Сьогодні 18 квітня 2024 р.

Олімпік – Динамо 1:4. Україна, 1-й тур. Звіт

Сергій ВОРОНЮК, «Футбольний клуб»

Стартова зустріч нової національної першості цікавила всіх насамперед з огляду на офіційний дебют Мірчи Луческу на чолі київського «Динамо».

Румунському фахівцеві довелося розпочинати турнірний шлях із ансамблем виконавців, далеким від бойового, що відбилося, зокрема, на центрі оборони, де в парі з Сиротою праворуч вийшов Кендзьора. Прогнозованою була поява в стартовому складі Тимчика та Супряги. Останнього, вочевидь, Луческу експлуатуватиме на позиції основного форварда – ефективні дії екс-дніпрянина на вістрі атаки в товариських матчах такий підхід тренера цілком виправдовують.

«Олімпік», що також не обійшовся без кадрових проблем, мав відчути на собі не тільки результати концентрованої підготовчої роботи опонента в нетривале міжсезоння, а перш за все – наслідки емоційного «струсу», яким став прихід у «Динамо» досвідченого й авторитетного наставника. Зрозуміло, кожен із підопічних Луческу на старті сезону прагнутиме довести свою незамінність у колективі, який у новій формі від технічного спонсора увійшов, хочеться вірити, у нову вдалу смугу своєї історії.

Було б дуже символічно, якби Супряга на шостій хвилині відкрив рахунок у моменті, коли важче промахнутися. Але Владислав, перебуваючи прямо по центру воріт, примудрився не скористатися чудовим прострілом Де Пени.

Утім, хіба менш символічно, що перший гол оновленого «Динамо» записав на свій рахунок Буяльський – один із кращих гвардійців і снайперів попереднього, не надто вдалого сезону? Віталій завершив розіграш штрафного, розпочатий тим-таки Де Пеною та продовжений чудовим навісом Караваєва.

Уругваєць виявився чи не найкориснішим гравцем у складі номінальних гостей. Ще один його простріл призвів до автогола Завійського. А на 25-й хвилині Де Пена, вигравши боротьбу в повітрі після вибивання м’яча Бущаном, вивів Супрягу сам-на-сам, але той змарнував і цю нагоду.

А гол би киянам не завадив, адже суперникові трохи раніше вдалося скоротити рахунок – це Політило, залишившись без опіки захисників у центрі карного майданчика, ефектно в дотик переправив м’яч у дальній кут після передачі Чогадзе.

Іще раз довелося згадати про відсутність основних центрбеків «Динамо» наприкінці тайму, коли на ударній позиції після пасу з правого флангу опинився Шахаб. На щастя для біло-синіх, удар іранця пройшов поруч зі стійкою.

Отже, розслаблятися, втрачати пильність, навіть на тлі відчутної територіальної переваги та з гандикапом небезпечних моментів, динамівцям у жодному разі не можна було. Як і не годилося зменшувати тиск на ворота «Олімпіка».

У цьому плані ефективною стала заміна Цитаїшвілі на Родрігеша. Люксембуржець зіграв ключову роль у гольовій атаці на 56-й хвилині: вийшов переможцем у жорсткій боротьбі за м’яч і гострим пасом відсік Буяльського від опікунів. Після прострілу Віталія Супрязі залишалося підставити ногу, аби відсвяткувати голом повернення в «Динамо».

На звання другого «джокера» ледь не першим торканням м’яча зробив вагому заявку Леднєв. Але Супряга знову схибив, вийшовши на побачення з Кичаком – низовий удар пройшов повз ціль. Такий собі хет-трик із втрачених нагод, який, напевно, має спонукати юного чемпіона світу позбутися подібної надмірної поблажливості.

Як приклад Циганков, котрий, повернувшись після травми, довів рахунок до великого більярдним ударом. Асистентом виступив Родрігеш, продемонструвавши в атаці ті якості, що за них його свого часу й запрошували до Києва. Здається, Луческу вдалося знайти для люксембуржця потрібні слова. Та й для решти його партнерів, які стартували в новому сезоні з упевненої та досить ефектної перемоги.

ОЛІМПІК – ДИНАМО 1:4 (Політило, 23 – Буяльський, 8, Завійський, 16, автогол, Супряга, 56, Циганков, 87)
Олімпік: Кичак, Пасич (Кириленко, 80), Зотько, Снурніцин (Неплях, 81), Лебеденко, Політило, Романовський (Кравчук, 74), Чогадзе (Лук’янчук, 66), Завійський, Тейшейра, Шахаб (Баланюк, 66).
Динамо: Бущан, Кендзьора, Тимчик, Сирота, Караваєв, Сидорчук, Буяльський (Леднєв, 66), Шапаренко (Андрієвський, 84), Цитаїшвілі (Родрігеш, 46), Де Пена (Циганков, 75), Супряга (Дуелунд, 84).
Арбітр – Козиряцький (Запоріжжя).
Попередження: Кичак (57) Де Пена (65).

21 серпня 2020 18:50







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Україна, 10-й тур. Зоря – Шахтар. Огляд перенесеного матчу

 

18 квітня 2024 18:29

Україна, 15-й тур. Олександрія – Оболонь. Огляд матчу

 

17 квітня 2024 21:30

Україна, 16-й тур. Минай – Динамо. Огляд матчу

 

17 квітня 2024 17:57