Сьогодні 29 березня 2024 р.

Виконком УАФ затвердив тимчасовий протокол матчів в умовах карантину

Виконавчий комітет Української асоціації футболу затвердив Тимчасовий протокол для організації та проведення футбольних матчів в Україні серед професіональних футбольних клубів в умовах карантину з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби СОVID-19.

Згідно з документом визначено, зокрема, що футбольні матчі організовується в регіонах, в яких відсутні додатково встановлені обмеження органами державної влади та органами місцевого самоврядування, що перешкоджають проведенню матчу.

При проведенні матчів у регіонах із «зеленим» або «жовтим» рівнем епідемічної небезпеки повинно бути забезпечено дотримання вимог щодо перебування однієї особи на 5 кв. м. площі будівлі або території та фізичного дистанціювання між глядачами.

Матчі, які проводяться на території адміністративно-територіальних одиниць, де встановлено «помаранчевий» та «червоний» рівень епідемічної небезпеки, повинні відбуватися за участі не більше як 220 осіб.

У випадку, якщо групу гравців клубу переведуть на обов'язковий карантин або самоізоляцію, матч повинен відбутися за розкладом, якщо клуб буде налічувати щонайменше 13 заявлених футболістів команд клубу (включаючи принаймні одного воротаря).

При проведенні матчів без глядачів одночасно по всій території стадіону можуть перебувати не більше 220 осіб.

За рішенням клубу-господаря матчу допускається проведення прес-конференції із журналістами. Кількість учасників прес-конференції повинна не перевищувати однієї особи на 10 метрів квадратних приміщення, де проводиться прес-конференція.

У разі прийняття рішення про проведення матчу з глядачами команда-господар повідомляє про це організатора змагань для отримання відповідного погодження.

Продаж квитків організовується таким чином, щоб забезпечувалось дистанціювання в 1,5 метри між глядачами на трибунах. Продаж квитків повинен забезпечувати наявність вільних місць спереду, позаду, збоку, по діагоналі, та забезпечити допуск не більше ніж 25 відсотків вболівальників від числа вболівальників, яких здатні вмістити сектори.

Продаж квитків здійснюється лише онлайн, при умові дотримання процедури ідентифікації особи. Вхід на стадіон здійснюється виключно при наявності квитка з особистими даними глядача та документу, що посвідчує особу.

У випадку проведення матчу із допуском глядачів уболівальникам команди гостей дозволено відвідування матчів в кількості, що не перевищує 25% від місткості сектору команди гостей, місткість якого повинна становити не менше 5% від загальної місткості стадіону.

Проект документу був розроблений та погоджений Дирекцією УПЛ, Адміністрацією ПФЛ, Комітетом професіонального футболу УАФ, Комітетом жіночого футболу УАФ, Комітетом з питань стадіонів та безпеки проведення змагань УАФ та Спортивно-медичним комітетом УАФ з урахуванням вимог, викладених у листі Міністерства охорони здоров'я України від 09.09.2020 № 26-04/26815/2-20, постанові Головного державного санітарного лікаря України від 03.09.2020 № 51, положень Циркуляру УЄФА № 66 від 31.08.2020, та схвалений до застосування листом Міністерства охорони здоров'я України від 24.09.2020 № 26-04/28547/2-20.

29 вересня 2020 14:50







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня повномасштабної війни

 

28 березня 2024 20:47

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня повномасштабної війни

 

27 березня 2024 18:50

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 762-го дня повномасштабної війни

 

26 березня 2024 19:55