Сьогодні 19 квітня 2024 р.

Де Пена: «Моє здоров'я вже в нормі, я готовий тренуватися та грати»

Уругвайський півзахисник «Динамо» розповів про перенесений вірус та повернення до тренувань у групі.



– Карлосе, ще вчора ти тренувався за індивідуальною програмою, а сьогодні приєднався до групи. Медичний штаб оцінив твій стан позитивно та дав добро на повноцінні тренування?
– Так, на щастя, зараз уже все гаразд. Я переніс COVID-19, коли був на батьківщині. Крім того, я мав тривалий переліт з Уругваю до України. Тож учора я займався за індивідуальною програмою. А сьогодні вранці медичний штаб повністю перевірив мій стан – серце, легені, і це тестування показало, що все гаразд. Лікарі дали добро, і я можу приступати до роботи. Вже ввечері я працював у групі. Дуже щасливий знову тренуватися із партнерами по команді. Моє здоров'я вже в нормі, я готовий тренуватися та грати.

– Під час відпустки ти займався за індивідуальною програмою, яку розсилав гравцям тренер із фізпідготовки, чи вірус порушив плани?
– Звичайно, я виконав усю програму, яку мені надіслав медичний штаб. Я тренувався вдома, виконував бігову роботу, силові вправи. Потім, коли підхопив COVID, намагався себе не навантажувати, але й не припиняв тренування – робив вправи на розтяжку, рухові вправи. При цьому дослухався рекомендацій лікарів, які радили обмежити навантаження. Але до хвороби я виконав всю програму, тому зараз я в потрібних кондиціях і готовий до роботи на зборі.

– Вечірнє тренування другого дня видалося насиченим на удари по воротах, завершення атак. Були ефектні удари, сейви. Ти отримав задоволення після перерви без футболу?
– Звичайно! Атакуючі гравці, звичайно, люблять такі тренування, насичені завершенням атак, ударами по воротах. А ось для голкіперів це, звичайно, не завжди насолода, але всім приносить користь. Це було дуже хороше і захоплююче тренування, яке, до того ж, завершилося міні-турніром. Поступово ми набираємо форму, з кожним днем ​​все додаємо. Вже за кілька днів ми проведемо перший контрольний матч. Сподіваюся, ми забиватимемо такі ж голи і в матчах.

– Сьогодні твоя команда не виграла турнір?
– Так, я грав у команді в помаранчевих манішках – серед найдосвідченіших гравців. А перемогли «сині». Але в наступному міні-турнірі ми постараємося взяти реванш.

– Цієї зими «Динамо» проведе цілих три збори. Ти готовий морально до такої тривалої підготовки в очікуванні офіційних матчів?

– Цілком. Адже ми розуміємо, що перша гра відбудеться аж 26 лютого. Зате у нас багато часу щоб набрати хорошу форму, як слід підготуватися до сезону, зіграти більше спарингів. Я радий, що ми проводимо перший збір у Іспанії. Тут чудовий готель, выдмынне поле для тренувань, прекрасна погода. У Туреччині у нас теж будуть хороші умови та відмінні спаринги. Тож збори у нас будуть якісні.

– Ти, напевно, почуваєшся в іспаномовній країні як удома?

– Звичайно, тут все мені як рідне – і мова, і їжа. Неподалік мешкають мої друзі. Можливо, вони завітають на один із наших матчів. Та й загалом Іспанія – ідеальне місце для тренувальних зборів. Готель чудовий, тут є все для якісного відпочинку та тренувань.

– В Уругваї зараз літо. Чи легко тобі було повернутися з літа до зими?

– Так, в Уругваї зараз справжня спека. Я майже щодня відпочивав на пляжі, насолоджувався. А в Україні я був лише кілька годин – прилетів увечері 16 січня, переночував на базі, а вранці ми вже вирушили до Іспанії. А тут погода далеко не така, як у Києві. Звичайно, не літо, але все одно досить тепло.

– Коли твоя сім'я планує повернутися до Києва?
– Відразу після моїх зборів, тобто у лютому, коли я повернуся до Києва, вони прилетять до мене. Поки дружина та дитина залишилися в Уругваї, з родиною, друзями. У них також був COVID, але, на щастя, всі перенесли його нормально. Тепер вони чекають на наше повернення до Києва та прилетять до мене.

19 січня 2022 10:28







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Україна, 10-й тур. Зоря – Шахтар. Огляд перенесеного матчу

 

18 квітня 2024 18:29

Україна, 15-й тур. Олександрія – Оболонь. Огляд матчу

 

17 квітня 2024 21:30

Україна, 16-й тур. Минай – Динамо. Огляд матчу

 

17 квітня 2024 17:57