Сьогодні 28 березня 2024 р.

Судаков: «У матчі за Суперкубок результат буде на першому місці»

Півзахисник «Шахтаря» поділився думками щодо надпринципового протистояння з «Динамо» та важливості перемоги в цій дуелі

– Георгію, підготовку до нового сезону і старт як у Чемпіонаті, так і єврокубках, ви розпочали під керівництвом нового головного тренера – Роберто Де Дзербі. Які враження від тренувань і роботи під керівництвом нового коуча?
– Без перебільшення: Роберто Де Дзербі – це фахівець високого рівня. Як у колишнього гравця, в нього чудове розуміння футболу. Відзначив би й зміни в тренувальному процесі, де відкрив для себе багато новацій. Бачу, що під враженнями й українські тренери. Звернув увагу, коли перебував на зборах із молодіжною збірною України, що Руслан Петрович Ротань у тренувальному процесі дещо перейняв у Роберто Де Дзербі. Вважаю, це можна вже сприймати, як своєрідний комплімент для італійського фахівця.

– Відсутність трофеїв в минулому сезоні створює на команду додатковий тиск: результат за будь-яку ціну?
– Здобули ми трофеї, чи ні, такий тиск на команду є завжди. Сам факт, що минулий сезон завершили без трофеїв, слугує додатковим стимулом у матчі з «Динамо» перервати серію й порадувати уболівальників перемогою. Всі хочуть відчути смак перемоги, а команді це додасть впевненості в подальшій боротьбі.

– Матч проти «Динамо» в Суперкубку стане першим українським «ель класико» в новому сезоні. Чи надаєте особливого значення перемозі в цьому протистоянні?
– Ні для кого не секрет, що матчі проти «Динамо» завжди мають особливе значення. В поєдинку за Суперкубок результат буде на першому місці, адже перемога матиме для нас дуже принципове значення.

– Після тривалої перерви, вболівальники знову повернулися на стадіоні. Наскільки важлива, особливо в таких матчах, як із «Динамо», підтримка 12-го гравця?
– Не став би виокремлювати лише зустріч із «Динамо», адже підтримка 12-го гравця для нас має значення у всіх без винятку матчах. Глядачі на трибунах – це своєрідний стимул, який додає нам впевненості та мотивації на полі.

– Новий сезон, нові завдання, нові виклики. Яку мету ставите особисто перед собою на цей чемпіонат?
– Уже другий сезон перебуваю з першою командою. Хочеться закріпитися в основі й починати матч у складі зі стартових хвилин не лише в чемпіонаті України, а й у Лізі чемпіонів.

22 вересня 2021 12:10







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня повномасштабної війни

 

27 березня 2024 18:50

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 762-го дня повномасштабної війни

 

26 березня 2024 19:55

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 760-го дня повномасштабної війни

 

24 березня 2024 21:00