Сьогодні 20 квітня 2024 р.

Украина, 11-й тур. Львов – Десна. Анонс

У неділю у Львові «Десна» проведе матч проти сусіда по турнірній таблиці – місцевого ФК «Львів».

ЛЬВІВ – ДЕСНА
7 жовтня
, початок – 14:00
Львів
, «Арена-Львів»
Головний арбітр: Микола Балакін (Київська область).

Пряма трансляція матчу на телеканалі «Футбол 1».

Теоретично, перемога над командою із Західної України може повернути «Десну» до першої шістки чемпіонату, тому, звісно, чернігівська команда налаштовується лише на максимальний результат.

Ще рік тому це протистояння викликало б підвищений інтерес, так як у минулому сезоні нинішній «Львів» носив назву «Верес» (Рівне). Навряд чи хтось забув, як за підсумками сезону-2016/17 чернігівці вперше завоювали путівку у Прем’єр-Лігу, але потім в еліту українського футболу замість «Десни» пустили клуб з Рівного…

Що ж… історія розставляє все по своїх місцях. Так що вже у нинішньому сезоні «Десна» все ж дебютувала у Прем’єр-Лізі, «Верес» змінив назву на «Львів» і, по суті, вже не має відношення до того клубу, безкомпромісна боротьба з яким по ходу сезону-2016/17 у Першій лізі закінчилася перемогою чернігівців на полі і у турнірній таблиці.

У нинішньому ж чемпіонаті команди хоч і мають порівнянну кількість очок, показують різні результати: якщо «Десна» – одна з найбільш безкомпромісних команд турніру, і має у активі всього 1 нічию (при 3 перемогах й 6 поразках), то «Львів» – одноосібний лідер Прем’єр-ліги за кількістю «мірних» результатів (нічиїх у львів’ян 5 при 2 перемогах й 3 поразках).

Що стосується цікавих статистичних показників, то перший же гол «Десни» у недільному протистоянні зі «Львовом» стане для господарів 50-м у чемпіонатах, а поразка буде для львів’ян 20-ою у рамках УПЛ. При цьому на «Арені-Львів» при Юрії Бакалові львів’яни ще не перемагали (2 нічиїх та одна поразка).

Історія протистоянь

Зі зрозумілих причин недільна зустріч буде першим матчем команд у рамках Прем’єр-Ліги. Правда у Першій лізі «Десна» та «Львів» провели 6 ігор, з яких 2 закінчилися перемогою «Десни», 1 – нічиєю й тричі сильнішим виявлявся «Львів». Так що найближчий матч – відмінний привід зрівняти статистику.

Останню перемогу у Львові над своїм нинішнім суперником «Десна» здобула 29 липня 2007 року. Тоді єдиний м’яч на 82-й хвилині забив Володимир Постолатьєв. Останній же раз команди зустрічалися у березні 2010 року, й тоді протистояння закінчилося з рахунком 0-0. Різниця забитих й пропущених м’ячів 5-6 на користь «Львова».

Додамо, що ФК Львів вирішив взяти собі історію рівненського клубу, тому не зайвим буде пригадати, як закінчився останній матч між командами:



Незважаючи на те, що з 1992 по 2001 рік команда під назвою «Львів» приймала участь у чемпіонатах України, нинішній клуб офіційно не має нічого спільного з тим «Львовом». «Львів» був утворений у 2006 році як правонаступник ФК «Газовик-Скала» (Стрий), а тому відразу почав виступи у Першій лізі.

Вже за підсумками сезону 2007/08 команда вийшла у Прем’єр-Лігу й підписала «зірку» – Владислава Ващука. Втім, утриматися в еліті львівському клубу не вдалося. Команда набрала 26 очок – стільки ж скільки й «Іллічівець». Але через більшу кількість перемог клуб з Маріуполя опинився на рятівному 14 місці, «Львів» – на 15.

Далі «зірка» «Львова» пішла на спад. У сезоні-2009/10 клуб зайняв 4 місце у Першій лізі, змінивши по ходу чемпіонату 5 наставників, у сезоні 10/11, втративши через фінансові труднощі більшість провідних гравців, «Львів» став п’ятим у Першій лізі, а вже за підсумками сезону 11/12 опинився на останньому, 18 місці у Першій лізі й припинив своє існування.

Варто згадати, що у сезоні-2010/11 командою керував Олександр Рябоконь, а найкращим бомбардиром «Львова» з 9 м’ячами став… Євгеній Чепурненко…

Повернувся у футбол «Львів» тільки у 2016 році, коли команда заявилася на чемпіонат України серед аматорів. Втім, далі події розвивалися стрімко: у 2017 році клуб отримує професійний статус й у сезоні-2017/18 займає 5 місце у групі «А» Другої ліги, а вже цього літа міняється місцями з «Вересом» й повертається у Прем’єр-Лігу.

7 жовтня 2018 10:26







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

«Динамо» провело тренування на клубній базі перед матчем чемпіонату

 

20 квітня 2024 17:19

Україна, 10-й тур. Зоря – Шахтар. Огляд перенесеного матчу

 

18 квітня 2024 18:29

Україна, 15-й тур. Олександрія – Оболонь. Огляд матчу

 

17 квітня 2024 21:30