Сьогодні 28 березня 2024 р.

Вербный: «У «Карпат» сейчас каждый матч за шесть очков»

У новому році без цього гравця середини поля важко уявити львівські «Карпати». Ще наприкінці літа він вирушив в оренду у винниківський «Рух», однак успішно повернувся до табору «зелено-білих» і, схоже, закріпив за собою місце у стартовому складі. Назару лише 20, проте за його спиною значний досвід виступів у Прем’єр-лізі. У Вербного, як і його команди, попереду нові виклики. Найближчий з них – двобій з «Чорноморцем» наступної суботи.

– Назаре, під час зимової паузи ти повернувся в «Карпати» після оренди у винниківському «Русі». Як оціниш виступи команди в новому році?
– Думаю, що ми могли стартувати трошки краще і взяти більше очок. Попереду у нас багато відповідальних матчів, у кожному з яких треба демонструвати свою кращу гру.

– На скільки сильно змінилися «Карпати» за час твоєї відсутності?
– Команда оновилась, з’явилися нові виконавці. Разом з тим, зі Львова поїхали досвідчені футболісти. Також можу сказати, що період у «Русі» згадую з позитивом, адже там я отримував ігрову практику, а це дуже важливо для молодого гравця. Можу тільки подякувати винниківському клубу за той час, який провів там.

– В «Русі» ти почав виконувати пенальті.
– У нас був перелік штатних пенальтистів, однак їм не таланило і тренерський штаб вирішив щось змінити. Тоді пробиття пенальті довірили мені. Пощастило, що не схибив і шансом скористався. До речі, штатним пенальтистом я був ще у карпатівській школі (посміхається).

– Відчув, що за час оренди додав у певних показниках?
– Мені здається, що передусім почав більше грати на атаку. Напевно, кожному футболісту хочеться більше атакувати, проте в мене така позиція, що потрібно також страхувати партнерів і відбирати м’ячі. Мені подобається це робити.

– Не так давно ти був лідером молодіжної команди «Карпат» і добре знаєш рівень молодіжної першості. Минулого року ти спробував свої сили у Першій лізі. Різниця між турнірами дуже суттєва?
– У Першій лізі твої суперники, в основному, досвідчені гравці. Як на мене, в таких умовах грати важче. В турнірі дублерів виступають твої однолітки. Перш за все, різниця у фізичному плані.

– Середина поля «Карпат» насичена легіонерами. Як тобі взаємодіяти з Карраскалем, Ді Франко, Ербесом?
– Мені подобається грати, як з легіонерами, так і з українцями. Головне, щоб люди з якими граєш поруч, допомагали тобі, а ти – їм. Можливо, у нас ще немає ідеального спілкування через мовний бар’єр, але ми добре один одного розуміємо. Це стосується і гри, і побуту, де ми часто жартуємо.

– Кого з гравців вважаєш ідеалом на своїй позиції?
– Відзначив би Раджу Наінгголана з «Роми». Також імпонує Нголо Канте з «Челсі». Останнім часом почала подобатися гра барселонця Серхіо Бускетса.

– Попереду на команду чекає зустріч з «Чорноморцем». Це буде гра за шість очок?
– У нас зараз практично кожен матч за шість очок. Потрібно набирати залікові бали і підніматися в таблиці, щоб уникнути вильоту і зони плей-оф. Не варто брати до уваги той факт, що одесити останнім часом не вигравали. «Карпати» повинні грати у якісний футбол і здобувати перемогу. Думаю, всі хлопці будуть серйозно налаштовані на це протистояння.

– У 2016-му році ти дебютував в УПЛ якраз в поєдинку проти «Чорноморця». Нещодавній двобій з «моряками» запам’ятався конфліктом з Кирилом Ковальцем. Матчі проти цієї команди особливі для тебе?
– Виходить так, що протистояння з «Чорноморцем» стають багатими на події для мене (посміхається). Про конфлікт з Ковальцем ми вже забули. Поговорили тоді з Кирилом і все вирішили. Сподіваюся, попереду будуть нові цікаві і успішні матчі.

27 березня 2018 11:22







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

УПЛ, 22-й тур. Рух: у фокусі – ЛНЗ

 

28 березня 2024 16:00

УПЛ, 22-й тур. Кривбас готується до Вереса

 

28 березня 2024 11:39

Україна, 17-й тур. ЛНЗ – Минай. Огляд матчу

 

23 березня 2024 18:46