Сьогодні 17 квітня 2024 р.

Костышин: «Сезон в УПЛ начнет тот же «Колос», который играл в первой лиге»

Наставник «Колоса» Руслан Костишин запевняє, що дебютний сезон в УПЛ почне та сама команда, котра навесні виступала в першій лізі.

– Руслане Володимировичу, у нашому футболі є давня «традиція»: клуб, який підвищується в класі, різко змінює склад, що не завжди спрацьовує. Отже, наскільки серйозні кадрові зміни очікуються в «Колосі»?
– У нашого клубу – свої традиції. Одна з таких – шанобливе ставлення до футболістів і розуміння: той, хто заслужив, має грати. За весь час свого існування, підвищуючись у класі, радикальних змін «Колос» не переживав. Тому можу з упевненістю сказати, що значних кадрових коливань не буде: новий сезон почне та сама команда, котра грала навесні поточного року. А от уже в ході чемпіонату побачимо, чи потрібні нам зміни.

– Минулого сезону однією з характерних рис Вашої команди був доволі віковий склад. А футболісти «з досвідом», із одного боку, надійні, проте з другого – від них навряд чи можна чекати фахового прогресу…
– Це ще одна традиція й одночасно моє бачення футболу. В «Колосі» завжди ставка робилася на такого типу виконавців. Справді, я усвідомлюю, що через цей фактор, можливо, у нас будуть ті чи інші труднощі, але то тільки життя покаже. От заслужила людина пограти в УПЛ, то що, треба шукати когось молодшого лише тому, що він молодший?

– Іншою характерною рисою ковалівців – цього разу беручи ігровий план – є вражаюча здатність швидко виходити з оборони в напад. Інколи виникає думка, що цьому елементу гри приділяється основна увага на тренуваннях. Чи так це насправді?
– Тут треба розглянути два окремі моменти. Так, ми справді добре виходимо із захисної фази гри в атакувальну. Проте, з другого боку, ми майже не забиваємо м’ячі після таких виходів. Чому? Мабуть, тому, що в Першій лізі зазвичай ми грали «першим номером», тобто більше атакували. Тепер, виступаючи в УПЛ, напевно доведеться багато оборонятися, тому маємо вдосконалити цей тактичний прийом

– Чим іще може здивувати «Колос» у плані тактики?
– Мені здається, у сучасному футболі ніхто нікого не може здивувати. Нам треба просто брати очки.

– Кіпера ковалівців Антон Яшков вважають найсильнішим у Першій лізі впродовж кількох останніх сезонів. Деякі експерти вважають, що він може стати одним із відкриттів і в Чемпіонаті УПЛ. На Вашу думку, хто ще з підопічних здатен приємно вразити нашу громадськість?
– Не хотів би називати прізвищ, виокремлюючи когось. Це не коректно. Так, маємо футболістів, які постійно прогресують. Маємо тих, хто стабільно виступає й не опускає підняту планку. Є ті, кому треба попрацювати над собою. Під час сезону все буде видно.

– Відомо, що принаймні рік «Колос» не гратиме вдома. Наскільки значна ймовірність, що незабаром клубний стадіон відповідатиме всім вимогам УПЛ?
– Буквально нещодавно у нас почалася перебудова «Колосу». Офіційно це реконструкція, але фактично йдеться про зведення нової споруди. Швидкість здачі об’єкта в експлуатацію залежить від будівельної компанії.

3 липня 2019 12:09







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Україна, 24-й тур. Металіст 1925 – Дніпро-1. Огляд матчу

 

15 квітня 2024 21:16

Україна, 24-й тур. ЛНЗ – Верес. Огляд матчу

 

15 квітня 2024 19:02

Україна, 24-й тур. Полісся – Колос. Огляд матчу

 

14 квітня 2024 20:33