Сьогодні 29 березня 2024 р.

Дніпро-1 – Олімпік 2:0. Україна, 1-й тур. Звіт

Абсолютно заслужену дебютну перемогу дніпрянам у Прем'єр-лізі забезпечили швидкі голи Сергія Булеци та Владислава Супряги. 

В дебютному матчі в Прем’єр-лізі тренерський штаб дніпрян в основному виставив усіх тих, хто кував перемогу команди навесні у першій лізі, додавши до них двох чемпіонів світу – Булецу і Супрягу. Крім того, зазначимо, що одразу четверо спортклубівців взагалі зіграли свій перший матч на рівні вищого національного дивізіону – це Кліщук, Батагов, Назаренко і Булеца.

І ось саме володарю «срібного м’яча» чемпіонату світу U-20 знадобилося менше, ніж півтори хвилини для того, щоб відзначити свій дебют в УПЛ і першим голом, який став історичним для клубу : Когут прострілив з правого флангу, Супряга до кінця поборовся із захисником і лежачи відкинув м’яч під удар Булеці, який у дотик спрямував м’яч у сітку – 1:0!

Забивши швидкий гол дніпряни спокійно продовжили контролювати ситуацію на полі, чекаючи свого наступного шансу і досить скоро господарі подвоїли рахунок. Тепер же результативною стала атака лівим флангом, де Назаренко втік від опікуна і прострілив у воротарський майданчик, а там Супряга випередив суперника і у дотик відправив м’яч у сітку – 2:0! Для Влада цей гол також став дебютним в УПЛ!

Гості постаралися перевести гру на половину поля дніпрян, але перший їх удар на 12-й хвилині був настільки неточним, що м’яч пішов в аут. А от вже наступна атака була досить гостра, при цьому організував її Політило, який на своєму шляху встиг наступити на Романюка (арбітр фол не побачив), після чого прострелив у штрафний майданчик, де передачу партнера замикав Ксьонз – вище воріт.

У свою чергу, дніпряни не збиралися відсиджуватися в обороні. Назаренко обіграв двох суперників на фланзі і відкотив м’яч під удар Батагову – Арсеній пробив точно під поперечину, але несильно, давши можливість Пенькову зробити перший сейв. Проте, все ж таки «Олімпік» поступово став прибирати ініціативу до себе, виконавши к середині першого тайму кілька перспективних стандартів, але захист господарів впевнено їх ліквідував. А на 24-й хвилині Кліщук підстрахував захисників, і зіграв за межами штрафного майданчику, вибивши м’яч в падінні головою.

Дніпряни намагалися діяти на контратаках, використовуючи швидкість Назаренка і Супряги. Кілька раз саме вони організовували гострі випади, але до удару справу довести не вдавалося. На 32-й хвилині господарі вже провели масовану атаку, яка закінчилась ударом Назаренка метрів з десяти, але зараз надійно зіграв Пеньков. Невдовзі доннетчани заробили дуже небезпечний штрафний – удар виконав Ксьонз, і м’яч пролетів поруч із стійкою. А після наступного штрафного з гострого кута вже у гру вступив Кліщук, кулаками відвівши загрозу від власних воріт. На це дніпряни відповіли атакою на 39-й хвилині, коли після прострілу з правого флангу Когута, Гришко ледве не зрізав м’яч у власні ворота, і Пенькову ногою довелося рятувати ситуацію.

Другий тайм, як і перша половина гри, розпочалася атаками дніпрян, і вже на 47-й хвилині Когут головою замикав розіграш кутового, але м’яч потрапив прямо у руки Пенькову. На це гості відповіли потужним ударом Вантуха, і Кліщуку довелося демонструвати усю свою майстерність, щоб відбити цей постріл на кутовий.

У свою чергу Супряга продовжував терзати захист суперника. В одному з епізодів Абубакар тільки ціною жовтою картки зумів зупинити прохід Влада – зі стандарту подав Булеца, а Логінов ледве не переправив м’яч у сітку.

Дніпряни продовжували контролювати ситуацію на полі, не даючи супернику вільностей біля своїх воріт. Тільки на 66-й хвилині гості вивели на удар Завійського, який пробив метрів з восьми вище поперечини. Наступного разу гості створили небезпеку біля воріт дніпрян на 74-й хвилині, коли Кліщук потягнув удар Діейе з нижнього кута. Останній свій шанс переломити хід гри гості втратили вже незадовго до фінального свистка, коли Генадій Пасіч не влучив у ворота з близької відстані.

Отже, дніпряни у своєму дебютному матчі в УПЛ здобувають абсолютно заслужену перемогу!

ДНІПРО-1 – ОЛІМПІК – 2:0
Голи: Булеца(2), Супряга (9)
Дніпро-1: Кліщук, Романюк, Лопирьонок, Логінов,  Шаповал, Батагов, Когут, Булеца (Коркішко,73), Назаренко (Загальський,78), Чичиков, Супряга.
Олімпік: Пеньков,Вантух, Абубакар, Гришко, Трубочкін (До Куто Тейшейра,46) Завійський (Г.Пасіч,82), Цимбалюк (Драман,58), Ксьонз, Політило, Фрейтас Де Алмейда, Діейе.
Попередження: Батагов (18), Романюк (34), Абубакар (56), Гришко (90+3).

 

31 липня 2019 21:00







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

УПЛ, 22-й тур. Рух: у фокусі – ЛНЗ

 

28 березня 2024 16:00

УПЛ, 22-й тур. Кривбас готується до Вереса

 

28 березня 2024 11:39

Україна, 17-й тур. ЛНЗ – Минай. Огляд матчу

 

23 березня 2024 18:46