Сьогодні 20 квітня 2024 р.

Хацкевич – лучший тренер, Вербич – лучший игрок 3-го тура УПЛ

Центральним протистоянням третього туру став матч «Динамо» проти «Шахтаря» – класичне українське протистояння, один із найбільш інформативних поєдинків, які може запропонувати вболівальнику східноєвропейський футбол. Чергову – вже третю поспіль, з урахуванням суперкубка, перемогу в цьому двоборстві здобули динамівці.

Тож сьогоднішній лауреат – головний тренер «Динамо» Олександр Хацкевич. Його підопічні зуміли здолати донеччан (1:0), продовжуючи йти в лідерах УПЛ з абсолютним показником.

1. Номінальний результат команди – 5
(важливість, несподіваність, сила суперника, історична й турнірна складова)

Класичне є окрасою українського футболу, але також і надзвичайно важливим з турнірної точки зору матчем. Обидві команди стартували в чемпіонаті з двох перемог, отож до очного протистояння підходили з абсолютним показником – і без втрат. До того ж, «Шахтар» прагнув реабілітації за суперкубковий програш. Тобто, центральний матч туру проходив за високої спортивної мотивації.

2. Труднощі в вишикуванні та керуванні підопічними – 4
(травмовані/дискваліфіковані, особливі обставини)

Травма не дозволила зіграти напівоборонцю Шапаренку, все ще набирають форму літній новачок бразилець Сідклей та віце-чемпіон світу хорват Пиварич, якому потрібен час, аби оговтатися після участі в Мундіалі. Втім, у донеччан втрати були не меншими: відсутність Кривцова та Ордеця ослабила та робила практично безальтернативною оборону, а травма Кайоде не дозволила варіювати нападом.

3. Майстерність в роботі з кадрами – 5
(гравці, використані не на своїх звичних позиціях та несподівані, але успішні нові обличчя у складі)

За відсутності Пиварича позицію лівого захисника закриває фланговий універсал Морозюк. Уже звичним є використання Шепелєва на вершині центрального трикутника у півзахисті киян. За великим рахунком, найбільша заслуга тренерського штабу киян – у стабілізації складу, який стає все більш зіграним та прогнозованим. Тож навіть після літніх втрат та значного скорочення глибини заявки «Динамо» лишається боєздатним.

4. Тренерська майстерність – 5
(різноманіття тактик, зміни по ходу матчу, використання людського фактору)

Весняні знахідки Хацкевича продовжують лишатися ефективними проти «Шахтаря». По суті, це повернення до давніх динамівських ігрових традицій: великої інтенсивності гри, високого пресингу, значних обсягів виконаної роботи – як у грі з м’ячем, так і без м’яча. Нинішнє «Динамо» орієнтується на швидкість флангів та особливу в’язкість центрального плацдарму. Це забезпечує тріо центрхавів та форвард Бесєдін. Фактично, навіть в грі на своїй половині, суперник не почувався вільним, тому що господарі високо зустрічали донеччан та за рахунок бігової роботи патрулювали всю середню та фінальну третини поля.

5. Накопичувальний критерій – 5
(якщо команда під керівництвом тренера кілька турів поспіль демонструє чіткий прогрес, постійне поліпшення результатів, тренерські новинки)

Від часу весняної поразки в фіналі кубка на початку травня «Динамо» не програє не лише «Шахтарю», але й будь-кому із суперників. У Прем’єр-лізі це четверта поспіль перемога киян, а загальна динамівська безпрограшна серія (включаючи літні спаринги) досягла 13 матчів. 11 перемог та дві нічиї за період від восьмого травня донині.

Лауреат 3-го ігрового дня в номінації «Тренер туру» Прем'єр-ліги:
Олександр ХАЦКЕВИЧ («Динамо»)
Середній бал – 4,8

Крім того, УПЛ, опитавши фахівців, які входять до експертної ради, визначила найяскравішого футболіста з усіх, які взяли участь у матчах 3 туру.

Хто увійшов до складу експертної ради? Артур Валерко, Олег Венглинський, Сергій Нагорняк, Ігор Шуховцев, Геннадій Орбу, Йожеф Сабо, Олександр Сопко, Степан Юрчишин, Анатолій Чанцев, Ігор Яворський.

За підсумком голосування перемогу здобув нападник «Динамо» Беньямін Вербич, який у матчі з «Шахтарем» забив єдиний м’яч. За нього віддали голоси вісім респондентів із десяти
.

6 серпня 2018 14:31







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Україна, 10-й тур. Зоря – Шахтар. Огляд перенесеного матчу

 

18 квітня 2024 18:29

Україна, 15-й тур. Олександрія – Оболонь. Огляд матчу

 

17 квітня 2024 21:30

Україна, 16-й тур. Минай – Динамо. Огляд матчу

 

17 квітня 2024 17:57