Сьогодні 16 квітня 2024 р.

Скрипник – найкращий тренер 6-го туру УПЛ

Всеукраїнське об'єднання тренерів з футболу аналізує підсумки чергового туру української Favbet Прем'єр-Ліги сезону-2019/20.

Матч проти «Динамо» – це випробування для будь-якої української команди, а надто для «Зорі» – команди, яка перебуває в становленні та перебудові, нещодавно вилетіла з єврокубків, а в особистих протистояннях з киянами не може виграти вісім матчів. Здобути нічию за обставин, які складалися проти тебе – почесно.

Тож наш сьогоднішній лауреат у Прем'єр-Лізі – головний тренер луганської «Зорі» Віктор Скрипник. Його підопічні відіграли два голи, здобувши вольову нічию з «Динамо» (2:2).

1. Номінальний результат команди – 5
(важливість, несподіваність, сила суперника, історична й турнірна складова)

Нічиєю проти суперника, який понад все прагнув виграти, «Зоря» вирішила відразу кілька стратегічно важливих завдань: не дала себе обігнати, зберегла місце в трійці, відновила психологічний комфорт у колективі, який, нагадаємо, щойно програв матчі за місце в груповому турнірі Ліги Європи іспанському «Еспаньолу».

2. Труднощі в вишикуванні та керуванні підопічними – 4
(травмовані/дискваліфіковані, особливі обставини)

Втрати луганців вважаємо суттєвими навіть на фоні дискваліфікації лідера атак Динамо Вербича: травмований найдосвідченіший захисник Вернидуб, за умовами орендних домовленостей не могли взяти участь у матчі півзахисник Леднєв і форвард Русин.

3. Майстерність в роботі з кадрами – 5
(гравці, використані не на своїх звичних позиціях та несподівані, але успішні нові обличчя у складі)

Попри втому та можливе емоційне вигорання після «Еспаньолу», Скрипник виставив бойовий склад. Єдина зміна, порівняно з показовим матчем-відповіддю проти іспанців, це вихід Юрченка замість Леднєва під нападниками. Досягти готовності складу вдалося завдяки ротації, проведеній в попередньому турі з «Карпатами».

4. Тренерська майстерність – 5
(різноманіття тактик, зміни по ходу матчу, використання людського фактору)

Скрипник використовує доволі рідкісну, як для сучасного українського футболу, тактику 4-4-2 «діамант». Саме її награвання на футболістах, більш звичних, скажімо, для нинішньої класики 4-2-3-1, потребувало певних перестановок і розуміння гри від підопічних. Тим приємніше, що тренерський штаб послідовний у вибраній тактиці, не змінює малюнок гри навіть проти найсильніших суперників. Саме ця агресивна, комбінаційна гра й принесла вольову нічию в матчі з «Динамо». Не звикли наші гранди до такого опонування в пересічних календарних матчах…

5. Накопичувальний критерій – 4
(якщо команда під керівництвом тренера кілька турів поспіль демонструє чіткий прогрес, постійне поліпшення результатів, тренерські новинки)

Після впевненого за результатом, але хиткого за злагодженістю гри старту, «Зоря» пережила тяжку поразку від «Олександрії» й виліт від «Еспаньола» в двоматчевому єврокубковому протистоянні. Розуміючи причини й, можливо, навіть неминучість нестабільних результатів у серпні, ми віддаємо належне тренерам луганців, які зуміли зберегти боєздатність і моральний дух у колективі. Це наразі найголовніша перемога колективу, який продовжує свою перебудову.

Лауреат 6-го ігрового дня в номінації «Тренер туру» Прем'єр-ліги:

Віктор Скрипник («Зоря»)
Середній бал - 4,6

2 вересня 2019 09:31







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Україна, 24-й тур. Металіст 1925 – Дніпро-1. Огляд матчу

 

15 квітня 2024 21:16

Україна, 24-й тур. ЛНЗ – Верес. Огляд матчу

 

15 квітня 2024 19:02

Україна, 24-й тур. Полісся – Колос. Огляд матчу

 

14 квітня 2024 20:33