Сьогодні 29 березня 2024 р.

Йовичевич: «Сказал игрокам, чтобы до 15 мая думали только о «Днепре»

Головний тренер СК «Дніпро-1» Ігор Йовічевіч підбив підсумки зимових зборів команди:

– З першого дня зборів ми помітили серйозне та рішуче ставлення самих футболістів. Вони об’єдналися у прагненні виправити ситуацію. Ми можем це зробити. Підстави так вважати дає з першого дня ставлення, характер та якість тренувань. Звичайно, що легко не буде, адже усі команди мають свої плани, й іноді психологічний аспект буде важливішим за тактичний. Дуже велике значення має і перший матч з «Інгульцем», і кожний наступний, де треба набирати очки. Тішить, що протягом зборів команда прогресувала фізично і тактично. Можу сказати, що ми є готовими до чемпіонату, що команда отримує впевненість і демонструє зрілість у матчах. А найголовніше, що всі здорові, і всі можуть допомогти у будь-який момент. Хочу, щоб всі відчували себе важливими, і розуміли, що можуть своїми характеристиками допомогти у кожному матчі. Єдність, яку ми показали на зборах, дає можливість думати, що буде непросто, але вдало у другій частині чемпіонату.

– Наскільки ви задоволені трансферною роботою?
– Це покаже лише час. Можна, як «Челсі», купити футболістів на 200-300 мільйонів євро, але невдало. А інколи найдешевший варіант виявляється кращим. Матчі покажуть, як новачки почуватимуться у команді, скільки часу їм потрібно для адаптації. Команда для того і існує, щоб допомогти їм позитивною підтримкою. Усі новачки демонструють бажання, і це є тим мінімумом, який хоче бачити команда. А ми будемо їм допомагати якнайшвидше зрозуміти наші тактичні задуми. Час покаже, яким підсиленням вони будуть.

– Зазвичай перед першим матчем запитують, на скільки відсотків ви визначились з основним складом?
– Весь основний склад був на тренуванні. Лише на певний матч є склад, що починає гру. Але ті гравці, що виходять протягом гри, вони вирішують долю матчу. Я впевнений у цьому. Тому і має велике значення команда, щоб гравці могли змінити хід гри. На заміну треба виходити з бажанням, а не з опущеною головою через те, що залишився у запасі. Хочу, щоб всі думали про команду, а потім вже про себе особисто. І це те посилання, яке я дав команді – щоб до 15 травня усі думали про команду, а індивідуальні висновки робили вже після закінчення чемпіонату. Наша міць – у єдності.

– Чи немає побоювання, що мороз, який прогнозується в день матчу, нівелює усе набуте на зборах?
– Є фактори, на які ми не можемо вплинути. Таким був коронавірус, таким є і клімат. Це стосується і нас, і «Інгульця». Для тренування ми матимемо лише манеж зі штучним покриттям, який є небезпечним для гравців, що мають проблеми із суглобами. Холод буде присутнім в Україні ще два-три тижні, тож маємо бути обережними і з тривалістю, і за змістом вправ. Ще раз скажу, що ми зробимо все від себе залежне, аби вигравати матчі, використаємо для цього усі внутрішні резерви. І маємо бути дисципліновані та сфокусовані на нашій меті.

11 лютого 2021 11:22







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

УПЛ, 22-й тур. Рух: у фокусі – ЛНЗ

 

28 березня 2024 16:00

УПЛ, 22-й тур. Кривбас готується до Вереса

 

28 березня 2024 11:39

Україна, 17-й тур. ЛНЗ – Минай. Огляд матчу

 

23 березня 2024 18:46