Сьогодні 29 березня 2024 р.

ТМ. Днепр – Сигма (Чехия) 0:1. Опять проигрыш…

У порівнянні з позавчорашнім матчем проти «Аустрії» (0:3) стартовий склад дніпрян змінився більш, ніж на половину. Місце на останній межі тепер одразу зайняв Кліщук, в центрі захисту пару Логінову склав не Гуйе, а Сваток, у той час, як зліва в обороні Шаповал замінив Польового. Змінилася і трійка півзахисників – замість Сніжка, Назаренка і Тейлора на поле вийшли Ді Франко, Коркішко і Булеца.

У стартові хвилини гри дніпряни одразу позначили свою перевагу, як у триманні м’яча, так і у гостроті. Перший небезпечний момент біля воріт «Сігми» спортклубівці створили на 7-й хвилині, коли після хорошої комбінації Булеца влучив у захисника знаходячись практично на лінії воротарського майданчику. Невдовзі той же Булеца підступно виконав штрафний удар з гострого кута, і знову захисник чеської команди вибив м’яч буквально з лінії воріт. Далі Хобленко головою замикав навіс Адамюка, але м’яч пройшов вище воріт. Була у стартовій 15-хвилинці і гостра контратака дніпрян три в два, але довести її до удару не вдалося, а на 20-й хвилині Шаповал увірвався у штрафний майданчик суперника і небезпечно прострілив вздовж воротарської, але ніхто з партнерів передачу так і не замкнув.

Тільки після цього чехи провели першу гостру атаку, в результаті якої Кліщуку вдалося перервати непростий удар-простріл Заграднічека. А далі був роковий штрафний удар – Фалта виконав його так, що м’яч зачепив стінку і дезорієнтувавши Кліщука, влетів у сітку. Так, маючи за ходом матчу достатню ігрову перевагу, спортклубівці знову на цих зборах опинилися у ролі команди, якій доводиться відіграватися.

Друга половина першого тайму пройшла у рівній грі, і за цей час на дві команди було завдано лише один удар по воротах – незадовго до перерви Булеца зі штрафного перевірив пильність голкіпера з далекої відстані.

У перерві тренерський штаб дніпрян не став даватися до кардинальних перемін у складі, змінивши тільки квартет виконавців, випустивши по позиціях Гуйе, Кравченка, Вакулка і Назаренка. Саме останній, в день свого 20-річчя, змусив діставати м’яч з сітки воріт голкіпера суперника, реалізувавши вихід сам на сам після пасу Адамюка, але лайнсмен в цьому епізоді зафіксував офсайд. Ще перед цим Вакулко кидав у прорив Хобленка, але подальшій простріл Олексія до партнерів не дійшов. Той же Хобленко не влучив у ворота з близької відстані, коли Кравченко вирішив швидко розіграти штрафний, знайшовши неочікуваним пасом для суперників, форварда дніпрян практично на лінії воротарського майданчику.

На все це «Сігма» відповіла потужним ударом в поперечину на 64-й хвилині матчу. За 15 хвилин до фінального свистку дніпряни мали чудовий шанс відновити рівновагу, коли Вакулко розрізною передачу кинув у прорив Назаренка, але ювіляр, вийшовши сам на сам із голкіпером, пробив вище воріт. Був хороший момент і у чехів, коли Юніс не влучив у ворота з близької відстані, головою замикаючі навіс зі штрафного.

В кінці гри дніпряни пішли вперед вже великими силами, подовгу тримаючи м’яч неподалік штрафного майданчику суперників, заробили кілька перспективних стандартів, але завдати заключного влучного удару ніяк не вдавалося, а на останній хвилині гри захисники «Сігми» двічі блокували постріли в межах штрафного майданчику від Назаренка і Кравченка. У підсумку гра так і закінчилася мінімальною поразкою дніпрян.

ДНІПРО (Україна) – СІГМА (Оломоуц, Чехія) – 0:1
Гол:
Фалта (23).
Дніпро: Кліщук (Юрчук, 61), Адамюк (Чичиков, 61), Сваток (Лопирьонок, 61), Логінов (Папа Гуйе, 46), Шаповал, Батагов (Кравченко, 46), Коркішко (Лукас Тейлор, 61), Когут (Вакулко, 46), Ді Франко (Сніжко, 61), Булеца (Назаренко, 46), Хобленко (Бєляєв, 71).
Сігма: Мандоус (Бухта, 46), Ємелка (Штерба, 46), Латал, Бенеш, Сладкі (Піларж, 46), Гоуска (Данек, 46), Грешшак (Змрзли, 46), Фалта (Златоглавек, 75), Заграднічек, Гала (Шип, 67), Хітіл (Юніс, 46).
Попередження: Коркішко (38) – Гоускса (43), Латал (73), Златоглавек (83).

1 лютого 2020 18:48







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

УПЛ, 22-й тур. Рух: у фокусі – ЛНЗ

 

28 березня 2024 16:00

УПЛ, 22-й тур. Кривбас готується до Вереса

 

28 березня 2024 11:39

Україна, 17-й тур. ЛНЗ – Минай. Огляд матчу

 

23 березня 2024 18:46