Сьогодні 20 квітня 2024 р.

Евтушенко: «День рождения 1 января – двойной празник!»

Знаменитий атакуючий півзахисник «Динамо» 80-х Вадим Євтушенко, який з успіхом грав у Швеції, сьогодні відзначає визначний ювілей – 60 років!

– Який у вас настрій, як збираєтеся відзначати ювілей?
– Настрій хороший, якщо абстрагуватися від цифр (посміхається). Відзначати збираюся в ресторані в колі своїх близьких друзів і знайомих. Будуть мої партнери по «Динамо», з якими я свого часу грав, і інші мої близькі друзі. Сподіваюся, буде весело.

– 60 років – прекрасна дата, а на який вік відчуваєте себе внутрішньо?
– Якщо чесно, трохи сумно від таких цифр, звичайно, відчуваю себе молодшим. Не знаю, на скільки саме, але молодшим. Неймовірна дата. Раніше, коли був молодим, думав, що в 60 років людина вже старезний дід. Зараз, коли сам дожив до цього віку, такого відчуття немає.

– Який День народження вам найбільше запам'ятався за минулі роки?
– Мій День народження 1-го січня, тому кожне свято запам'ятовується. Особливо, коли були молодші, коли у всіх були маленькі діти, які завжди поруч, було легше збиратися. Раніше відзначали Новий рік з друзями у нас вдома, і це плавно переходило в святкування мого Дня народження. Це завжди було весело, цікаво, тому мені складно виділити якесь одне свято. Але з віком 1 січня стало не зовсім зручною датою. Діти виросли, друзі відзначають Новий рік у колі своїх сімей – з дітьми, онуками. Тому стало набагато складніше у День народження збирати своїх друзів. Цього разу, на щастя, більшість прийняли запрошення і знайшли можливість приїхати. Я дуже радий, що саме 1-го січня мені вдасться відзначити свій ювілей. Наприклад, 50-річчя мені довелося перенести на кілька днів пізніше.

– Цього року очікуєте сюрпризів? Є якісь побажання в плані подарунків?
– В такому віці сюрпризів, напевно, не очікують (посміхається). Найприємнішим буде побачити своїх колишніх партнерів по команді і просто добре разом відзначити не лише День народження, а й Новий рік. Це подвійне свято.

– Влітку ви покинули пост головного тренера «Черкаського Дніпра», чим займаєтеся зараз? Говорять про ваше призначення тренером «Вереса»...
– Приємно, що моя кандидатура розглядається серед претендентів на пост тренера. На даний момент я знаходжуся в творчій відпустці, чекаю якихось запрошень і пропозицій.

– Чи часто буваєте в офісі «Динамо»? З ким найбільше спілкуєтеся?
– Спілкуюся з динамівцями різних поколінь. У клубі зараз працюють Андрій Біба, Володимир Мунтян, Олексій Михайличенко, Володимир Безсонов, Володимир Веремєєв та інші. Спілкуюся з усіма, хто там зараз є, не лише з тими, з ким грав, але і з іншими співробітниками. «Динамо» – це рідний дім. Коли туди приходиш – відчуваєш себе своїм.

– Чи берете участь в матчах ветеранів?
– У міру можливості беру, але вже менше, тому що та ігор менше, і потрібно іноді більше думати про своє здоров'я.

– Ви – відомий експерт на телеканалах «Футбол 1»/»Футбол 2». Як вам ця роль?
– Мене радує, що я затребуваний, що люди хочуть чути мою експертну думку. Я не вважаю це своєю професією, але мені цікаво. На телеканалах «Футбол 1»/»Футбол 2» працюють хороші фахівці, які багато сил віддають для того, щоб подавати футбол в найкращому вигляді, на мій погляд. Я в силу своїх можливостей також намагаюся вносити свій вклад і бути максимально об'єктивним у оціночних моментах.

– Після «Динамо» і «Дніпра» ви грали в Швеції. Зараз часто буваєте в цій країні?
– Нечасто, але раз-два на рік буваю, все-таки там живуть мої діти, онуки. Тому, звичайно ж, їжджу туди, зустрічаюся з ними. На щастя, зараз технології пішли далеко вперед, Skype дуже допомагає бути на зв’язку і бачити один одного. Приємно, що внуки знають, хто їхні родичі, чекають на нас, хочуть, щоб ми приїжджали до них в гості. Це завжди хвилюючий і приємний момент, коли ми приїжджаємо до Швеції і зустрічаємося зі своїми рідними.

– Як поживають ваші сини? Вони приїдуть до вас на ювілей?
– Ні, вони, на жаль, не приїдуть. У них робота, а 2 січня – вже робочий день. Звичайно, хотілося б, щоб вони були присутні на Дні народження. Але ми вирішили, що ми краще вже зустрінемося трохи пізніше в Швеції.

1 січня 2018 10:25







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 786-го дня повномасштабної війни

 

19 квітня 2024 23:27

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня повномасштабної війни

 

18 квітня 2024 21:12

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 784-го дня повномасштабної війни

 

17 квітня 2024 22:34