Сьогодні 29 березня 2024 р.

Для клубів УПЛ відбувся семінар щодо застосування системи VAR

У Будинку футболу пройшов спільний з Комітетом арбітрів УАФ семінар для представників футбольних клубів УПЛ стосовно застосування системи VAR у матчах чемпіонату України сезону-2019/20.

До участі у семінарі були запрошені представники тренерського штабу та капітани всіх команд чемпіонату (на захід не прибули представники «Дніпра-1» та «Зорі»). Перед ними виступили Голова Комітету арбітрів Української асоціації футболу Лучано Лучі, інструктор ФІФА Віктор Дердо, перший віце-президент УАФ Олег Протасов і Виконавчий директор Української Прем'єр-Ліги Євген Дикий.

Куратори арбітражу пояснили всі тонкощі роботи системи VAR, акцентувавши увагу на найрозповсюджених спірних моментах, розглянувши приклади на матчах Ліги чемпіонаті та різних чемпіонатах Європи, де система відеодопомоги арбітрам уже успішно працює.

У свою чергу Лучано Лучі повідомив, що чотири арбітри (Євген Арановський, Сергій Бойко, Микола Балакін та Віталій Романов) пройшли тренінг із застосування VAR та були сертифіковані до виконання відповідних функцій, а Катерина Монзуль зможе працювати як арбітр лише в полі.

Акцентував куратор арбітражу й увагу на деяких технічних моментах. Система застосовуватиметься лише на двох матчах туру. Відбір цих поєдинків відбуватиметься відштовхуючись від можливості швидкого переїзду відповідно обладнаного автомобіля з одного стадіону на інший у визначений термін (відстань не повинна перевищувати 500 км між містами), можливості телетранслятора забезпечити необхідну картинку й кількість камер, важливості матчу та місця в турнірній таблиці, яке посідає команда.

Нагадаємо, система VAR уперше буде застосована в УПЛ цього уїк-енду на матчах «Динамо» – «Ворскла» (22 лютого) та «Шахтар» – «Десна» (23 лютого).

Додамо, що «Динамо» на цьому заході представляли капітан Сергій Сидорчук і керівник наукової групи Олександр Козлов.

19 лютого 2020 20:14







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

УПЛ, 22-й тур. Рух: у фокусі – ЛНЗ

 

28 березня 2024 16:00

УПЛ, 22-й тур. Кривбас готується до Вереса

 

28 березня 2024 11:39

Україна, 17-й тур. ЛНЗ – Минай. Огляд матчу

 

23 березня 2024 18:46