Сьогодні 28 березня 2024 р.

Прес-реліз щодо епізоду матчу 19 туру «Шахтар» – «Десна»

У зв'язку із втручанням ВАА у матчі 19 туру УПЛ «Шахтар» – «Десна», КА УАФ уточнює наступне:

На 59 хв зазначеного матчу командою гостей було забито гол. У відповідності до Протоколу IAAP, ВАА здійснив обов'язкову перевірку із використанням відповідного наявного відеоматеріалу. Арбітром ВАА та Помічником ВАА були зафіксовані два положення «поза грою», які стались одне за одним, з боку нападників команди гостей.

1) В момент удару по воротам з боку футболіста гостей його партнер по команді, який отримав м'яч після рикошету, а не після навмисної гри, знаходився у положенні «поза грою» і тому таке положення поза грою є таким, що заслуговує покарання за отримання неправомірної вигоди  в результаті перебування у такому положенні.

2) Гравець гостей, який отримав передачу пробиває по воротам, але на траєкторії польоту м'яча перебуває ще один його партнер по команді, який здійснює неправомірне втручання шляхом перекриття лінії огляду воротаря господарів.

Дії АА № 2 є правильними – він не підняв прапорець, оскільки він не повинен втручатись у складні та міліметрові ситуації. Правильними також є дії арбітра – згідно Протоколу у таких випадках він не повинен здійснювати ПНП (Перегляд На Полі), а лише спиратись на результати перевірки з боку ВАА.

24 лютого 2020 14:31







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

УПЛ, 22-й тур. Кривбас готується до Вереса

 

28 березня 2024 11:39

Україна, 17-й тур. ЛНЗ – Минай. Огляд матчу

 

23 березня 2024 18:46

Інтерв'ю динамівця Владислава Кабаєва

 

22 березня 2024 19:07