Сьогодні 20 квітня 2024 р.

Клищук: «Хочу доиграть сезон, чтобы все было по-честному»

Голкіпер «Дніпра» Андрій Кліщук карантин проводить вдома в Одесі. Гравець розповів про свої справи та ситуацію в місті.

– Судячи з регулярних дописів у соцмережах, час на карантині проводиш активно. Розкажи, чим займаєшся? Як проходить зазвичай твій день?
– Весь час присвячую родині – сину та дружині. І не забуваю, звичайно, про тренування. Займаюся і з тренером, і також індивідуально. Робив пробіжки, грали через сітку з Юрою Вакулком. Також, поки не заборонили, прогулювалися біля моря, дихали свіжим повітрям. Тепер доводиться обмежуватися коротенькими прогулянками у затишних місцях, де нікого немає.

– Якраз хотів запитати, чи вдається з м’ячем зустрічатися. Виходить, що разом з Вакулком є можливість не забувати професійні навички?
– Так, ми знайшли невеличкий клаптик, де можна через сітку пограти, у два дотики, відпрацювати передачі. Але, звичайно, дуже скучили за повноцінними тренуваннями. Сподіваємось, що все владнається якомога скоріше, зможемо відновити тренування та чемпіонат, займатися улюбленою справою.

– Незвично, напевно, цієї пори року перебувати вдома, багато часу проводити разом з сином?
– Звичайно, у все це якось досі не віриться. Таке враження, що минули не декілька тижнів карантину, а два-три місяці. Ніби все це триває довше, ніж зимова відпустка.

– Потяги та автобуси не ходять. Розкажи, як там в Одесі? Вже настала красива весна?
– Погода в нас гарна. Вдень десь 16-18 градусів. Ходимо вже без верхнього одягу – достатньо спортивного костюму. Дуже шкода, що за такої погоди не дозволяють гуляти біля моря. Усі сидять вдома, а не насолоджуються прогулянками, свіжим повітрям, пейзажами. Ситуація у місті, в цілому, спокійна. Але незвично бачити порожні вулиці. Люди намагаються здебільшого витримувати карантин, виходять лише до магазину. Принаймні, про це можу судити з моїх друзів.

– Вакулко поруч, а з іншими гравцями зв’язок підтримуєш?
– Так, телефонуємо один одному, пишемо повідомлення. Але сумуємо за живим спілкуванням. Сподіваємось, що загальна наша зустріч відбудеться вже незабаром: будемо разом жартувати, тренуватися.

– Багато розмов точиться з приводу того, чи варто догравати чемпіонат. Яка твою думка?
– Як футболіст хочу дограти цей сезон, щоб все вирішувалося на полі, а не у кабінетах, щоб усе було по-чесному. Хочеться, звичайно, грати, а не сидіти вдома на карантині.

– Готовий закінчити цей чемпіонат та без перерви одразу розпочати новий?
– Чому б ні? Адже ми вже відпочили. Три тижні минуло, і на цьому справа поки не завершується. Тож, відпочинку в нас достатньо. А якщо стоятиме вибір, догравати без глядачів або взагалі не грати, то краще грати.

9 квітня 2020 20:02







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

«Динамо» провело тренування на клубній базі перед матчем чемпіонату

 

20 квітня 2024 17:19

Україна, 10-й тур. Зоря – Шахтар. Огляд перенесеного матчу

 

18 квітня 2024 18:29

Україна, 15-й тур. Олександрія – Оболонь. Огляд матчу

 

17 квітня 2024 21:30