ МОЖЕ БУТИ при виконанні державних повноважень! До моменту призначення нового суб’єкту влади, попередні органи виконують свої функції. Інакше настає ПОВНИЙ ПАРАЛІЧ всієї системи влади та державних механізмів!

Отже хочеться дуже вірити, що це не вищеописані ознаки колапсу системи державної влади України, а лише «самодіяльність» певних державних службовців. І також сподіваюсь, що новий прем‘єр-міністр Денис Шмигаль розуміє всю небезпеку ситуації, яка склалася, а тому відреагує належним чином на моє звернення на його ім‘я з вимогою надати доручення Держаудитслужбі (Офісу фінансового контролю) терміново провести державний фінансовий аудит фінансування і реалізації бюджетної програми «Будівництво футбольних полів зі штучним покриттям в регіонах України» у 2017-2018 роках та надати матеріали за результатами аудиту до ТСК.

undefined

undefined

16 березня 2020 11:55







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня повномасштабної війни

 

28 березня 2024 20:47

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня повномасштабної війни

 

27 березня 2024 18:50

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 762-го дня повномасштабної війни

 

26 березня 2024 19:55